Αναλύσεις

Ορυμαγδός καταγγελιών για «φαγοπότια»

Ιδιώτες ελεγκτές "ξεσκονίζουν" Κοινοτικά Συμβούλια για διασπάθιση χρήματος

Σωρεία είναι οι καταγγελίες, το τελευταίο διάστημα, στην Ελεγκτική Υπηρεσία εναντίον Κοινοτικών Συμβουλίων για φαινόμενα ενδεχόμενης κακοδιαχείρισης, ευνοιοκρατίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Το διαχρονικό αυτό πρόβλημα είναι, πλέον, πιο ορατό, με τη συνδρομή ιδιωτών ελεγκτών, οι οποίοι ανέλαβαν, εκ μέρους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, να “ξεσκονίζουν” τα οικονομικά των Συμβουλίων και ν’ αποστέλλουν λεπτομερείς εκθέσεις για τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και του παρόντος, τα οποία φαίνεται πως είναι πολλά.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Κοινότητας Κουκλιών στην Πάφο, την οποία φέρνει στο φως η “Σημερινή” της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις προχθές το Υπουργείο Εσωτερικών, ικανοποιώντας αίτημα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όρισε λειτουργό για να ερευνήσει όγκο καταγγελιών που έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους, τους τελευταίους μήνες, νυν και πρώην μέλη του Συμβουλίου Κουκλιών.

Ο νυν κοινοτάρχης κατήγγειλε άλλα νυν και πρώην μέλη για παρατυπίες, όπως και εκείνοι τον ίδιο για άλλες υποθέσεις. Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα από την έρευνα. Ενήμερη και σε αναμονή βρίσκεται και η Αστυνομία, για τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ποινικά θέματα εγείρονται, σε έκθεση που ετοίμασε ιδιωτικό γραφείο, εκ μέρους της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Η έκθεση κοινοποιήθηκε, πρόσφατα, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά, μέσω της εφημερίδας μας.

Αφορά τους λογαριασμούς του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών για τα έτη 2009-2017 και περιλαμβάνει σωρεία διαπιστώσεων και παρατηρήσεων για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στη "Σημερινή" της Κυριακής.