Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Πάπας στην Κύπρο: Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής & τα μηνύματα των επισκόπων Κύκκου, Ταμασσού και Πάφου

Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου τον υποδέχθηκε τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς. Ο Πάπας Φραγκίσκος επιθεώρησε το Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς με σημαίες του Βατικανού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα της Αστυνομίας το Εμβατήριο Υποδοχής και το Εμβατήριο Επιθεώρησης.

Ο επίσημος λογαριασμός της Κυπριακής Κυβέρνησης στο Facebook αναφέρει:

«H Κύπρος καλωσορίζει τον Πάπα Φραγκίσκο. Η επίσκεψη του Ποντίφικα, έναν χρόνο μετά τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολυσχιδούς διεθνούς διπλωματικής δράσεως της Αγίας Έδρας, υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, της συνύπαρξης λαών και πολιτισμών.»

Στο κόκκινο χαλί, τον Πάπα υποδέχθηκε στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου όπου συνομίλησαν για λίγα λεπτά στον χώρο VIP του παλαιού αεροδρομίου.

Υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, μετέβη στην Παναγία των Χαρίτων των Μαρωνιτών.

Μηνύματα για την επίσκεψη του Ποντίφικα των Ρωμαιοκαθολικών έστειλαν ήδη ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαϊας και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

>>>Δείτε στη Σημερινή Online: Συνεχής ροή: Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κύπρο

Υποστηρίξτε τη