Πολιτισμός

Μιχάλης Καραΐσκος: Ατομική έκθεση «Μεταξύ Ορατού κι΄ Αόρατου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ατομικής έκθεσης του Μιχάλη Καραΐσκου «Μεταξύ Ορατού κι΄ Αόρατου», στην Αθήνα.

Προϊόντα μιας εξαιρετικά χρονοβόρας και ακριβούς χειρονακτικής εργασίας, τα έργα του Μιχάλη Καραΐσκου δεν αναλώνονται στον εντυπωσιασμό ενός αποτελέσματος που - ακριβώς λόγω της γεωμετρικής αυστηρότητας- προσομοιάζει με ψηφιακή επεξεργασία.

Πολύ περισσότερο, η πρόσληψη τους, καταφέρνει και αναδεικνύει την φιλοδοξία προς μια «ποιητική» (με και δίχως εισαγωγικά) του φωτός. Καταλυτικό στην παραπάνω εξίσωση αποτελεί η αφανής διαδικασία της εικαστικής παραγωγής του Καραΐσκου, δηλαδή η επίμονη σπουδή εκ του φυσικού, η οποία τροφοδοτεί το απόλυτα αφηρημένο αποτέλεσμα των παρουσιαζόμενων έργων, ταυτόχρονα με πραγματιστικά και στοχαστικά ζητήματα ζωγραφικής.

Η διαπραγμάτευση των έργων διανθίζεται από την επιλεκτική χρήση του χρώματος, την εναλλαγή μεγεθών επιφάνειας, την συνύπαρξη καμβά και χαρτιού, αλλά και την εισαγωγή υλικών (όπως η κλωστή) που δεν εντάσσονται στο οπλοστάσιο της ζωγραφικής, αλλά λειτουργούν στην υπηρεσία της.

Ξένια Μαρλίτση, Εικαστικός,

MSc Θεωρία και Ιστορία Τέχνης

ΔΛ GALLERY, Μεσολογγίου 55Α, Τ.Κ. 185 45, Πειραιάς, T. (+30) 2104619700

email: info@dlgallery.gr // www.dlgallery.gr

Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Αντρέας Ιωαννίδης, Καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης

στην Α.Σ.Κ.Τ.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου έως 17 Ιουλίου 2021

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη 12:00 – 20:00

Παρασκευή 12:00 – 20:00

Σάββατο 12:00 – 16:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.