Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

«Οι Τούρκοι έμειναν ίδιοι και απαράλλαχτοι στο πέρασμα των αιώνων»

Το βιβλίο του Χόρτον «Report on Turkey» δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα ελληνικό σπίτι, για να μάθουμε πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στους αδύναμους και απροετοίμαστους

Ο Τζορτζ Χόρτον διετέλεσε Πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη το 1922. Το βιβλίο του πεφωτισμένου αυτού Αμερικανού πρώην διπλωμάτη, «Report on Turkey», καταγράφει λεπτομερώς τη διαχρονικά ελεεινή συμπεριφορά των Τούρκων, που γι’ ακόμα μια φορά απειλούν τον Ελληνισμό. Το βιβλίο του Χόρτον δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα ελληνικό σπίτι, για να μάθουμε πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία στους αδύναμους και απροετοίμαστους. «Έλληνες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα», μας προειδοποίησε πριν από λίγο καιρό η επίσημη Τουρκία.

Ενώ ακούμε τους πολιτικούς να μας λένε πως η Τουρκία "δείχνει βουλιμία, μισαλλοδοξία, θρασύ αυταρχισμό και τον υποβόσκοντα, δυστυχώς πάντα, επεκτατισμό…», δεν βλέπουμε τον αντίστοιχο εθνικό συναγερμό. Αντί αυτού ακούμε το εκνευριστικό, πλέον, «Αθήνα και Λευκωσία προς το παρόν παρακολουθούν [την τουρκική επιθετικότητα] με ψυχραιμία…». Αναπόφευκτα μας βάζουν στον πειρασμό να ρωτήσουμε κατά πόσον η «ψυχραιμία» είναι το νέο αμυντικό όπλο που εφηύραν οι Έλληνες. Κάτι αντίστοιχο με το “Υγρόν πυρ» των ένδοξων καιρών της Κωνσταντινούπολης.

Δεν μας φθάνει η Τουρκία, έχουμε να αντιπαλέψουμε και με τον πομφόλυγα της άνετης ζωής που, προσωρινά, απολαμβάνουν οι ελίτ και δεν θέλουν καν να ακούσουν για εθνικό συναγερμό. Υπάρχουν και οι «διεθνιστές» ανάμεσά μας, που προωθούν την ψευδαίσθηση του πολυπολιτισμικού χώρου της «συμφιλίωσης» των λαών και της καλής συμπεριφοράς ακόμα και της Τουρκίας. Έχουμε και τα πισώπλατα των εθνομηδενιστών αρνησιπάτριδων, που με κάθε ευκαιρία βρίζουν καθετί το ελληνικό και εργάζονται για την εξαφάνιση της εθνικής μας συνείδησης και την αποδόμηση του Έθνους «για να ειρηνεύσει ο πλανήτης!» Τους απογοητεύει όμως ο Χόρτον, «…η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον προς τις τέχνες της ειρήνης - ξέρει μόνο πόλεμο και κατακτήσεις».

Υπάρχουν και οι αιθεροβάμονες που πιστεύουν πως εμείς θα πίνουμε το φραπέ μας στις καφετερίες χαλαρά και σε κατάσταση ψυχραιμίας και θα έλθουν οι ξένοι να θυσιαστούν για να μας γλιτώσουν από τους Τούρκους. Τελευταία ακούμε και το παιδαριώδες «θα μας σώσουν οι Αμερικάνοι με τη στρατιωτική παρουσία τους στη Σούδα και στη Λάρισα». Αυτοί δεν βλέπουν καμία σχέση μεταξύ των Βάσεων σε ελληνικό έδαφος και των σχεδίων της Αμερικής για έλεγχο της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή! Φαίνεται πως οι ψευδαισθήσεις δεν έχουν τελειωμό γιατί κάποτε πλειάδα Ελλήνων πολιτικών πίστευε πως με την ένταξη της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ το 1952 η Αμερική θα μας προστάτευε από τους Τούρκους. Μετά την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ οι Τούρκοι κατέστρεψαν τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, εισέβαλαν στην Κύπρο, κατέστησαν τα Ίμια τόπο άβατο και πάει λέγοντας! Αργά αντιληφθήκαμε πως το ΝΑΤΟ απλώς εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Αμερικής και μερικών φίλων και δεν την ενδιαφέρει εάν η Τουρκία είναι επιθετική ή όχι προς την Ελλάδα. Ούτε μάθαμε κάτι από το φιάσκο των S-300, που ποτέ δεν εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη ως αμυντικό σύστημα ενάντια στην Τουρκία. Απλώς οι ΗΠΑ δεν το επέτρεψαν για να μη θιγεί η Τουρκία. Τελικά μας έμεινε το μέταλλο των S-300 για πώληση.

Τώρα ακούμε πως το πραγματικό μας πρόβλημα αυτήν την στιγμή δεν είναι η εισβολή της Τουρκίας στις θάλασσες της Κύπρου και η προσπάθεια μετατροπής της Κύπρου σε νήσο χωρίς θάλασσα, όπως είπε η Τουρκία, αλλά κάποια παρεξήγηση μεταξύ συμπατριωτών που θα λυθεί με «συνομιλίες», οι οποίες συν τω χρόνω θα δίνουν την ευκαιρία στην Τουρκία για νέα τετελεσμένα. Και έτσι, συγχύζουμε τους ξένους που δεν μπορούν να αντιληφθούν ποιο από τα δύο είναι το πρόβλημα της Κύπρου: η τουρκική εισβολή ή η μεταξύ συνοίκων παρεξήγηση;

Ο ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χριστίδης μάς ξύπνησε μέσα στις ζέστες του Αυγούστου λέγοντας πως η Τουρκία έχει μέσα της «…την αίσθηση της στρατιωτικής βίας» και πως η κατάργηση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου «…αποτελεί εγκληματική αμέλεια». Όσοι νομίζουν πως εφόσον μας επιτεθεί η Τουρκία θα σηκώσει κάποιος το δάκτυλό του για να μας σώσει ενώ εμείς θα παραμένουμε απροετοίμαστοι, θα πρέπει να διαβάσει επειγόντως τον Χόρτον για να καταλάβει πως η ταύτισή μας με τα εθνικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις οποιασδήποτε μεγάλης δύναμης δεν αντικαθιστά την αναβάθμιση της εθνικής μας άμυνας.

Η μικροσκοπική Σιγκαπούρη (συνολική έκταση μόνο 721.5χλμ² - χωράει δύο φορές μέσα στον νομό Ρεθύμνης που είναι 1.494 χλμ²), αγόρασε πρόσφατα τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη F-35 με δικαίωμα να αγοράσει ακόμα οκτώ F-35 (σύνολο, 12). Με τα χρήματα της άμυνας η Σιγκαπούρη αμύνεται αντί να καλοπερνά! Με το δόγμα «Συνολικής Άμυνας» που εφαρμόζει, τη συμμετοχή όλου του κόσμου στην άμυνα και την έμφαση στην τεχνολογία, αποτελεί υπόδειγμα άμυνας λιλιπούτειας χώρας. Εάν εμείς εφαρμόζαμε ανάλογο δόγμα, οι ένοπλες δυνάμεις μας και ο Ελληνισμός θα ήταν άτρωτοι. Αντίθετα, βλέπουμε την Τουρκία να ασχολείται με την αγορά οπλικών συστημάτων πέμπτης γενιάς, ενώ για μας πρώτο θέμα στις ειδήσεις είναι τα συνδικαλιστικά, οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις (όχι καταλήψεις εχθρικών οχυρών αλλά των δημοσίων κτηρίων μας!).

Εάν δεν σοβαρευτούμε θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με την Τουρκία, η οποία σε κύκλους 25-30 ετών κάτι υφαρπάζει από τον Ελληνισμό: με τη φοβέρα (περίπτωση των Ιμίων) ή τη βία (περίπτωση Κύπρου). Σύντομα αυτή θα βρει την ευκαιρία που ψάχνει. Η ψυχραιμία σαν φιλοσοφική έννοια και σαν παραισθησιογόνο δεν αποτελούν στρατηγική ενάντια μιας άκρως επιθετικής χώρας. Διαθέτουμε έναν γενικά έξυπνο και μορφωμένο λαό, με πατριωτισμό, που ζητά την δυνατότητα αυτοάμυνας. Η Τουρκία θα σταματήσει μόνο όταν βρει αξιόπιστη αντίσταση.

Υποστηρίξτε τη