Υγεία

Νοσηλεύτηκαν ασθενείς με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - Επικίνδυνες μάσκες στην αγορά

Ασθενής ηλικίας μόλις 24 ετών, νοσηλεύεται με Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ νοσηλεύθηκαν και άτομα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 66 ασθενείς με κορωνοϊό, οκτώ εκ των οποίων σε συνθήκες Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος ασθενής είναι ηλικίας 24 ετών, η γηραιότερη 90, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 58 έτη».

Πρόσθεσε ότι «αυτές τις μέρες υπάρχει σταθεροποίηση στις εισαγωγές νοσούντων με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο και δίνονται περισσότερα εξιτήρια, αφού τείνει να υπάρχει ισοζύγιο στις εισαγωγές και τις εξαγωγές των ασθενών. Από τους νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο Αναφοράς μόνο οι 7 έχουν εμβολιαστεί».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο Νοσοκομείο υπάρχει ασθενής ηλικίας 35 μόλις ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που είναι διασωληνωμένος. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ασθενείς νεαρούς σε ηλικία, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας να καταλήγουν στη διασωλήνωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε «πως την περασμένη εβδομάδα νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο άνδρας, ο οποίος κατείχε πιστοποιητικό εμβολισμού χωρίς να είναι εμβολιασμένος. Ο ασθενής έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η Αστυνομία, αφού και δεύτερο άτομο είχε νοσηλευτεί, κατέχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να κάνει το εμβόλιο».

Σε άλλη ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη, απάντησε πως «το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς στενοχωριέται ιδιαίτερα βλέποντας νέους ανθρώπους να καταλήγουν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα μπορούσαν να αποφύγουν τα χειρότερα με μια απλή διαδικασία, τον εμβολιασμό. Ολο το προσωπικό του δημόσιου νοσηλευτηρίου από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε και συνεχίζει να δίνει τη ψυχή του για να προσφέρει βοήθεια και να σώσει τη ζωή των ασθενών που νοσούν με τον Covid-19».

Είναι λυπηρό, συνέχισε «ενώ σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν το άπαν των δυνάμεων τους για να διασωθούν ζωές, να βλέπουμε πως ορισμένοι συνάνθρωποι μας λαμβάνουν από συναδέλφους γιατρούς πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και τη ζωή αγαπημένων τους προσώπων. Ολοι πρέπει να αντιληφθούν ότι το μόνο μέσο που υπάρχει στη διάθεση του ανθρώπου κατά του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται, για να βάλουν το εμβόλιο».

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 25 ασθενείς με κορωνοϊό, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 102 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Αστυνομία: Ερευνούν πληροφορίες και για άλλους γιατρούς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως ανέφερε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο Εκπρόσωπος Τύπου Χρίστος Ανδρέου. 

Οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις ώστε να μπορεί να τεκμηριωθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως είπε. 

Σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση όπου 53χρονος γιατρός φέρεται να έδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κ. Ανδρέου είπε πως υπάρχει μια λίστα ατόμων τα οποία φαίνεται να εμβολιάστηκαν και ανακρίνονται.  

Όσον αφορά άλλους γιατρούς, σημείωσε, αυτή τη στιγμή γίνονται εξετάσεις και σε άλλες δύο επαρχίες, σε Πάφο και Λεμεσό, βάσει πληροφοριών οι οποίες και διερευνώνται. 

Επικίνδυνη μάσκα κυκλοφορεί στην αγορά

Επικίνδυνο προϊόν, το οποίο δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πρόκειται για προστατευτική μάσκα. 

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) το προϊόν που φαίνεται εδώ είναι επικίνδυνο.

φφπ2μασκσ.JPG

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσoυν το πιο πάνω προϊόν στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405663 ή 22405603 ή 22405604.