Αναλύσεις

Μεταναστευτικός Αττίλας

Η Κύπρος έρμαιο του οθωμανικού υβριδικού πολέμου

Την πόρτα αποδοχής αιτήσεων ασύλου επιχειρεί να κλείσει η Κύπρος, καθώς δέχεται υβριδική επίθεση και οργανωμένη μεταφορά παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, με σκοπό την πρόκληση αστάθειας κι έλεγχο του ελεύθερου εδάφους μέσω δημογραφικής αλλοίωσης. Κάθε μέρα που περνά εισέρχονται κατά μέσον όρο στη λιλιπούτια χώρα μας 60 με 100 μετανάστες. Το 85% είναι παράνομοι, οι οποίοι περνούν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, με την ταρίφα των δουλεμπόρων να φτάνει μέχρι και €7.000. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο καταγράφονται 10.083 αφίξεις, εκ των οποίων οι 8.061 ήταν παράτυπες. Η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχονται από την Τουρκία, ενώ το 70% από αυτούς αφορά μονήρεις άνδρες, ηλικίας 25 με 40 ετών.

Η Κύπρος εδώ και πέντε χρόνια δέχεται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές απ’ όλην την Ευρώπη κατ’ αναλογίαν του πληθυσμού της. Οι παράνομοι μετανάστες υπερβαίνουν τις 33.000, τα κέντρα υποδοχής ξεπέρασαν τα όριά τους, ενώ τα αστικά κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και μικρές κοινότητες, όπως η Χλώρακα και η Δρούσεια, μετετράπησαν σε γκέτο. Ακόμα και σε μικρές γειτονιές, περιουσίες «αιχμαλωτίζονται» και σπίτια μετατρέπονται σε καταφύγιο παράνομων μεταναστών ή αιτητών πολιτικού ασύλου.

Προ του φάσματος δημογραφικής αλλοίωσης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να προστατεύσει επιτέλους τους πολίτες της και ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Δανίας και βεβαίως να εννοεί πως «εδώ δεν είναι ελεύθερη Κέρκυρα»! Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να αξιοποιήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (13/2/2020), με την οποία δικαίωσε την Ισπανία, όταν απέλασε Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στο έδαφός της.

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" που κυκλοφορεί.