Υγεία

NRC Nicosia Rehabilitation Center Επανάκτηση ικανοτήτων και ποιότη

NRC Nicosia Rehabilitation Center Επανάκτηση ικανοτήτων και ποιότητας ζωής

«Προσεγγίζουμε ολιστικά τους ασθενείς μας, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπεία για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής»
«Στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των ασθενών μας με καινούργιες δεξιότητες, οι οποίες θα αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του εσωτερικού δυναμικού τους κόσμου»
Το νεοσύστατο Nicosia Rehabilitation Center αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης, με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, που ήρθε να καλύψει ένα σημαντικό κενό στα ιατρικά δρώμενα της Κύπρου στον τομέα της φυσικής αποκατάστασης
Το νεοσύστατο και πρωτοποριακό Κέντρο Αποκατάστασης Nicosia Rehabilitation Center (NRC) είναι το μοναδικό στη φιλοσοφία λειτουργίας του στην Κύπρο. Έχει ως στόχο την επανάκτηση των ικανοτήτων και της ποιότητας ζωής των Κυπρίων ασθενών που χρήζουν θεραπείας και σε αυτό συμμετέχουν Κύπριοι, Έλληνες και Ισραηλινοί επενδυτές.


Πρόκειται για ένα πολυεθνικό κέντρο, νοσοκομειακού επιπέδου, που επιτυγχάνει τον τέλειο συνδυασμό γνώσης, υπηρεσιών προηγμένης τεχνολογίας και υποδομών, το οποίο λειτουργεί στη Λευκωσία κάτω από την εποπτεία του μεγαλύτερου Νοσοκομείου και Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης της Μέσης Ανατολής, του Sheba - Tel HaShomer Hospital στο Τελ Αβίβ.
Η ταυτότητα του κέντρου


Το Nicosia Rehabilitation Center (NRC) είναι ένα μοντέρνο, σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης στην καρδιά της Λευκωσίας, το οποίο αποτελεί πρότυπο κέντρο αποκατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.


Το NRC επιτυγχάνει τον τέλειο συνδυασμό γνώσης, υπηρεσιών προηγμένης ιατρικής τεχνολογίας και υποδομών.


Στο NRC προσεγγίζουμε ολιστικά τους ασθενείς μας, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπεία για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής.


Νευρολογικές, νευρομυΐκές, μυοσκελετικές παθήσεις, προβλήματα που δημιουργούνται μετά από σοβαρούς τραυματισμούς και σύνθετες μεταχειρουργικές καταστάσεις είναι μερικά από τα περιστατικά που θα αντιμετωπίζουμε. Στόχος μας, οι όποιες επιπτώσεις τους, στη ζωή των ασθενών μας, να ελαχιστοποιούνται και εφόσον αυτό είναι εφικτό, να μηδενίζονται.
Φυσιοθεραπεία


Η Φυσιοθεραπεία αντιμετωπίζει προβλήματα όπως μετατραυματικές καταστάσεις, κινητική ανικανότητα λόγω ασθενείας ή κάποιαν αναπηρία, που προέκυψε από αρρώστια ή ατύχημα.


Το NRC προσφέρει εξειδίκευση στις ακόλουθες κατηγορίες:


1. Μυοσκελετική Φυσιοθεραπεία: Γνωστή ως Ορθοπεδική, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των λειτουργιών του μυοσκελετικού συστήματος, των μυών, των αρθρώσεων, των τενόντων, των συνδέσμων και των οστών.


2. Νευρολογική Φυσιοθεραπεία: Στοχεύει δυσλειτουργίες του νευρικού / νευρολογικού συστήματος, που σχετίζονται με κρανιακά τραύματα, εγκεφαλικά επεισόδια, τραύματα στον νωτιαίο μυελό, ισχιαλγίες, ανευρύσματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, τη νόσο του Πάρκινσον και διάφορες νευρολογικές βλάβες που προκαλούν ιλίγγους και απώλεια ισορροπίας.


3. Καρδιοαναπνευστική Φυσιοθεραπεία: Εξειδικεύεται στην πρόληψη, την αποκατάσταση ή και τη στήριξη ασθενών με προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς, του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος.


Υδροθεραπεία


Η υδροθεραπεία αναφέρεται στην εφαρμογή του νερού, ως θεραπευτικού μέσου και αποτελεί από τις βασικότερες συνιστώσες από την Ομάδα Αποκατάστασης.
Όλες οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η υδρομηχανική δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον άσκησης, προκειμένου να ανακτηθεί η χαμένη κινητικότητα και να ενισχυθούν οι αδύνατοι μύες. Τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή προγραμμάτων θεραπευτικής άσκησης στο νερό γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαία.
Η άνωση, η θερμοκρασία, η αντίσταση και η υδροστατική πίεση αποτελούν κλειδιά για την αποκατάσταση των μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων (ή χρόνιων παθήσεων).


Λογοθεραπεία


Η Λογοθεραπεία αντιμετωπίζει ασθενείς με προβλήματα προφορικής έκφρασης ή και δυσκολίες στην κατάποση.


Η δυσλειτουργία στην προφορική έκφραση, μπορεί να έχει καθαρά κλινική αιτία, όπως ένα εγκεφαλικό ή ένα κρανιακό τραύμα, αλλά μπορεί να έχει και αιτίες, που σχετίζονται με αναπτυξιακή καθυστέρηση και κληρονομικότητα.


Στο NRC αναζητούμε και βρίσκουμε τις αιτίες - αν αυτές δεν έχουν ήδη προσδιοριστεί.


Το NRC προσφέρει παρεμβάσεις αισθητηριακής ανατροφοδότησης, για θεραπεία της άρθρωσης λόγου και τεχνικές κατάποσης.


Εργοθεραπεία


Η Εργοθεραπεία αντιμετωπίζει ασθενείς με προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργική ικανότητά τους για εργασία ή τις καθημερινές τους δραστηριότητες.


Στο NRC πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής. Οι εργοθεραπευτές επιτυγχάνουν αυτό το αποτέλεσμα δουλεύοντας με άτομα και κοινότητες, ώστε να ενδυναμώνουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες τις οποίες τα άτομα είτε επιλέγουν είτε χρειάζεται είτε αναμένεται να κάνουν.


Το NRC προσφέρει ποικιλία επεμβατικών τεχνικών, όπως νευρομυϊκές, προσαρμοστικές - αντισταθμιστικές, μυοσκελετικές και επανεκπαίδευση λειτουργικής ικανότητας.
Το όραμά μας


Όραμά μας η ολιστική προσέγγιση στην αγωγή των ασθενών μας, η οποία ενσωματώνει ευρεία γκάμα θεραπειών και ιατρικών γνώσεων καθώς και η χρήση προηγμένων τεχνολογιών.


Στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των ασθενών μας με καινούργιες δεξιότητες, οι οποίες θα αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του εσωτερικού δυναμικού τους κόσμου, ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.
Υποδομές Φιλοξενίας


Στο NRC διαθέτουμε 120 κλίνες σε μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια.


Ο εσωτερικός χώρος του NRC -μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια- είναι ειδικά διαμορφωμένος, ώστε να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες.


Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με συστήματα ήχου και φωτισμού, που ενισχύουν την ηρεμία των ασθενών.


Στα δωμάτια υπάρχει ένα απλό, στη χρήση, σύστημα εσωτερικής επικοινωνίας ασθενών και προσωπικού.
Νοσηλευτικό προσωπικό


Το Νοσηλευτικό προσωπικό του NRC επιλέχθηκε προσεκτικά για να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για στελέχη με υψηλού επιπέδου προσόντα, που συνδυάζουν γνώσεις νοσηλευτικής και εξειδικευμένη εμπειρία στη νοσηλεία ασθενών σε φάση αποκατάστασης.
Η ομάδα που στελεχώνει το Nicosia Rehabilitation Center θέτει πολύ ψηλά τον πήχη, τόσο σε επίπεδο ιατρικού όσο και σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού. Με συγκεκριμένη κατεύθυνση, που αφορά τη γρήγορη αποκατάσταση των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, οι άνθρωποι του NRC βρίσκονται συνεχώς-σε όλα τα στάδια της θεραπείας- δίπλα στον ασθενή.
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ NRC


Κυριάκος Σπανογιάννης, Γενικός Διευθυντής του NRC.


Δρ Κώστας Νάβαλης, Ιατρός-φυσίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου.


Δρ Nana Suarishvili-Συμεωνίδου, Κλινική παθολόγος.


Αθανασία Μοδέστου, Επικεφαλής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.


Λευτέρης Χριστοφόρου, Επικεφαλής του Τμήματος Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης.


Αλέξης Χαραλάμπους, Executive Chef.


Κλεάνθης Παπούτσας, Επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών.


Στέλλα Γαβριήλ, Επικεφαλής των Υπηρεσιών Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Ασθενών
Στοιχεία Επικοινωνίας


Διεύθυνση: Χυτρών 13-15, 1075 Λευκωσία
Τηλ.: 22 396 000
Ιστοσελίδα: www.nrc.com.cy