Συνεντεύξεις

Περιβάλλον σταθερής καριέρας

Δέκα χρόνια στην Κύπρο συμπληρώνει η ICTS

Ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός με 22.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο, στον οποίο ο κάθε εργαζόμενος αποτελεί και τον καλύτερο πρεσβευτή του. Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας Νίκη Διονυσίου αναπτύσσει στη «Σημερινή» της Κυριακής το εργασιακό παρόν και μέλλον της ICTS στην Κύπρο.
Παρατηρούμε συνεχώς στις διάφορες ανακοινώσεις ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον καλύτερο «πρεσβευτή» της εταιρείας.


«Πάνω απ' όλα οι άνθρωποί μας» στην ICTS. Η φιλοσοφία της ICTS στην Κύπρο στην παροχή υπηρεσιών βασίζεται στην ομαδική δουλειά. Η εταιρεία μας προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον, το οποίο εκτιμά τους εργαζομένους και στο οποίο τους δίνεται η ευκαιρία να επιτύχουν τους επαγγελματικούς στόχους τους. Με γνώμονα το όραμα και τις αξίες μας σχεδιάζουμε πολιτικές που σέβονται την ανθρώπινη προσωπικότητα, προάγουν τη διαρκή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και προβάλλουν τη δύναμη της εταιρείας, που δεν είναι άλλη από τους ανθρώπους της. Για εμάς ο καθένας που έρχεται στην εταιρεία γίνεται πρεσβευτής της, ενώ για τον καθένα ξεχωριστά η ICTS έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό μονοπάτι καριέρας. Αυτή ισχύει παγκόσμια για όλους τους άνω των 22.000 υπαλλήλων που εργοδοτεί η εταιρεία σε κάθε χώρα.
Γιατί να επιλέξει κάποιος να εργαστεί στην ICTS;


Η ICTS είναι ένας Πραγματικός Εργοδότης Επιλογής! Μπορεί να ξεκίνησε με μικρά προσεχτικά βήματα πριν από 10 χρόνια, σήμερα που μιλάμε όμως βλέπουμε την αξία του πραγματικού πανευρωπαϊκού κολοσσού που επιλέγουν όλοι είτε να εργαστούν είτε να συνεργαστούν μαζί του.


H ICTS στη Κύπρο παρέχει ένα Ασφαλές Εργασιακό Περιβάλλον, η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο OHSAS 1800.


Εφαρμόζουμε πρόγραμμα παροχής κινήτρων δώρων, bonus και επιβράβευσης των εργαζομένων καθώς και πολιτική ίσων ευκαιριών, που αυξάνουν κατά πολύ τις μηνιαίες αποδοχές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του κλάδου. Μεριμνούμε για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού μας και την επαγγελματική του ανέλιξη. Δημιουργείται έτσι ένα μοναδικό περιβάλλον σταθερής καριέρας στις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες θέσεις ασφάλειας και ευκαιρίες συνεχούς εξέλιξης.


Εκατοντάδες εισρέουν απ' όλη την Κύπρο στα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού της ICTS σε Λάρνακα και Πάφο αρχικά για να αποκτήσουν την πολύτιμη πιστοποίηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και την πιστοποιημένη εκπαίδευση της ICTS. Προφανώς δεν είναι όλοι κατάλληλοι γι' αυτές τις θέσεις, ωστόσο η εταιρεία καταφέρνει να έχει υψηλό ποσοστό διατήρησης εργαζομένων 78% - 96% ετησίως. Η «Αξία και η Τιμή» να έχεις κεντρικό ρόλο στα Αεροδρόμια και στα Λιμάνια, είτε ως φρουρός είτε ιδιαίτερα στις νέες θέσεις του Ελεγκτή Ασφάλειας και του Screener είναι τεράστια!
Θα θέλατε να μας αναπτύξετε τον τρόπο ανταμοιβής των εργαζομένων στην εταιρεία σας;


Δεδομένης της φιλοσοφίας και των αξιών της εταιρείας μας, όπου όλα περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο, η ICTS επενδύει όλους τους πόρους της στους υπαλλήλους της, παρακολουθώντας την απόδοση και τις ανάγκες τους. Κάθε μέρα για μας είναι μέρα των εργαζομένων. Γι' αυτό προσφέρουμε ένα πακέτο πρόσθετων ωφελημάτων και επιδομάτων στις αποδοχές τους, το οποίο περιλαμβάνει: Bonus επιβράβευσης των καλύτερων με βάση την αξιολόγηση, απόδοση και το επίπεδο πιστοποίησής τους, συνεισφορά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οικονομικές και εργασιακές διευκολύνσεις, μέτρα διαχείρισης παραπόνων, στήριξη σε ευπαθείς ομάδες, διαδικασίες αξιολόγησης και αναβάθμισης σε ανώτερες θέσεις, πρόγραμμα συνεχούς επικοινωνίας με τους προϊσταμένους και τη διοίκηση της εταιρείας, παροχή συμβούλου υγιεινής και ασφάλειας, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ακόμη και νομική βοήθεια όταν χρειαστεί.
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι μόνο στην ICTS προπληρώνεται η άδεια του φύλακα έως να πιστοποιηθεί ο υποψήφιος! Πρώτη και Μόνη η ICTS εισήγαγε στα Αεροδρόμια και στα Λιμάνια από το 2017 το ωρομίσθιο από 5,20 ευρώ μεικτά και όχι 4,90, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αναλόγως της θέσης και του έργου που αναλαμβάνουμε στην Κύπρο ξεπερνά τα 5,50 ευρώ και φτάνει τα 5,70 ευρώ την ώρα. Ο κόσμος της ICTS αποκτά την Πιστοποίηση του ΤΠΑ που σε όλη την Ε.Ε. κοστίζει εκατοντάδες ευρώ, εισπράττοντας επιπλέον μπόνους 150 ευρώ με την πιστοποίησή τους, την πρόσληψή τους και την πρώτη μισθοδοσία τους. Επενδύουμε συνεχώς κάθε τόσο με νέα μπόνους και επιδόματα!
Παρατηρούμε ότι έχετε και πρόγραμμα βραβεύσεων των καλύτερων εργαζομένων, σωστά;


Η ICTS διακρίνεται και ξεχωρίζει για τα προγράμματα αξιολόγησης και επιβράβευσης στους καλύτερους και αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που αξιολογεί και επιβραβεύει τους εργαζομένους της κάθε μήνα! Το ξέρετε το «Employee of the month;» Σε κάθε σταθμό ο/η εργαζόμενος που διέπρεψε στο τομέα του/της αξιολογείται και λαμβάνει ξεχωριστό μπόνους. Στην ICTS οι άνθρωποι έχουν φωνή! Λένε τις ιδέες τους και οι καλύτερες αξιολογούνται και βραβεύονται.


Σε συνέχεια με τα παραπάνω, η Διοίκηση βραβεύει κάθε μήνα και κάθε χρόνο τους 3 καλυτέρους πιστοποιημένους από το ΤΠΑ Screeners δίνοντας νέα επιπλέον μπόνους.


Στο τέλος του χρόνου γίνονται μεγάλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το προσωπικό και δεξιώσεις. Στο χριστουγεννιάτικο πάρτι των ανθρώπων της ICTS βραβεύονται οι καλύτεροι της χρονιάς (Employees of the Year) απ' όλη την Κύπρο!
Νέες συνεργασίες και επέκταση σε έργα κρίσιμων υποδομών


Αν σας ζητούσα να συνοψίσετε τις αλλαγές που θέλετε να δείτε να συμβαίνουν στην ICTS, μέσα στο 2019, τι θα μου λέγατε;


Στόχος της εταιρείας το 2019 είναι να διακριθεί ως ο κορυφαίος εργοδότης της Κύπρου. Στοχεύουμε να διευρύνουμε τη βάση των εργαζομένων μας και να αυξήσουμε τις αποδοχές ιδιαίτερα εκείνων που διακρίνονται για την εξειδικευμένη πιστοποίησή τους και την ιδιαίτερα αυξημένη συνεισφορά τους στην εταιρεία. Επιπλέον, ο όμιλός μας, επενδύοντας στην τεχνολογία παγκοσμίως, σκοπεύει να εισαγάγει σε συνεργασία με τους πελάτες μας νέες τεχνολογικές λύσεις.


Παράλληλα στοχεύουμε να εξαπλωθούμε σε περισσότερα έργα κρίσιμων υποδομών, όπως είναι οι λιμενικές εγκαταστάσεις, οι μαρίνες, οι πετρελαϊκές και ενεργειακές δομές, αλλά και στους τομείς των τραπεζών, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, όπου ήδη έχουμε αρχίσει την πρώτη φάση της συνεργασίας μας με το καζίνο. Δεδομένης της περιορισμένης αγοράς εργασίας στην Κύπρο, η ICTS μέσα στο 2019 εγκαινιάζει νέες συνεργασίες και μοντέλα πρόσληψης, ενισχύοντας το Τμήμα Προσωπικού. Μια από τις πιο κρίσιμες ενέργειες σ' αυτό το πλαίσιο είναι η αποκλειστικότητα.