Υγεία

16η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες: Ανάβουμε τη φλόγα της Δύναμης, της Ελπίδας και της Ζωής!

Η καθιερωμένη πορεία θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, αλλά αυτήν τη φορά θα γίνει κάπως αλλιώς για την προστασία όλων μας

Η καθιερωμένη Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, που έχει γίνει θεσμός για την Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ελπίδας και της δύναμης, με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Αυτήν τη φορά, όμως, κάπως αλλιώς, για την προστασία όλων μας και, κυρίως, των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Φέτος η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά σε live streaming. Έτσι το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει εκδηλώνοντας μ’ έναν διαφορετικό τρόπο τη συμπαράσταση και τη στήριξή του στους συνανθρώπους μας που μάχονται ενάντια στον καρκίνο. Αντί για την Πορεία των χιλιάδων ατόμων, με τη μαζική συμμετοχή όπως την έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα, φέτος θα γίνει λαμπαδηδρομία, στην οποία θα τρέξουν δρομείς και μέλη του Δ.Σ. της Europa Donna Κύπρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, καθώς και όλες οι δράσεις της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια του μήνα, ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου.

H λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 16:30, από το σπίτι της Europa Donna Κύπρου, στην Έγκωμη, με την αφή της φλόγας της Δύναμης, της Ελπίδας και της Ζωής. Θα διασχίσει τη Γρίβα Διγενή, όπου θα γίνει και φέτος μια στάση στα κεντρικά γραφεία της AstroΒank, που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας, και θα συνεχίσει στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Ακολούθως, προχωρώντας διά μέσου της οδού Ομήρου προς την Πλατεία Ελευθερίας, θα καταλήξει στο Παλιό Δημαρχείο Λευκωσίας. Εκεί, θα ανάψει η φλόγα της Europa Donna Κύπρου, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, κ. Στέλλα Κυριακίδου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στη δημοσιογραφική διάσκεψη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Στέλλα Μάστορα, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της φετινής εκδήλωσης. «Δεν θα περπατήσουμε η μια δίπλα στην άλλη, αλλά πάλι θα είμαστε μαζί και θα ενώσουμε τη φωνή μας για διεκδίκηση. Μπορούμε να είμαστε μαζί, αλλά εξ αποστάσεως…». Η φετινή πορεία είναι διαφορετική, τόνισε η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, «συνεχίζει όμως, να είναι η πορεία της διεκδίκησης για εξειδίκευση και της ανάγκης τήρησης των πρωτοκόλλων, όσον αφορά τις υπηρεσίες για το καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών».

Φέτος γράφουμε τα μηνύματά μας, συνέχισε η κ. Μάστορα για:

  • 610 ροζ φιγούρες, που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε γυναίκες,
  • 3 γαλάζιες φιγούρες, που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού σε άντρες,
  • 137 λευκές φιγούρες, που συμβολίζουν τον αριθμό των ασθενών που δεν είναι πια ανάμεσά μας,
  • 50 γαλαζοπράσινες φιγούρες, που συμβολίζουν τα νέα περιστατικά καρκίνου των ωοθηκών.

«Πιστή στο ραντεβού» με την Εuropa Donna Κύπρου δηλώνει γι’ άλλη μια χρονιά η AstroBank, διά του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους τής Εκτελεστικής Επιτροπής, κ. Γιώργου Άππιου. «Είμαστε εδώ, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα που δίνει η Europa Donna Κύπρου. Έστω και υπό αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, οφείλουμε να βρούμε, και βρήκαμε τρόπους, να στηρίξουμε την κάθε γυναίκα, τον κάθε συνάνθρωπό μας που δίνει τη δική του μάχη με την ασθένεια».

Αναφερόμενος στην απήχηση της εκδήλωσης, ο κ. Άππιος επεσήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη πορεία ζωής που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κύπρο και κάλεσε τόσο τα ΜΜΕ, όσο και το κοινό, να λάβουν μέρος. «Σας θέλουμε και σας έχουμε ανάγκη να λάβετε μέρος στην Πορεία του 2020. Είναι μια Πορεία που κάνουμε με την καρδιά και την ψυχή μας για όλες τις γυναίκες της ζωής μας… Για την κάθε γυναίκα που πάλεψε με αυτήν την ασθένεια… Για να τιμήσουμε όσες γυναίκες βγήκαν νικήτριες από αυτήν τη δοκιμασία και συνεχίζουν τη ζωή τους, κάνοντας όνειρα για το μέλλον… Μα και για να αποτίσουμε φόρο τιμής, σε όσες πάλεψαν γενναία, αλλά έφυγαν νωρίς από κοντά μας».

Λεπτομέρειες για την πορεία μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Europa Donna Κύπρου www.europadonna.com.cy, όπου επίσης έχετε τη δυνατότητα να γράψετε τα μηνύματά σας, αλλά και να κάνετε τις εισφορές σας ηλεκτρονικά.

H Εuropa Donna Κύπρου ευελπιστεί στη δυναμική συμμετοχή του κοινού και στη φετινή διαφορετική της Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες. Καλούμε όλους, να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας, για να στείλουμε γι’ άλλη μια φορά το ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα, ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Στρατηγικός Συνεργάτης της φετινής εκδήλωσης είναι η AstroBank, ενώ στηρίζουν οι πιο κάτω εταιρείες: ΟΠΑΠ Κύπρου, Lordos Plastics, KEAN, Beauty Line, CIM, Cablenet, Stylianos N. Christoforou & Co, Perskindol, DeLeMa McCANN, com2go, Landas, AVS.