Ειδήσεις

Πάπας από ΓΣΠ: «Εδώ στην Κύπρο αναπνέω λίγο από την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των Αγίων Τόπων»

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνεται στους πιστούς κατά τη καθολική λειτουργία, στο Στάδιο ΓΣΠ, στην Κύπρο στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Εκείνος που θέλει να ευχαριστήσει όλους σας, είμαι εγώ!

Αύριο πρωί θα έχω την ευκαιρία να χαιρετήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν φύγω από την χώρα. Ως εκ τούτου, και από τώρα θα ήθελα να εκφράσω με όλη μου την καρδιά, την ευγνωμοσύνη μου στον καθένα σας για την ζεστασιά και την στοργή που μου δώσατε.

Εδώ στην Κύπρο αναπνέω λίγο από την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των Αγίων Τόπων όπου η αρχαιότητα και η ποικιλία των χριστιανικών παραδόσεων εμπλουτίζουν τον προσκυνητή. Αυτό είναι καλό για μένα και είναι ωραίο να συναντώ κοινότητες πιστών που ζουν το παρόν με ελπίδα, που είναι ανοιχτοί στο μέλλον και μοιράζονται αυτόν τον ορίζοντα με όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Σκέφτομαι, με ιδιαίτερο τρόπο, τους μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, με τους οποίους θα έχω την τελευταία μου συνάντηση σε αυτό το νησί μαζί με διάφορους αδελφούς άλλων χριστιανικών θρησκευμάτων.

Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν για αυτή την επίσκεψη! Σας παρακαλώ να προσεύχεστε για μένα. Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και η Παναγία να σας προστατεύει!

Ευχαριστώ!

46901.jpg

46902.jpg

>>> LIVE: Η «Σημερινή Online» καλύπτει την υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο με άμεση ενημέρωση και αναλύσεις.