Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Πιέσεις για άμεσο διαμοιρασμό εσόδων Φ.Α.

Πιέσεις για τέτοια συμφωνία ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από τη Γερμανία

Πίεση ασκείται το τελευταίο διάστημα από σημαντικούς εταίρους μας, αναφορικά με τη θέση που προκρίνει η Τουρκία, να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία τώρα, δηλαδή χωρίς λύση του Κυπριακού, σε συμφωνία με την ΤΔΒΚ, για διαμοιρασμό των εσόδων από το φυσικό αέριο (ενός είδους ίση συνεκμετάλλευση).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», την τουρκική θέση μετέφερε και ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, στις Βρυξέλλες, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η πρόταση, όπως μας λέχθηκε, προφανώς αφορά τυχόν κοιτάσματα στις περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιεί έρευνες είτε η Κύπρος είτε η Τουρκία, δήθεν εκ μέρους των Τ/Κ, και όχι στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που διεκδικεί η Τουρκία για λογαριασμό της!

Πληροφορίες προσθέτουν στη «Σ» ότι πιέσεις για διαμοιρασμό των εσόδων του φυσικού αερίου χωρίς λύση του Κυπριακού ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από τη Γερμανία, προεδρεύουσα της ΕΕ αυτό το εξάμηνο (Ιουλίου - Δεκεμβρίου).

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.

Υποστηρίξτε τη