Υγεία

Δεν αναγνωρίζονται τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» και τα «τεστ» του ψευδοκράτους

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» για τους Τουρκοκύπριους φοιτητές, καθώς και με τα PCR τεστ. Προβλήματα με Βρετανία.

Υπό τον τίτλο «Εμπάργκο στην υγεία για την κοινότητα από τον διχοτομικό Τατάρ και τη σοβινιστική ομάδα του», η «Avrupa» (11/08/2021), στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι ο ο Σενέρ Ελτσίλ, γενικός γραμματέας της τουρκοκυπριακής συντεχνίας δασκάλων KTÖS, επέκρινε την πολιτική που ακολουθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και η «κυβέρνηση μειοψηφίας» στο θέμα της υγείας.

Σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα αναφέρει: «Οι αρμόδιοι στο βορρά [κατεχόμενα], που επιμένουν να μην δίνουν τους καταλόγους με τα στοιχεία των εμβολιασμένων στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, δημιουργούν εμπόδια στην ελευθερία κινήσεων, ταξιδιών των ανθρώπων μας και των νέων μας, που πηγαίνουν για σπουδές», αναφέρει ο Ελτσίλ σε γραπτή του δήλωση, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που δεν παραδώσουν τις λίστες με τους εμβολιασμούς συνεχίζοντας να ασκούν διχοτομική πολιτική, θα παραδώσουν οι ίδιοι τις λίστες στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως μια διεθνώς αναγνωρισμένη οργάνωση και εγγεγραμμένη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το θέμα με τα «πιστοποιητικά εμβολιασμού» επηρεάζει περισσότερο τους Τουρκοκύπριους φοιτητές, που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει η «Yeni Düzen» (11/08/2021), στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο «Το αδιέξοδο των εμβολιασμένων φοιτητών».

Μετά από την μη αποδοχή των «πιστοποιητικών εμβολιασμού», δεν γίνονται αποδεκτά ούτε τα PCR τεστ που διεξάγονται στα κατεχόμενα στη Βρετανία, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ενώ τα ελληνοκυπριακά μέλη της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία λένε ‘δεν μας δίνουν τα στοιχεία’, οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι ανακοινώνουν ότι συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες».

Τουρκοκύπριοι φοιτητές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι αναγκάζονται να μεταβούν στη Βρετανία πολύ νωρίτερα, επειδή τίθενται σε καραντίνα λόγω της μη αναγνώρισης των «πιστοποιητικών εμβολιασμού» ή του PCR τεστ, που διεξάγεται στα κατεχόμενα.

Ο λεγόμενος πολιτιστικός ακόλουθος της παράνομης αποσχιστικής οντότητας της «ΤΔΒΚ» στο Λονδίνο Μετίν Χαρπέρ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους εμβολιασμούς, αλλά κάποιες αεροπορικές εταιρείες δεν κάνουν αποδεκτά τα PCR τεστ που γίνονται στα κατεχόμενα.

Σημείωσε ότι η Βρετανία δεν αποδέχεται το εμβόλιο Sinovac. Στο μεταξύ, προειδοποίησε τους φοιτητές να μην προβαίνουν σε περισσότερους εμβολιασμούς, εάν έχουν ήδη εμβολιαστεί, στον πανικό τους για να αποφύγουν την καραντίνα, γράφει η Kıbrıs (11.08.21).

«Η Τουρκία βασίζει την ύπαρξη της στο νησί από το δικαίωμα των εγγυήσεων που απορρέει από την Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει αρθρογράφος της Γενί Ντουζέν

Υπό τον τίτλο «Δίνη», ο αρθρογράφος Τζενκ Μουτλούγιακαλι της «Yeni Düzen» (11/08/2021), γράφει ότι άφησαν οριστικά τους Τουρκοκύπριους στο «περιθώριο», για παράδειγμα, δεν θέλουν τα δικαιώματα που πηγάζουν από την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέροντας τα εξής:

«Υπάρχει μια βασική λογική, όπως ‘τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στην ΤΔΒΚ δεν πρέπει να είναι διαφορετικά από τους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας’. Γι’ αυτό… εάν οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν έχουν ‘Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού’, τότε ούτε οι πολίτες της ΤΔΒΚ θα έχουν. Εάν η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, δεν θα αναφέρονται σε τέτοια ένταξη, ακόμη και εάν είναι ‘ατομικό δικαίωμα’. Έτσι βλέπουν τα πράγματα, έτσι συμπεριφέρονται…

Ακόμη πόσο πιο ξεκάθαρα θα παίξουν αυτό το παιγνίδι! Αποδέχονται ότι όσα ανήκουν στην Κύπρο είναι ‘ελληνοκυπριακά’. Λένε ότι δεν υπάρχει ταυτότητα… προσωπικότητα…πολιτισμός… Λένε, είτε θα είσαστε Ελληνοκύπριοι, είτε Τούρκοι, δεν υπάρχει ‘πατρίδα’, Κύπρος.

Στην πραγματικότητα, η ‘ΤΔΒΚ’ χρησιμοποιείται ως το κυπριακό παράρτημα της Τουρκίας. Εάν δεν έχει γίνει πλήρης προσάρτηση ακόμη είναι επειδή πιθανόν να μη γίνει αποδεκτή στη διεθνή κοινότητα. Επειδή η Τουρκία βασίζει την ύπαρξη της στο νησί από το δικαίωμα των εγγυήσεων που απορρέει από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τοποθετεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόταση ‘ξεχωριστού κράτους’ αδιαφορώντας την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας! Η ελληνοκυπριακή ηγεσία το εκμεταλλεύεται! Ενώ η μια πλευρά ΄τουρκοποιεί’ το ήμισυ της πατρίδας, η άλλη πλευρά ξεκάθαρα ‘ελληνοκυπροποιεί’ ολόκληρο το κοινό κράτος. Έτσι, συρόμαστε στη δίνη του εθνικισμού! (…) Πνιγόμαστε στη δίνη».