Αναλύσεις

Ως δαμαί «Ως Δαμέ!» - Απάντηση «Σημερινής» στο ξέπλυμα της «Χαραυγής»

Τα ψέματα της «Χαραυγής», ο ανώνυμος συντάκτης και οι κουκούλες των ακροαριστερών οργανώσεων. Η «Σημερινή» απαντά με στοιχεία στο ξέπλυμα και στον αποπροσανατολισμό.

Παρά την τεράστια αντίδραση που προκάλεσε στον ψηφιακό όχλο το πλήρως τεκμηριωμένο δημοσίευμα της «Σημερινής» της περασμένης Τετάρτης («"Ως Δαμέ!" - Ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν οι διοργανωτές - Φωτογραφίες & στοιχεία») παρά τις φωνές, τις απειλές, τους λεονταρισμούς και τις διαμαρτυρίες, κανένας, μα απολύτως κανένας, δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία που παραθέσαμε.

Μετά όμως από τον ψηφιακό όχλο ήρθε και η «Χαραυγή» σήμερα, ως η πραγματική αφέντρα όλης της Αριστεράς, ακραίας και μη, να «καθαρίσει», στοχεύοντας κατά της «Σημερινής» και του προσωπικού της.

Η «Σημερινή» όμως σηκώνει το γάντι, διότι δεν δέχεται μαθήματα δημοσιογραφίας, δημοκρατίας και... «ηθικού πλεονεκτήματος» από ένα έντυπο που είναι το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ.

Θα κάνουμε τον κόπο (και ας λυπούνται τον... ιδρώτα μας!) να απαντήσουμε γραμμή προς γραμμή στο ανώνυμο σχόλιο της «Χαραυγής» και να αναδείξουμε τη διαφορά μεταξύ πραγματικής δημοσιογραφίας και ύπουλου κομματικού ψέματος.

ha2r.jpg

Αποδείξεις και «διασύνδεση με ΑΚΕΛ»

«Ίδρωσαν, ξεΐδρωσαν και κατέληξαν σε ένα πόνημα που... "αποδείκνυε" τη "διασύνδεσή τους με το ΑΚΕΛ. Αντιαστυνομικές και αντικρατικές απόψεις, θέσεις για το Κυπριακό, αλληλεγγύη σε τρομοκράτη και ενθάρρυνση φυγοστρατίας.»

Ο ανώνυμος συντάκτης της «Χαραυγής» δεν αμφισβητεί κανένα από τα στοιχεία που εκθέσαμε στο κείμενο της συντακτικής ομάδας της «Σημερινής» για τις διάφορες ομάδες που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις «Ως Δαμέ». Κανένα από αυτά!

Όλα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες είναι πλήρως τεκμηριωμένα διότι προέρχονται από τις επίσημες ιστοσελίδες των ίδιων των διοργανωτών. Και μάλιστα υπάρχουν και πολλές άλλες παρόμοιου ύφους που λόγω οικονομίας χρόνου και χώρου δεν αναρτήσαμε.

Η ακελική εφημερίδα λέει πως «οι συντάκτες της "Σημερινής" προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι επρόκειτο για περιθωριακές και ακραίες καταστάσεις».

Βεβαίως και αυτό ήταν και είναι άξιο απορίας γιατί η «Χαραυγή» αποφάσισε να τους ξεπλύνει. Μήπως η ίδια θεωρεί πως ΔΕΝ επρόκειτο «για περιθωριακές και ακραίες καταστάσεις»;

fa1.width-7681.width-768[1].jpg

Διότι δεν διευκρινίζει ο ανώνυμος συντάκτης της «Χαραυγής» αν συμφωνεί με το «φάκκα απαλαγή, όι προσοχή» της φυγοστρατίας, «οι αντικατοχικές γιορτάζουν τη διχοτόμηση» και «ή με τους ανθρώπους ή με τους φασίστες» των «Antifa Lefkosa», αν του αρέσει να αφοδεύουν νυχτερίδες στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (στυλοβάτης του οποίου ήταν το ΑΚΕΛ) της «Συσπείρωσης Ατάκτων», αν νιώθει όμορφα για την υπόσκαψη του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμφωνίες με τους «ιμπεριαλιστές του Ισραήλ» (που υπογράφτηκαν και επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια) από την «Avli» ή με το «όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι» και την «αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα» της «Σπιριθκιάς».

makarios.JPG

Ούτε διαψεύδει ότι πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ εμφανίζονται σε εκδηλώσεις της «Αριστερής Κίνησης Θέλουμε Ομοσπονδία» και του «Γραναζιού». Την ίδιας οργάνωσης (ΑΚΘΟ) που σε γελοιογραφία της αποκάλεσε ρατσιστικά και υποτιμητικά ως «τουρτζίν» τον Σενέρ Λεβέντ. Ούτε την ενοχλεί που κατεβαίνουν σε τέτοιες διαδηλώσεις κουκουλοφόροι με χοντρά ξύλα και κράνη.

Και με αυτό το κείμενο της ουσιαστικά η «Χαραυγή» και πάλι ξεπλένει τους ακροαριστερούς οργανωτές που πάτησαν πάνω στη διαφθορά για να εκμεταλλευτούν την γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Ξεπλένει τα αντιαστυνομικά συνθήματα, το μίσος κατά της Εθνικής Φρουράς, την κατοχή και την αλληλεγγύη στους τρομοκράτες. Εκεί κατάντησε η «Χαραυγή», πλυντήριο των κάθε λογής «Αντιφάδων», «Ατάκτων», «Αερικών», «Αυλάδων» και «Σπιρτόκουτων» και να δούμε ποιων άλλων ονομάτων θα σκαρφιστούν στο μέλλον για να κρυφτούν.

Και στην τελική, γιατί το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις τις οποίες υπερασπίζεται και με τις οποίες διασυνδέεται ντρέπονται τόσο πολύ για τα όσα οι ίδιοι πρεσβεύουν;

sp5.width-768[1].jpg

Βία και Αριστερά

«Ουδέποτε υπήρξε βία από από οποιαδήποτε έκφανση της Αριστεράς στην Κύπρο.»

Πραγματικά, ο μασκοφόρος συντάκτης της «Χαραυγής» παίζει με την νοημοσύνη των αναγνωστών του.

Όταν πήγαν οι ίδιες οργανώσεις στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και έγιναν τα έκτροπα εκεί, με επίθεση κατά κληρωτού στρατιώτη της Εθνικής Φρουράς και αστυνομικών, με αποτέλεσμα των τραυματισμό της, ήταν παρούσα κάθε «έκφανση της Αριστεράς στην Κύπρο». Και οι «Antifa Lefkosha» εκεί ήταν, και η «Unite Cyprus Now» και η «ΚΙΣΑ» και η «Αριστερή Κίνηση Θέλουμε Ομοσπονδία». Και παρόντες εκεί μεγαλοστελέχη και ευρωβουλευτές (νυν και πρώην) του ΑΚΕΛ, όπως ο Τάκης Χατζηγεωργίου και ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ αλλά και ο Νίκος Τριμικλινιώτης.

Untitled-11-13-701x444[1].jpg

Μάλιστα, οι «Antifa Lefkosha» έβγαλαν και αφίσα αλληλεγγύης προς τον δράστη. Απόδειξη πως Antifa και ΑΚΕΛ έχουν κοινούς στόχους, ο Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε τότε με τον Αρχηγό Αστυνομίας και ανακοίνωσε ο ίδιος πως θα αποσυρθούν οι κατηγορίες οχλαγωγίας και παράνομης συνάθροισης που απαγγέλθηκαν σε ορισμένους διαδηλωτές της οδού Λήδρας. Καλός ο εκ τους ασφαλούς βίαιος «αντιφασισμός» όταν ξέρουν πως θα τον ακολουθήσει ωμή πολιτική παρέμβαση προς την ηγεσία της «φασιστικής» Αστυνομίας.

Και ας μην μιλήσουμε για την αστυνομική βία τον Ιούλιο του 2011 της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, την οποία ορισμένοι από τους σημερινούς κατήγορους της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας την δικαιολογούσαν και την υποστήριζαν.

cache_1000x3000_Analog_medium_738791_6944932_1072019[1].JPG

«Σημερινή» & «Επάναγκες πραξικοπήματος»

Ο ανώνυμος συντάκτης της «Χαραυγής» ανακυκλώνει και πάλι το γνωστό ψέμα, ότι δήθεν η «Σημερινή» στήριξε το πραξικόπημα. Φαίνεται πως ο πανικός που τους προκάλεσε η διερευνητική και απόλυτα τεκμηριωμένη δημοσιογραφία της «Σημερινής» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την αλήθεια, οπότε πάλι επιστράτευσαν τη γνωστή σαχλαμάρα.

Η «Σημερινή» ιδρύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1976, πολύ μετά το πραξικόπημα. Καλούμε τους συναδέλφους της «Χαραυγής» να ανατρέξουν στις παλιές εφημερίδες να δουν τι πραγματικά έγραφε η «Σημερινή» για το πραξικόπημα. Αν δεν θέλουν να κάνουν τον κόπο να διερευνήσουν, ας δουν τουλάχιστον τη συλλεκτική έκδοσή για τα 45χρονα της «Σημερινής» που κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα και θα καταλάβουν.

Το ίδιο «επάναγκες» ψέμα επιστράτευσε και τον περασμένο Οκτώβριο ο Νίκος Τριμικλινιώτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και φανατικός υποστηρικτής του «Ως Δαμέ», στον οποίο είχε απαντήσει εμπεριστατωμένα ο συνάδελφος Λάζαρος Μαύρος.

trimikliniotiss.original[1].jpg

«ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ γραφής εδώ, του κ. Τριμικλινιώτη δεν του προσδίδει κανενός είδους κλέος είτε πανεπιστημιακών ικανοτήτων, είτε ερευνητικής στοιχειώδους επάρκειας, ούτε, ιδίως, ΗΘΟΥΣ και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ. Το αντίθετο ακριβώς, φαίνεται ακριβέστερο: Έγραψε ψέματα. Συνειδητά, σκόπιμα, υστερόβουλα και ανέντιμα ψέματα. Στην αυτο-επιστράτευσή του να κατηγορήσει και να διασύρει ενώπιον των αναγνωστών του την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ ότι δήθεν είχε υποστηρίξει το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

ΚΙ ΟΤΑΝ αναγκάστηκε να παραδεχθεί το πρώτο του ψέμα, αφού εκτέθηκε η αναξιότητά του να γνωρίζει ότι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ δεν υπήρχε καν πριν το... 1976, έσπευσε να εκτραπεί σε ένα άλλο ολόκληρο συναξάρι ΨΕΜΑΤΩΝ: ΠΡΩΤΟΝ, αδιάβαστος, αμελέτητος, με απίστευτη - για πανεπιστημιακό - υποστάθμη πνευματικής και ερευνητικής οκνηρίας, έσπευσε να ξεφουρνίσει το σαχλό παλιό και σάπιο παραμύθι ότι δήθεν η ΣΗΜΕΡΙΝΗ είχε χαρακτηρίσει το πραξικόπημα ως «ΕΠΑΝΑΓΚΕΣ».

- Δεν κόμισε καν το περί ου ο λόγος δημοσίευμα. Τόση... ανεντιμότητα.

- Του απάντησε του κ. Τριμικλινιώτη και τον κλειδοστόμιασε εδώ ο εκ των αναγνωστών του, εντιμότερος, κ. Ανδρέας Σουτζιής:

- Ένα ευθυμογράφημα του αείμνηστου προ δεκαετιών δημοσιογράφου ΑΝΤΩΝΗ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ήταν, με δηλωμένες στο κείμενο από τον ίδιο τον ευθυμογράφο κουβέντες του καφενέ σε μια παρτίδα ταβλιού...»

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια συνάδελφοι της «Χαραυγής» και πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπεστε που συνεχίζετε να το ανακυκλώνετε, σπιλώνοντας συνειδήσεις και επενδύοντας στη διχόνοια του κυπριακού λαού.

Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι «άγνωστε Μ»;

Αφήνουμε για το τέλος το γεγονός πως το κείμενο της κομματικής εφημερίδας είναι ανώνυμο, με την υπογραφή κάποιου άγνωστου «Μ.».

Είναι εντυπωσιακό του πως μπορεί να συνυπάρχουν δύο, πολλές φορές και περισσότεροι, ηθικοί κώδικες στην Αριστερά.

Εδώ και μέρες ο όχλος που σιγοντάρει το ΑΚΕΛ απαιτεί να μάθει ποιος είναι ο συντάκτης της έρευνας για την φύση και την ιδεολογία των οργανώσεων που οργάνωσαν το «Ως Δαμέ». Παρά το ότι επανειλημμένως λέχθηκε πως πρόκειται για προϊόν συλλογικής εργασίας της «Σημερινής», ο όχλος θέλει θύματα να λυντσάρει...

17-02-2021bb.original[1].jpg

Πρόκειται για τον ίδιο ψηφιακό όχλο των κομματικών τρολλς που δολοφονεί καθημερινά χαρακτήρες, πετά λάσπη και χωρίς καμία αίσθηση ανθρωπιάς στιγματίζει ανθρώπους.

Όμως ο «Μ.» δεν βγάζει την κουκούλα να μας φανερωθεί. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...

Όπως την κουκούλα δεν την βγάζουν ούτε οι οργανωτές. Ποιοι είναι άραγε οι «Antifa Lefkosha», η «Σπιριθκιά», το «Αερικό», η «Avli» και η «Συσπείρωση Ατάκτων»; Γιατί δεν μας λένε; Μήπως ντρέπονται για τα πιστεύω και την ιδεολογία τους; Ή μήπως αν βγάλουν τις κουκούλες οι ακροαριστεροί θα φανεί ακόμη διαυγέστερα η σχέση και η εξάρτηση με το συστημικότατο ΑΚΕΛ;

Ως δαμαί «Ως Δαμέ»

Η καλύτερη ένδειξη για το πως οι πιο πάνω σκιώδεις ανώνυμες οργανώσεις επηρεάζονται από το ΑΚΕΛ είναι και η σιωπή και η ηρεμία που ως εκ θαύματος έδειξαν στην διαδήλωση της 20ης Φεβρουαρίου, που ακολούθησε μετά την συνάντηση Άντρου Κυπριανού με Νίκο Αναστασιάδη στο λόφο του Προεδρικού την Πέμπτη.

Ότι και αν διεμήφθη μεταξύ των δύο, αμέσως έπεσαν οι τόνοι. Ένα σφύριγμα από την Εζεκία Παπαϊωάννου και τα σκυλιά δεμένα: Ως δαμαί «Ως Δαμέ», αναβάλλεται η «επανάσταση»...

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ»