Διεθνή

Η θρησκεία του «τεχνο-βουντού» και η κορωνοψύχωση

Οι εθνικές κυβερνήσεις υποκύπτουν όλο και περισσότερο στις πολυεθνικές Big Tech και τους οπαδούς της «αίρεσης» του «τεχνο-βουντουισμού». Παραδίδουν τα ηνία της εξουσίας, της ακαδημαϊκής γνώσης και της διαμόρφωσης άποψης «σε μια παγκόσμια ορδή ηλιθίων». Οι φανατικοί οπαδοί του «Great Reset» -που έχουν πάθει «κορωνοψύχωση»- έχουν ολοκληρωτικές απόψεις και προβλέπεται πως η δεκαετία που ξεκίνησε θα είναι τρομακτική.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που θα προκαλέσει προβληματισμό δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «RT» (07/03/2021) με τίτλο «The New Normal's religion of "techno-voodooism" has bewitched the world».

Το άρθρο υπογράφει ο Δρ Mathew Maavak από τη Μαλαισία, ειδικός σε θέματα διακυβέρνησης και πρόβλεψης ρίσκου, αρθρογράφος στο «Modern Diplomacy» και μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (RIAC).

Στο άρθρο αναλύεται η «νέα κανονικότητα» που προκύπτει μέσα από τον κορωνοϊό και τους κινδύνους από τις φτηνές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για την υγεία, την τεχνολογία και την ελευθερία έκφρασης.

Εξηγεί πως οι εθνικές κυβερνήσεις υποκύπτουν όλο και περισσότερο στις πιέσεις των πολυεθνικών υψηλής τεχνολογίας (Big Tech) και των οπαδών της «αίρεσης» του «τεχνο-βουντουισμού», παραδίδοντας τα ηνία της εξουσίας, της ακαδημαϊκής γνώσης και της διαμόρφωσης άποψης «σε μια παγκόσμια ορδή ηλιθίων», όπως την ονομάζει. Αυτοί οι φανατικοί οπαδοί του «Great Reset» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός έχουν ολοκληρωτικές απόψεις και προβλέπει πως η δεκαετία που ξεκινά θα είναι τρομακτική. Αυτό ήδη φαίνεται και στην λογοκρισία της έκφρασης άποψης για την αποτελεσματικότητα και τις παρανέργειες των εμβολίων.

*Ακολουθεί μετάφραση του άρθρου του Mathew Maavak στα ελληνικά:

Εάν ο Covid-19 ήταν θείο δώρο για κάποιους, αυτοί σίγουρα είναι οι Μεγάλες Μπίζνες (Big Business) και οι εταιρείες Big Tech - που παραφούσκωσαν τους φόβους, διεύρυναν το χάσμα του πλούτου και διευκόλυναν τον παγκόσμιο έλεγχο μέσα από μια πανίσχυρη τεχνολογία από την οποία τώρα εξαρτάται ο κόσμος.

Τι συμβαίνει όταν τα συστήματα διαπερνούν το κατώφλι της πολυπλοκότητας και δεν μπορούν πλέον να βελτιωθούν στις υφιστάμενες μορφές τους; Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων μπορούν να αναθέσουν σε ανταγωνιστικά μοντέλα να επιλέξουν το νικητή. Αυτό ωστοσό απαιτεί υπομονή, σύνεση και άριστη επίβλεψη. Εναλλακτικά, μπορούν να ορμήξουν σε ένα φανταστικό πλάνο το οποίο υποτίθεται θα κολλήσει μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη και έτσι θα έχουν ταυτόχρονα και το μονοπώλιο. Μια λύση όλα-σε-ένα!

Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος σκέψης που παρενόχλησε τα πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 με το εκτιμώμενο κόστος των $1,7 τρις. Μετά από 20 χρόνια προβληματικής ανάπτυξης, τα προβλήματα του στελθ μαχητικού έγιναν τόσο ανυπέρβλητα που γίνεται συζήτηση στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για την εξέταση ενός καθαρού νέου προγράμματος για μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό την αντικατάσταση των γερασμένων F-16.

Τεχνο-βουντού, Great Reset & ολοκληρωτισμός πεφωτισμένων ελίτ

Τα F-35 απεικονίζουν την άλλη -ελάχιστα αναλυμένη- πανδημία που μολύνει τον κόσμο μας - αυτή του «τεχνολογικού βουντού» (ο γράφων επινόησε τον όρο λόγω της ανυπαρξίας άλλου καλύτερου).

Οι αποδόσεις των επενδύσεων αυτές τις μέρες δεν υπολογίζονται πλέον από τα υγιή κέρδη που παράγονται από αποδεδειγμένα προϊόντα. Οι λάτρεις του τεχνο-βουντουϊσμού είναι ουσιαστικά ολοκληρωτικοί (totalitarians) που πιστεύουν ότι όχι μόνο οι αγορές, αλλα και ο ίδιος ο κόσμος, πρέπει να αναδιοργανωθεί και να μονοπωληθεί από τους πεφωτισμένους λίγους σε μια έξυπνη εποχή που ονομάζεται η Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset). Ο κύριος οργανισμός που προωθεί αυτή την τεχνοπία είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) που έχει υποσχεθεί έναν υπέροχο κόσμο όπου «δεν θα κατέχουμε τίποτα» και όμως «θα είμαστε ευτυχισμένοι».

Το μάθημα από τις σκούπες iRobot Roomba που τρελάθηκαν

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής ήταν κοινωνικές καταρρεύσεις, δυσλειτουργικά αεροπλάνα στους ουρανούς και ηλεκτρικές σκούπες iRobot Roomba που περιφέρονται στο πάτωμα χωρίς λόγο. Η σύγχρονη παροιμία «αν δεν είναι σπασμένο, μην το διορθώσεις» μπορεί να μην ισχύει όταν μιλούμε για τα τα στελέχη του iRobot C-Suite. Οι μηχανές Roomba χρησιμοποιούν «τεχνητή νοημοσύνη για σάρωση του μεγέθους του δωματίου, εντοπισμό εμποδίων και θυμούνται τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές καθαρισμού». Όμως, η αναζήτηση μεγαλύτερης αποδοτικότητας και κερδών με λιγότερο κόστος - μια διαδικασία που ο Buckminster Fuller αποκάλεσε «εφημεροποίηση» ("ephemeralization") πριν από περισσότερα από 80 χρόνια - είχε ως αποτέλεσμα τις έξυπνες ανανεώσεις και τρελλαμένα γκάτζετς. Ακόμη και μετά που κάνεις επαναφορά (reset) την σκούπα, η συνδεσιμότητα IoT (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) διασφαλίζει πως το ρομπότ ενημερώνεται και πάλι στην κατάσταση παλινδρόμισης.

Τώρα, μπορείτε να φανταστείτε τις συνέπειες από βλάβες σε παρόμοια συστήματα παγκοσμίως; Για αρχή, μπορείτε να σκεφτείτε το σημείο της μοναδικότητας (singularity) όταν το λογισμικό των ρομποτικών σεφ ενημερωθεί με ένα νέο ορισμό για το τι αποτελεί κρέας; Μια σκούπα Roomba που έχει τρελαθεί μπορεί τουλάχιστον να απενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιείται ως πρες παπιέ. Αυτό όμως δεν είναι επιλογή για τα αεροπλάνα Boeing 737 MAX 8 που σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να κάμψουν τους νόμους της αεροδυναμικής με χαμηλό κόστος.

Ψευδοεπιστήμες & κορωνοψύχωση

Η σειρά καταστροφών της Boeing - καθώς και άλλων αποτυχιών που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής - δεν έχει αποτρέψει τους εμπόρους του τεχνο-βουντουϊσμού. Αντ' αυτού, βλέπουν κάθε καινούργια κρίση ως ευκαιρία για γρήγορες λύσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλα κέρδη. Θυμάστε τις προβλέψεις των Big Tech για επικείμενη αποκάλυψη σχετικά με τον Covid-19 τον περασμένο χρόνο; Ψευδοεπιστήμες, βασισμένες στη χίμαιρα των έξυπνων συστημάτων, που τους έχει επιτραπεί να τρέχουν τριγύρω σε κατάσταση αμόκ, ενθαρρύνοντας το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να ισχυρίζεται ότι με τον Covid-19 «τα lockdowns βελτιώνουν σιωπηλά τις πόλεις σε όλο το κόσμο». Για πείτε το αυτό στις δεκάδες εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις που έχασαν τα προς το ζην από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Πώς ακριβώς βελτιώθηκαν οι πόλεις μέσα στο αρχιπέλαγος των σκουπιδιών που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns; Και τι γίνεται με τις περιβαλλοντικές επιτπώσεις που τυχαίνει να είναι και αγαπημένο θέμα του Φόρουμ;

Δεν είναι μόνο οι πόλεις που υποτίθεται «βελτιώθηκαν» με τον Covid-19. Ο Bill Gates είναι τώρα ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες - συμπτωματικά την ώρα που τα lockdowns έχουν επιδεινώσει την επισιτιστική ασφάλεια και τα εισοδήματα μεταξύ των φτωχών. Λογικά, αυτός ο σπουδαίος ανθρωπιστής θα μπορούσε να συντονίσει τα προγράμματα αναλυτικού λογισμικού πρόβλεψής που έχει με την γεωργική γη που κατέχει για να βοηθήσει στην ανακούφιση της πείνας που προκαλείται από τα lockdowns, αλλά ο Gates φέρεται να είναι πολύ απασχολημένος τώρα στο να προωθεί το συνθετικό βοδινό κρέας και τα εμβόλια.

Η παγκόσμια «κορωνοψύχωση» ("coronapsychosis") στην πραγματικότητα επιτάχυνε την κλασμάτωση του πλούτου εις βάρος των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών τάξεων. Μόλις 655 άνθρωποι κατέχουν πλέον $4 τρις σε πλούτο, ενώ 200 εκατομμύρια δεν μπορούν να καλύψουν έξοδα $1000, και αυτό μόνο στις ΗΠΑ. Φανταστείτε τους τεράστιους αριθμούς των φτωχών παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε χώρες που συνδέονται με τους Αγγλο-Αμερικάνους.

whitepaper6image--scaled[1].jpg

Κορωνοϊός & προβλήματα με τα εμβόλια

Όσο για τον ίδιο τον Covid-19, τα ενοχλητικά δεδομένα λογοκρίνονται τακτικά η γίνονται shadow-banned από την τεχνητή νοημοσύνη που ενδυναμώνει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης. Οι ετήσιοι θανάτοι από γρίπη στις ΗΠΑ - τους οποίους κάποτε αμφισβήτησε το British Medical Journal και αναρωτήθηκε αν ήταν περισσότερο δημόσιες σχέσεις παρά επιστήμη - έχουν εκπληκτικά εξαφανιστεί από τις επίσημες στατιστικές υγείας λόγω της πανδημίας.

Οι Big Tech δεν μας επιτρέπουν να θέτουμε ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που αναπτύσσονται στη Δύση. Έτσι κι αλλιώς, η τεχνητή νοημοσύνη έχει φαινομενικά επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίων που διαφορετικά θα χρειάζονταν χρόνια ή δεκαετίες έρευνας, δοκιμών και ανάπτυξης. Δεν πρέπει να ρωτούμε γιατί δεκάδες άτομα (από τις αρχές Φεβρουαρίου) έχουν προσβληθεί από μια σπάνια διαταραχή αίματος μετά την λήψη εμβολίων από την Pfizer και την Moderna. Ή γιατί υπάρχει ένας τρομακτικός αριθμός θανάτων από την Νορβηγία στην Ισπανία και την Ολλανδία μετά τον εμβολιασμό; Ή το πώς είναι δυνατόν χιλιάδες Ισραηλινοί να βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι έλαβαν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech;

Τα στοιχεία γύρω από τους εμβολιασμούς για τον Covid-19 στο Ισραήλ είναι τόσο τρομακτικά που δύο ερευνητές έφθασαν στο σημείο να ονομάσουν το φιάσκο «ένα νέο Ολοκαύτωμα». Ωστόσο, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει τις τοπικές αρχές να διατηρούν μια βάση δεδομένων με τους αρνητές τους εμβολίου. (Οι ναζί, επίσης, κάποτε διατηρούσαν σχολαστικές βάσεις δεδομένων των «ανεπιθύμητων» σε περιοχές που επρόκειτο να καταλάβουν, αλλά αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός γάνεται από τα ανιαρά ΜΜΕ.)

604269332030276d446b99a8.jpg

Κυβερνήσεις υποτάσσονται στην «παγκόσμια ορδή ηλιθίων»

Ο τεχνο-βουντουισμός δεν εμφανίστηκε από το πουθενά. Ευδοκίμησε παράλληλα με τα προγράμματα «ένταξης» ("inclusivity") και «βιωσιμότητας» ("sustainability") τα οποία, με τη σειρά τους, παρέδωσαν τα ηνία της εξουσίας, της ακαδημαϊκής γνώσης και της διαμόρωσης απόψεων σε μια παγκόσμια ορδή ηλιθίων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι κυβερνήσεις, υποστηριζόμενες από ασπόνδυλους γραφειοκράτες και ακαδημαϊκούς, παραδίδουν όλο και περισσότερο την εθνική τους κυριαρχία στις Big Tech. Μπορεί κάποιος να φανταστεί ποιο είναι το όφελος: Μια αργομισθία μετά την συνταξιοδότηση, δουλειές για τα παιδιά και τους συγγενείς τους και ευκαιρίες προγραμματισμού για τα τρολλς που σπρώχνουν την ατζέντα των Big Tech. Καμία έκπληξη λοιπόν που πέφτουν αεροπλάνα από τους ουρανούς και την σειρά από καταστροφές που περιμένουν την ανθρωπότητα αυτή τη δεκαετία.

Η Ευρώπη είναι υπόδειγμα ως προς αυτό. Οι ηγέτες της τώρα ανησυχούν ότι η Apple και η Google ενδέχεται να καταλήξουν να εκδίδουν πιστοποιητικά υγείας προτού η Ένωση καταλήξει σε συναίνεση. Μα αυτή δεν είναι η δουλειά κυρίαρχων κυβερνήσεων που έχουν συστήματα υγείας χρηματοδοτούμενα από τους φορολογούμενους; Αλλά αυτή η τάση γίνεται ολοένα και πιο βρώμικη μέρα με την ημέρα. Οι γραφειοκράτες σκοντάφτουν ο ένας πάνω στον άλλο στην σπουδή τους να χαρίσουν οδικούς χάρτες εμβολιασμού και συστήματα διανομής στις Big Tech διότι τα βασισμένα στη τεχνητή νοημοσύνη συστήματά τους υποτίθεται προσφέρουν βέλτιστα αποτελέσματα. Ας επιλέξουν την ιδέα του Bill Gates για χρήση κουνουπιών ως αεριμεταφερόμενες σύριγγες. Αυτό κι αν αξίζει τα λεφτά του!

Αυτές οι ξεδιάντροπες συνθηκολογήσεις δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα της δημόσιας υγείας. Ολόκληροι κυβερνητικοί μηχανισμοί μεταφέρονται σταδιακά στις Big Tech. Η πρωτοπόρα αμερικανική πολιτεία της Νεβάδα μπορεί ακόμη να επιτρέψει στους γίγαντες της τεχνολογίας να ιδρύσουν τις δικές τους κυβερνήσεις. Αυτές οι οντότητες θα μπορούν να επιβάλλουν φόρους, να σχηματίζουν σχολικές περιοχές και ακόμη να διαχερίζονται το δικαστικό τους σύστημα. Η πρώτη τέτοια «έξυπνη πόλη» μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και το 2022. Τι θα μπορούσε να πάει λάθος;

Σε τελική ανάλυση, ενώ ο γράφων υποστηρίζει πως η τεχνητή νοημοσύνη και τα έξυπνα συστήματα έχουν πραγματικές προοπτικές σε πολλούς τομείς, αυτά έχουν απαχθεί από τον τεχνο-βουντουισμού των Big Tech. Θα πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούν για μια πολύ ταραχώδη δεκαετία!