Συνεντεύξεις

Αξιόπιστη ασφάλιση: Ανεκτίμητη αλλά προσιτή όσο ποτέ!

«Η αβεβαιότητα εγκυμονεί κινδύνους και απρόσμενα έξοδα, γι’ αυτό είναι πάντα καλό να υπάρχει μια καλή ασφάλεια»

Η αβεβαιότητα της εποχής καθιστά αναγκαία μία καλή ασφάλεια. Ο CEO της Gan Direct, Γιώργος Νικολαΐδης, μας μιλά για την ανάγκη προσιτής ασφάλισης, την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας στη ζωή μας τώρα με την πανδημία και το τι πρέπει να κάνουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα από τα ασφαλιστικά μας προγράμματα.

CEO.jpg

Σήμερα, που η κρίση έπληξε ξανά τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού και υπάρχουν έξοδα πιο πιεστικά, πόσο ψηλά στις προτεραιότητές μας πρέπει να είναι ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο;

Αντιλαμβάνομαι την πίεση που νιώθει κάθε οικογένεια σήμερα, όταν έχει τρεις μήνες να παραγάγει εισόδημα και όταν ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας ήταν κλειστοί. Τα έξοδα τρέχουν, η ανασφάλεια είναι μεγάλη και η κρατική επιδότηση δεν είναι λύση. Ακριβώς λοιπόν επειδή η αβεβαιότητα εγκυμονεί κινδύνους και απρόσμενα έξοδα, γι΄αυτό είναι πάντα καλό να υπάρχει μια καλή ασφάλεια.

Συμφωνώ όμως με τη λογική σας ότι δεν πρέπει το ασφαλιστικό έξοδο να αποτελεί εμπόδιο στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μια καλή ασφάλεια δεν υπάρχει λόγος να είναι ακριβή. Ειδικά τις ασφάλειες αυτοκινήτου, που είναι υποχρεωτικές, δεν υπάρχει λόγος να τις πληρώνουμε μια περιουσία. Αλλά και για την περιουσία μας υπάρχουν λύσεις που παρέχουν την ίδια κάλυψη και εξυπηρέτηση, την ίδια αξιοπιστία, με πολύ λιγότερα χρήματα.

Μια από τις ευκαιρίες για καλύτερο προγραμματισμό προκύπτει με την αλλαγή των ασφαλιστικών μας συνηθειών. Αντί της κοστοβόρας μεσολάβησης, η απευθείας επαφή με τον πελάτη και η από κοινού δημιουργία ενός συμβολαίου προσαρμοσμένου στις δικές του ανάγκες είναι πιο οικονομική, χωρίς να αφαιρεί τίποτα από τις καλύψεις ή την εξυπηρέτηση.

Υπολογίστε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών ασφαλειών πάει σε διαχειριστικά έξοδα και γραφειοκρατία. Γιατί να τα πληρώνετε όταν μπορείτε να τα αποφύγετε και να πάρετε τις ίδιες ακριβώς καλύψεις από μια direct ασφαλιστική;

Πώς μπορεί η Gan Direct να διευκολύνει την απόφασή μας για ασφάλεια σήμερα, μια εποχή που ο οικογενειακός μας προγραμματισμός έχει ανατραπεί;

Ακριβώς γιατί σεβόμαστε την ανησυχία του κόσμου και ακόμη και το τελευταίο του ευρώ, φροντίζουμε να βρίσκουμε ευκαιρίες και τρόπους να τον διευκολύνουμε. Γι’ αυτό, εν μέσω πανδημίας, αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια μας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Στη δύσκολη συγκυρία που ο ατομικός και οικογενειακός μας οικονομικός προγραμματισμός πλήττεται, η Gan Direct δημιουργεί ένα Πρόγραμμα Επιβράβευσης και προχωρεί στην προσφορά 1.000 βαθμών σε όλους όσους είχαν επαφή μαζί της στα 25 χρόνια λειτουργίας της.

Σύμφωνα με αυτό, περισσότεροι από 188.000 οδηγοί, σημερινοί και παλαιότεροι πελάτες της εταιρείας, κερδίζουν 1000 βαθμούς που μπορούν να εξαργυρωθούν με έκπτωση σε διαδικτυακές αγορές προϊόντων της Gan Direct (π.χ. ανανέωση συμβολαίου, νέο συμβόλαιο, αναβάθμιση συμβολαίου, ενοποίηση συμβολαίων), στην ήδη καλύτερη πρόταση της αγοράς σε τιμή, κάλυψη και εξυπηρέτηση.

Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Gan Direct προσφέρει πραγματική χρησιμότητα και ουσιαστικό όφελος στους πελάτες της. Παράλληλα, δίνει το έναυσμα στον καθένα να ξαναδεί με νέο ενδιαφέρον το σύνολο της ασφαλιστικής του κάλυψης, το δικό του και της οικογένειάς του, καθώς οι δυνατότητες εξοικονόμησης στα ασφαλιστικά προγράμματα είναι τεράστιες: μπορούν να φτάσουν και το 50% εάν αθροιστούν όλες οι παράμετροι.

Ένα άλλο παράδειγμα εξοικονόμησης είναι οι προτάσεις μας για την ασφάλιση του πρώτου αυτοκινήτου. Στην τρέχουσα πρωτοφανή συγκυρία, με τα οικονομικά περιθώρια να στενεύουν, η Gan Direct προτείνει την ιδανική ασφαλιστική λύση για το πρώτο, μικρό αυτοκίνητο που συνδυάζει προσιτή τιμή, ευρεία κάλυψη και εξαιρετική εξυπηρέτηση που ξεκινά από €75 το εξάμηνο ή €130 ετησίως.

Το κόστος είναι ένα θέμα αλλά ένα άλλο είναι η εξοικείωση με την τεχνολογία. Πόσο εύκολα μπορεί ο κόσμος να μπει online για να συνάψει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο;

Εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο επί τρεις μήνες έμειναν σπίτι τους και επικοινωνούσαν, εργάζονταν, ψώνιζαν, διασκέδαζαν από το διαδίκτυο. Όλοι μας στην Κύπρο πειθαρχήσαμε στα μέτρα και κάναμε το ίδιο. Μάθαμε τους γονείς μας και τα παιδιά μας να συνομιλούν από διαδικτυακές εφαρμογές, κάναμε όλες μας τις τραπεζικές συναλλαγές από το τάμπλετ ή το κινητό μας και ανακαλύψαμε τα διαδικτυακά καταστήματα για τις αγορές μας. Ακόμα και τώρα χιλιάδες άνθρωποι πληρώνουμε από το κινητό μας.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο, ούτε κανείς προσπάθησε να μας εκμεταλλευτεί. Μάθαμε, εξοικειωθήκαμε με την ψηφιακή τεχνολογία και τις τεράστιες δυνατότητές της και κυρίως καταλάβαμε ότι υπάρχει τρόπος να γίνονται τα πράγματα με ασφάλεια, ποιότητα και εξοικονόμηση. Με λίγα λόγια, ταυτιστήκαμε με τις αξίες με τις οποίες λειτουργεί η Gan Direct από την ίδρυσή της.

Έχοντας, λοιπόν, κατακτήσει αυτήν τη γνώση, δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε στο παλιό, ακριβό παρελθόν. Μπορούμε εύκολα και γρήγορα να εξασφαλίσουμε την ηρεμία και τα χρήματά μας με 10 λεπτά διάβασμα και μερικές απλές κινήσεις.

Ποιες είναι αυτές;

Στο www.gandirect.com μπορεί ο κάθε ενήλικος να πραγματοποιήσει εύκολα όλες τις απαραίτητες συναλλαγές από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Να ενημερωθεί για τα προγράμματα, τα deals, τις προσφορές και τα προνόμια της Gan Direct, να ελέγξει, να συνάψει ή να ανανεώσει το συμβόλαιό του με λίγα κλικ.

Το ίδιο το site είναι φτιαγμένο για να καθοδηγεί με απλά βήματα τους ασφαλισμένους ώστε να επιλέξουν το πιο συμφέρον ασφαλιστικό συμβόλαιο, διασφαλίζοντας τη μέγιστη κάλυψη στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, αξιοποιώντας όλες τις εκπτώσεις που δικαιούνται.

Και όλα αυτά πάντα με τη δέσμευση για την πιο ανταγωνιστική πρόταση της αγοράς σε τιμή, κάλυψη και εξυπηρέτηση και επιπλέον έκπτωση 10% για όσους κλείσουν τα συμβόλαιά τους ηλεκτρονικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιλέγοντας αποκλειστικά την Gan Direct για όλα τα συμβόλαια, ο πελάτης εξοικονομεί περίπου €2.000 κατά μέσο όρο σε σχέση με την προηγούμενή του εταιρεία, με τις ίδιες καλύψεις. Με τη Συνδυαστική Ασφάλιση και την ενοποίηση ουσιαστικά δύο συμβολαίων σε ένα, η έκπτωση φτάνει μέχρι το 15%. Συγκεντρώνοντας όλα του τα βασικά συμβόλαια Υγείας, Περιουσίας, Αυτοκινήτου σε ένα «πακέτο» με μία κοινή ημερομηνία ανανέωσης, εξασφαλίζει περαιτέρω έκπτωση που φτάνει μέχρι το 20%. Κλείνοντας τα συμβόλαιά του με το Ιnsurance On the Go, κερδίζει επιπλέον έκπτωση 10%. Πέμπτον, με την επιλογή της αυτόματης ανανέωσης συμβολαίου στις ανωτέρω προσφορές, προστίθεται επιπλέον έκπτωση μέχρι 5%.

Πρόσφατα δημοσιεύσατε ένα Πρόγραμμα Μαθητείας για τους νέους εργαζόμενούς σας αλλά και την πρόθεσή σας να προσλάβετε προσωπικό μέσα στην πανδημία. Πώς προέκυψε αυτή η ανάγκη;

Σε όλη μας την πορεία επιδιώκουμε να στεγάσουμε ανθρώπους που έχουν τη φιλοδοξία να διακριθούν στον ασφαλιστικό κλάδο του μέλλοντος, να ανοίξουν μαζί μας νέους δρόμους και να εξελίξουν τον εαυτό τους και την εταιρεία στα επόμενα στάδια. Στη Gan, oι άνθρωποί μας είναι το μυστικό της επιτυχίας μας και ο βασικός λόγος της πρωτοπορίας μας.

Αυτό δεν άλλαξε με την πανδημία, αντίθετα, εντάθηκε, καθώς, όπως εξήγησα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός έρχεται πιο κοντά.

Έτσι, απευθυνόμαστε τόσο σε αυτούς που έχουν δοκιμαστεί και θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της εταιρείας, όσο και σε νέες και νέους που θέτουν τα πρώτα θεμέλια στην καριέρα τους.

Επενδύουμε σε μεθόδους που εξελίσσουν το ανθρώπινο δυναμικό μας, αναδεικνύουν τα ταλέντα του και βελτιώνουν την καθημερινότητα στην εργασία, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών και παροχών, σύγχρονο και ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον και δυναμικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης.

Με το πρόγραμμά μας, Gan Direct Apprenticeship, προσφέρουμε αμειβόμενη εμπειρία και εκπαίδευση. Οι νέοι εργαζόμενοί μας έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν με πλήρη υποτροφία σε συναφή αντικείμενα σε αναγνωρισμένες σχολές, να βελτιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην Ακαδημία Gan και να ενημερώνονται για τις πολιτικές της εταιρείας και για θέματα της αγοράς με το e-Gan learning.