Ειδήσεις

Πώς η τουρκική προπαγάνδα παρουσιάζει «#CyprusPapers» και διαδήλωση Δερύνειας

Άμεση εκμετάλλευση στα ΜΚΔ των αποκαλύψεων του Al Jazeera και την διαδήλωσης στη Δερύνεια με στόχο την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν χρονοτριβεί καθόλου στην μετατροπή άσχετων συμβάντων σε επικοινωνιακές σφαίρες κατά του κυπριακού κράτους η τουρκική προπαγάνδα.

Πέραν της διεθνούς κατακραυγής, ακαριαία ήταν η εκμετάλλευση των σημερινών νέων αποκαλύψεων του «Al Jazeera Investigative Unit» για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και περισσότερο (μέχρι αυτή τη στιγμή) των συμβάντων χθες βράδυ στο οδόφραγμα της Δερύνειας όπου περίπου 250 νεαροί έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας Κύπρου και διαδήλωσαν με φωτοβολίδες και σημαίες στο σημείο διέλευσης των ελεύθερων περιοχών στη Δερύνεια.

Μια σύντομη περιδιάβαση στο Twitter με τα σχετικά hashtags αποκαλύπτει πως ο τουρκικός προπαγανδιστικός μηχανισμός καραδοκεί και εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά τον θυμό, την οργή, την αγανάκτηση, τα λάθη, τις υπερβολές, την διαφθορά, την αφέλεια και το ρουσφέτι μας, είτε οι δράστες είναι θερμόαιμοι νεαροί οπαδοί εθνικόφρονων ποδοσφαιρικών σωματείων, είτε είναι ψύχραιμοι γηραιοί βουλευτές μαρξιστικών κομμάτων.

Ας πάρουμε μια γεύση...

t001.JPG

«Διαφθορά στην κορυφή της νότιας Κύπρου»

t002.JPG

«Τρομοκράτες της ΕΟΚΑ, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα»

t008.JPG

t003.JPG

t004.JPG

t005.JPG

Παρουσιάζουν τους διαδηλωτές ως Έλληνες οπαδούς του Ακιντζί, οι οποίοι ήθελαν να μπουν στην Αμμόχωστο μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των παράνομων «εκλογών».

t006.JPG

Άξιο παρατήρησης είναι το ότι πολλοί λογαριασμοί έχουν σημαίες Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν και κάποιοι και Πακιστάν.

t007.JPG

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έστησε ένα νέο τμήμα στρατηγικής αντιπροπαγάνδας και διαχείρισης κρίσεων, ενώ οργάνωσε επικοινωνιακά το «άνοιγμα» της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου, δίνοντας την εικόνα της χαρούμενης ανάπτυξης τύπου «Μονακό».