Ανθρώπινες Ιστορίες

Κραυγή βοήθειας για τον Βρυώνη

Η μητέρα του 29χρονου, o οποίος πάσχει από μεγαλοκεφαλία, απευθύνει έκκληση για βοήθεια ώστε να μπορέσει ο γιος της να ολοκληρώσει τη θεραπεία του στο Λονδίνο

Σε παγκύπριο κάλεσμα για βοήθεια προχωρεί η μητέρα του Βρυώνη Παύλου, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για ολοκλήρωση της θεραπείας του στο Λονδίνο. Ο 29χρονος νεαρός από το Κολόσσι Λεμεσού πάσχει από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που ονομάζεται μεγαλοκεφαλία και είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Η κα Χαρίκλεια Παύλου είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Έχασε τη μεγαλύτερή της κόρη, τη Γαλάτεια, σε ηλικία 23 ετών από ανεπάρκεια νεφρών. Τώρα δίνει μία νέα μάχη για να καταφέρει να κρατήσει στη ζωή τον μικρότερο γιο της, τον Βρυώνη. Όπως ανέφερε στη «Σ» η μητέρα του, ο Βρυώνης γεννήθηκε με μία σπάνια κληρονομική ασθένεια, που ονομάζεται μεγαλοκεφαλία και μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία από πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία δύο χρόνια και χρειάστηκε η μετάβασή του στο Κέντρο Γενετικής του Λονδίνου για να υποβληθεί σε θεραπεία και σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Η μητέρα του προηγουμένως είχε τη δυνατότητα με τη βοήθεια του κράτους να παρέχει στο παιδί της τις εξετάσεις και τις θεραπείες που χρειαζόταν. Αυτή τη φορά, όμως, παλεύει μόνη και χρειάζεται τη στήριξη των συμπολιτών της. Την πρώτη φορά, με τη βοήθεια της παροικίας και άλλων οργανωμένων φορέων, μάζεψε τα χρήματα που χρειαζόταν για να μεταβεί ο γιος της στο Λονδίνο και να υποβληθεί σε επέμβαση.

Η κα Χαρίκλεια, που προχωρεί εκ νέου σε δημόσια έκκληση για βοήθεια, μας είπε ότι ο 29χρονος γιος της την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στο Λονδίνο με σκοπό την αφαίρεση ενός όγκου, ενώ παράλληλα υποβάλλεται στη θεραπεία που χρειάζεται για τη μεγαλοκεφαλία. «Το παιδί μου πηγαινοέρχεται συνέχεια. Τα έξοδα είναι πολλά και εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να τα καλύψουμε. Είναι περίπου 20 χιλιάδες λίρες μόνο η τελευταία του επίσκεψη εκεί. Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει αυτή τη φορά. Συνήθως διαρκεί ένα με δύο μήνες η διαμονή του στο νοσοκομείο», ανέφερε.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Δεν έχουμε την στήριξη του κράτους. Μας βοηθά πολύ η παροικία και οι Κύπριοι του Λονδίνου και τους ευχαριστούμε. Όποιος μπορεί να μας βοηθήσει να μας καλέσει στο 97652763», κατέληξε.