Ειδήσεις

Επίθεση αλλοδαπών στο ΥΚΕ Λακατάμειας: «Πλησιάζει η ώρα που θα θρηνήσουμε συνάδελφο»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε απειλές. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Με μαθηματική ακρίβεια πλησιάζει η ώρα που θα θρηνήσουμε συνάδελφο.»

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λακατάμεια.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του «Σίγμα», Σοφία Ιωσήφ, οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι ζουν υπό καθεστώς φόβου,  καθώς οι επιθέσεις εναντίον τους από αλλοδαπούς, οι οποίοι εισβάλλουν στα κτίρια πολλές φορές κρατώντας πέτρες και σπάζοντας τις πόρτες, έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Εργαζόμενος μιλώντας στη κάμερα του «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε απειλές. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Με μαθηματική ακρίβεια πλησιάζει η ώρα που θα θρηνήσουμε συνάδελφο». Πρόσθεσε ότι έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά δεν πήραν κάποια απάντηση. 

Σημείωσε ότι κινδυνεύει ζωή τους, ενώ φρουρός ασφαλείας έχει κτυπηθεί δύο φορές, πριν μια εβδομάδα και χθες. 

Γίνονται όχλος και δεν ακολουθούν κανόνες ασφαλείας

Μια άλλη εργαζόμενη ανέφερε ότι «έρχονται 300-400 άτομα κάθε μέρα, γίνονται όχλος, σπάζουν τις πόρτες, κτυπούν τους φρουρούς ασφαλείας. Οι πλείστοι δεν έχουν ραντεβού, έρχονται εδώ χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως, μας απειλούν, μας τρομοκρατούν, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Θέλουν να εξυπηρετηθούν όλοι ταυτόχρονα».

Η λειτουργός ανέφερε πως δεν ακολουθούν κανόνες ασφαλείας, για την προστασία από τον Covid-19 και άλλους κανόνες υγεεινής και αρνούνται να μπουν σε σειρά για να λυθούν τα προβλήματα.

Κινδυνεύουν από αιτητές ασύλου

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Στρούθος, μέλος συντεχνίας κλάδου Λειτουργών Κοινωνικής Ευημερίας: «Έχουν κινδυνέψει και οι ζωές μας. Πρόσφατα έχει χτυπηθεί φρουρός ασφαλείας, δύο φορές. Συγκεκριμένα, πριν μια βδομάδα, καθώς και εχτές. Χθες, είχαν προσπαθήσει να εισέλθουν στο κτίριο από την πόρτα του υπογείου. Σήμερα, εισήλθαν στο κτίριο από την κύρια είσοδο. Το κτίριο είναι ακατάλληλο για να μπορέσει να εξυπηρετήσει αιτητές ασύλου τέτοιας μορφής. Σήμερα ήταν γύρω στα 80 άτομα.»

Οι λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας Λακατάμειας αναφέρουν πως έχουν ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους στην διεύθυνσή τους, στην Υπουργό Εργασίας και στην Υφυπουργό και δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση.