Αναλύσεις

Το παρακράτος μαφίας-δολοφόνων, που διεκδικεί κυριαρχία

«Ουδείς φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του φερόμενου ως αρχινονού του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ για τη δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, αλλά και τις παράνομες δραστηριότητες τζόγου, ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα κατεχόμενα»

Η απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, άρχισε τα πήγαινε-έλα σε Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου να βολιδοσκοπήσει για τον καθορισμό μιας νέας πενταμερούς. Μετά τις βουλευτικές εκλογές, που διεξάγονται σήμερα, θα φθάσει στο νησί για τα περαιτέρω, ως όλα να βαίνουν ομαλά στο παρακράτος της μαφίας των δολοφόνων και του οργανωμένου εγκλήματος που βασιλεύει ανενόχλητο στα κατεχόμενα.

Ουδείς φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του φερόμενου ως αρχινονού του οργανωμένου εγκλήματος Σεντάτ Πεκέρ για τη δολοφονία του Τ/κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, αλλά και τις παράνομες δραστηριότητες τζόγου, ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα κατεχόμενα.

Τα πλείστα κόμματα και νεοφανείς Κινήσεις που διεκδικούν σήμερα την ψήφο του λαού δεν έκριναν σκόπιμο να καταγγείλουν με μια φωνή όλα αυτά που συμβαίνουν στα κατεχόμενα. Να διερωτηθούν ακόμα πώς είναι δυνατόν η Κυπριακή Δημοκρατία να διαπραγματεύεται με ένα παρακράτος μαφίας, το οποίο διεκδικεί κυριαρχία, και να ζητήσουν από τα Ην. Έθνη, τη Λουτ, τη Σπέχαρ και την Ε.Ε. τη διεξαγωγή έρευνας για τα εγκλήματα που έγιναν και γίνονται με τη σφραγίδα της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού της.

Η Τουρκία θεωρείται ιερή αγελάδα

Την ώρα που Ε.Ε. και ΗΠΑ επιβάλλουν βαριές κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας επειδή συνέλαβε έναν νεοναζί (όχι βέβαια με ορθόδοξο τρόπο), ούτε καν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη. Τηρούν μια ένοχη σιωπή. Όπως απόλυτη σιγή και ανοχή τήρησαν όταν το 2013, κατ’ εντολήν των ΗΠΑ, αεροσκάφος που μετέφερε τον τέως πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες έκανε αναγκαστική προσγείωση στην αυστριακή πρωτεύουσα για να συλλάβουν τον πρώην πράκτορας της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, δεν βρισκόταν στο αεροσκάφος. Τότε δεν ήταν αεροπειρατεία αλλά «αναγκαία» εκτροπή πτήσης;

Οι σκοπιμότητες είναι κραυγαλέες. Η Τουρκία για τη Δύση είναι η ιερή τους αγελάδα και δεν θέλουν να την στριμώξουν. Είναι ο ΝΑΤΟϊκός τους σύμμαχος, ανεξάρτητα αν ενέχεται σε βαριά ποινικά και πολιτικά εγκλήματα. Τι και αν έχει μετατρέψει τα κατεχόμενα σε ένα διεφθαρμένο παρακράτος της μαφίας και των πληρωμένων δολοφόνων. Ψύλλος στον κόρφο τους. Γι’ αυτό και τα περί κυρώσεων είναι μόνο ρητορικής φύσεως και δεν τολμούν να της επιβάλουν κανένα μέτρο που θα την επηρεάσει πολιτικά και οικονομικά.

Οι αποκαλύψεις Πεκέρ

Ο εκ των γνωστών ηγετών του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ, τις τελευταίες εβδομάδες προβάλλει μια σειρά βίντεο με ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Ο Πεκέρ κατονόμασε τον τότε Διοικητή της Ασφάλειας και πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ, και τον τότε επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας, Κορκούτ Εκέν, ως ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί στις 6 Ιουλίου 1996.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Πεκέρ αναφέρει ότι η δολοφονία του Ανταλί σχεδιάστηκε στην Τουρκία, ενώ κατονομάζει τα άτομα που φέρονται να έχουν μετατρέψει την κατεχόμενη Κύπρο σε κέντρο ναρκωτικών και παράνομου τζόγου.

«Ήμασταν πάντα μαζί με τον Κουρκουτ Εκέν και τον Μεχμέτ Αγάρ. (Τότε ο Αγάρ ήταν Γενικός Διευθυντής της Ασφάλειας της Τουρκίας και ο Εκέν επικεφαλής των ειδικών επιχειρήσεων που υπάγονταν στην ασφάλεια). Ήμασταν νέοι τότε, πατριώτες. Μου είπε ότι: ‘‘Στην Κύπρο υπάρχει ένας άνδρας, αυτός προσπαθεί να πουλήσει την Κύπρο στους Ελληνοκύπριους. Βρες μου δύο επαγγελματίες’’. […] ‘‘Θα σου δώσω τον αδελφό μου, τον Αττίλα Πεκέρ’’, είπα. ‘‘Είναι πολύ καλός, ειδικός στην δουλειά αυτή, ανατράφηκε στους δρόμους’’. Μπορούν να κοιτάξουν από τα εισιτήρια των ΤΗΥ πόσο ενωρίτερα από αυτήν τη δολοφονία πήγαν οι Κορκούτ Εκέν και Αττίλα Γιλντιρίμ. Όμως, ο μεγαλοδύναμος θεός δεν άφησε στο μερτικό μας το αίμα εκείνου του ανθρώπου. Ο άνδρας ήταν έντιμος, είχε δει το σήμερα, γι’ αυτό εργαζόταν. Δεν επρόκειτο να πουλήσει την πατρίδα στους Ελληνοκύπριους και άλλα παρόμοια. Πάντα έτσι κάνουν. Πατριωτισμός, πατριωτισμός, κάνουν τον λαό να ενθουσιάζεται και στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου.

»Πέρασε χρόνος από τότε. Επέστρεψαν μετά από τρεις τέσσερεις μέρες. Ο μεγάλος αδελφός Κορκούτ είπε ‘‘θα πάμε ξανά’’. Δεν έλαχε. Τον σκότωσε αργότερα μια ομάδα που υπαγόταν σε αυτούς. Συναντηθήκαμε με τον μεγάλο αδελφό Κορκούτ. ‘‘Αδελφέ’’, του είπα, ‘‘διευθετήθηκε εκείνη η δουλειά’’. Αν τον σκότωνα εγώ, θα έλεγα ότι τον σκότωσα. […] Λήστεψαν ένα μέρος εκεί, ο άνδρας το γράφει, λέει ότι τα ναρκωτικά όσο πάει και καταλαμβάνουν την Κύπρο. Λένε πουλά την Κύπρο στους Ελληνοκύπριους. Πόσοι πήγαν έτσι. […]».

Κέντρο ναρκωτικών και τζόγου

Ο Πεκέρ είπε επίσης ότι η κατεχόμενη Κύπρος χρησιμοποιήθηκε για διακίνηση χρημάτων σε σχέση με λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ότι είναι κέντρο τζόγου. Δίδοντας και το όνομα ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου με καζίνο στην κατεχόμενη Κερύνεια, ο Πεκέρ υποστήριξε ότι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και οι επιχειρήσεις παράνομου τζόγου διεξάγονταν εκ μέρους του Χαλίλ Φάλιαλι. Είπε συγκεκριμένα:

«Η κοκαΐνη ερχόταν πρώτα από την Κολομβία. Ύστερα μέσω της Βενεζουέλας. Δηλαδή ποιος πήγε στη Βενεζουέλα για τη διαδρομή; Ο γιος του πρώην Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ερκάν Γιλντιρίμ. Πήγε μέσα στον Ιανουάριο, έμεινε πέντε μέρες. Έμεινε τέσσερεις μέρες μέσα στον Φεβρουάριο. Πώς γίνεται η διακίνηση χρημάτων; Η Κύπρος. Ο Χαλίλ Φάλιαλι. Όλη η διακίνηση χρημάτων γίνεται απ’ εδώ. Ο άνδρας που πριν από 20 χρόνια δεν είχε τίποτα, τώρα είναι ιδιοκτήτης της Κύπρου. Στην Τουρκία διαθέτει 10 φακέλους. Γιατί δεν τον φέρνετε; Απ’ αυτόν περνά όλη η δουλειά του παράνομου στοιχήματος. Υπάρχει και στις επίσημες εκθέσεις του κράτους. Είναι μια πολύ παλιά οργάνωση αυτή. Η μετατροπή (της Κύπρου) σε κέντρο ναρκωτικών και τζόγου».

Η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τη Δευτέρα τον Αττίλα Πεκέρ (αδελφό του Σεντάτ), κι έναν σωματοφύλακά του.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Σεντάτ Πεκέρ είχε καταγγείλει πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις - και ότι είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Οι διασυνδέσεις κράτους με τη μαφία

Επίσης κάνει λόγο στα βίντεό του για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστηρίζει ότι τα κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών.

Ο αρχιμαφιόζος επιτίθεται σφόδρα κατά του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον οποίο απευθύνεται με ρητορική α λα Δον Κορλεόνε από την ταινία «Ο Νονός».

Στα κατεχόμενα Τ/κ οργανώσεις δημοσιογράφων και δασκάλων ζητούν την επανεξέταση του φακέλου της δολοφονίας Κουτλού Ανταλί αλλά και του Ουγούρ Μουμτζιού. Ο Ουγούρ Μουμτζιού, που εργαζόταν για την εφημερίδα Cumhuriyet, σκοτώθηκε στην Άγκυρα σε επίθεση με εκρηκτικά την ώρα που ξεκινούσε το αυτοκίνητό του. Οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του δεν βρέθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πεκέρ, ο δημοσιογράφος ήταν ένας "ευϋπόληπτος άνθρωπος". "Γιατί δολοφονήθηκε; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έγραφε όταν δολοφονήθηκε", πρόσθεσε.

"Ο Ουγούρ Μουμτζιού έγραφε για τον τρόμο, αλλά όταν πλησίασε το θέμα ποιος ωφελείται από αυτόν τον τρόμο, εξαλείφθηκε", λέει.

"Ποιος έφθασε πρώτος (στη σκηνή της δολοφονίας); Ο δολοφόνος έφθασε πρώτος", πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μεχμέτ Αγάρ.

Τα βίντεο που ανεβάζει ο Πεκέρ επιβεβαιώνουν τις σχέσεις των Γκρίζων Λύκων με την τουρκική εθνικιστική δεξιά και τη μαφία. Ο Πεκέρ έχει καταγγείλει εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς αλλά και περιστατικά βιασμών ακόμη και δολοφονίας με εμπλοκή αξιωματούχων (κατηγορώντας τον βουλευτή του AKP, Τόλγκα Αγάρ, γιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μεχμέτ Αγάρ, ότι ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου από το Καζακστάν που είχε καταγγείλει ότι τη βίασε, υπόθεση την οποία οι Αρχές χαρακτήρισαν δολοφονία.

Στα κατεχόμενα γνώριζαν αλλά σιωπούσαν

Από τις δηλώσεις των Χακκί Ατούν και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι ήταν «πρωθυπουργός» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» αντίστοιχα το 1996, όταν δολοφονήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, φαίνεται ότι γνώριζαν αλλά σιωπούσαν. Ερωτηθείς τι θυμάται και τι έκαναν ως «κυβέρνηση» τότε, ο κ. Ατούν είπε ότι δεν είχαν καμία απολύτως πληροφορία για τη δολοφονία. Η «διεύθυνση» της «αστυνομίας» υπαγόταν απευθείας στη διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας» (δηλαδή τον στρατό κατοχής), και ο τότε «αστυνομικός διευθυντής» Αττίλα Σαγ έπαιρνε απευθείας οδηγίες από τη διοίκηση, και απέφευγε να τους δίδει πλήρως τις απαραίτητες πληροφορίες.
Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι, «όταν ανήλθε στην εξουσία, ο στρατός ήλεγχε την αστυνομία και εδώ και στην Τουρκία. Αντί η αστυνομία να μας δώσει εξηγήσεις, μας έλεγε ό,τι έλεγε ο στρατός».
Ερωτηθείς κατά πόσον συζήτησε το θέμα με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στην «προεδρία», ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι τότε υπήρχε μια σοβαρή σύγκρουση με τον στρατό στην Τουρκία και δεν ήταν σε θέση να επιληφθούν της δολοφονίας Ανταλί. Είπε, επίσης, πως πριν από 25 χρόνια ήταν αισθητή πολύ έντονα η κηδεμονία του στρατού.
Ο υιός Ντενκτάς όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απαίτηση για εκ νέου άνοιγμα του φακέλου της δολοφονίας Ανταλί, όταν στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας ήταν ο πατέρας του και ο ίδιος τότε «υπουργός», είπε: «Να την ανοίξουμε και μέχρι πού μπορούμε να την πάρουμε; Αφού η Τουρκία είναι ο χώρος έναρξης αυτής της υπόθεσης…».

Όλα τα πιο πάνω καταδεικνύουν πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την ευημερία των Τ/κ . Θέλει ένα υποτελές κράτος για να κάνει τις βρομοδουλειές της και αν κανένας Τ/κ σηκώσει κεφάλι, υπάρχουν και οι πληρωμένοι δολοφόνοι. Οι επιθέσεις των Γκρίζων Λύκων εναντίον της ΑΒΡΟΥΠΑ και του εκδότη δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ είναι ενδεικτικές.