Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Εντυπωσιακή αλλαγή για Βρετανίδα που έπινε τρία λίτρα νερό καθημερινά

Μετά από παρότρυνση του γιατρού της, η Σάρα ξεκίνησε να πίνει τρία λίτρα νερό κάθε μέρα για έναν μήνα - Έβγαλε μια φωτογραφία τον εαυτό της πριν και μετά και η σύγκριση είναι συγκλονιστική

Η Σάρα Σμιθ, 42 ετών, έπασχε από συχνούς πονοκεφάλους και δυσπεψία που την ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών. Αποφάσισε, κάποια στιγμή, να συμβουλευτεί τον γιατρό για το πρόβλημά της. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον μία στις πέντε γυναίκες καταναλώνει λιγότερο νερό απ' όσο προτείνουν οι γιατροί σε ημερήσια βάση. Η Σάρα ξεκίνησε να πίνει 3 λίτρα νερό κάθε μέρα για ένα μήνα. Έβγαλε μια φωτογραφία τον εαυτό της πριν και μετά και η σύγκριση είναι συγκλονιστική. Την ιστορία της μετέφερε σε μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα.

«Μοιάζω 10 χρόνια νεότερη»

Γράφει η Σάρα Σμιθ στην Dailymail: «Θα σκεφτείτε ότι δεν έχω τίποτα κοινό με μια καμήλα, όμως και οι δυο μας μπορούμε να ζήσουμε επί μακρόν χωρίς νερό. Συνήθως, ξεκινούσα την ημέρα μου με ένα φλιτζάνι τσάι, μετά έπινα ένα ποτήρι νερό με το μεσημεριανό φαγητό και ένα με το βραδινό γεύμα μου, περίπου δηλαδή 1 λίτρο υγρά ημερησίως. Ένιωθα πλήρης, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό. Μετά από προβλήματα ετών με πονοκεφάλους και στομαχικές διαταραχές, μίλησα σε έναν γιατρό για τα δύο αυτά πράγματα που με ταλαιπωρούσαν. Μου είπε ότι έπρεπε να πίνω 3 λίτρα υγρά καθημερινά, ώστε το σώμα μου να ξαναβρεί τις σωστές λειτουργίες του. Τότε, διάβασα ότι τουλάχιστον η μία στις πέντε γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία καταναλώνει πολύ λιγότερο νερό καθημερινά από όσο πρέπει και αποφάσισα να κάνω το πείραμα. Τι θα συνέβαινε αν έπαιρνα τόση ποσότητα νερού όσο μου είπε ο γιατρός;» ανέφερε.

«Είμαι 42 ετών, όμως στην πρώτη φωτογραφία μοιάζω 52. Έχω μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δείχνω εξαντλημένη, έχω ρυτίδες και κόκκινες κηλίδες σε όλο το πρόσωπο, ενώ το δέρμα μου έχει χάσει εντελώς τη λάμψη του. Όλα τα παραπάνω είναι τα σημάδια της αφυδάτωσης στο πρόσωπό μας. Κάθε σύστημα και λειτουργία του οργανισμού μας εξαρτάται από το νερό. Το νερό απομακρύνει τις τοξίνες, μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και απομακρύνει παθογόνους οργανισμούς. Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, όλος ο οργανισμός υπολειτουργεί. Δεν πρέπει λοιπόν να αμελούμε να καταναλώνουμε τις απαραίτητες ποσότητες για καλύτερη υγεία και περισσότερη λάμψη», πρόσθεσε.

«Οι κόρες μου, Αλίς, 8 ετών, και Μπέτι, 4 ετών, μου είπαν ότι έμοιαζα 100 ετών σε αυτή τη φωτογραφία και συμφώνησα μαζί τους. Ακόμη και τα χείλη μου έμοιαζαν μαραμένα. Πρόκειται για κλασικά συμπτώματα αφυδάτωσης, προφανώς. Όλο το σύστημα και οι λειτουργίες του σώματός μας εξαρτώνται από το νερό. Διώχνει τις τοξίνες από τα ζωτικά όργανα, μεταφέρει τροφή στα κύτταρα κ.λπ. Το να μην πίνει κάποιος αρκετό νερό σημαίνει ότι όλες αυτές οι λειτουργίες αχρηστεύονται. Έτσι αποφάσισα να δω πώς θα ήμουν και πώς θα έμοιαζα αν έπινα καθημερινά 3 λίτρα νερό επί 28 ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά», είπε η ίδια.

Η Σμιθ περιέγραψε στη βρετανική εφημερίδα αναλυτικά πώς έπινε το νερό της κάθε ημέρα για να καταλήξει στα εκπληκτικά αποτελέσματα που επιδίωκε. Επεσήμανε επίσης ότι ακόμη και οι αρθρώσεις της έγιναν πιο ευέλικτες από την κατανάλωση νερού. «Νιώθω λεπτότερη, υγιέστερη και πιο ευέλικτη και ο σύζυγός μου και οι φίλοι μου μού λένε ότι μοιάζω και 10 χρόνια νεότερη. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τέτοια αποτελέσματα με τόσο λίγη προσπάθεια;» κατέληξε.

Υποστηρίξτε τη