Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ακόμα 2 «εμβολιασμένοι» που δεν ήταν εμβολιασμένοι - Οδηγίες Νομικής Υπηρεσίας

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την πορεία των ερευνών, που αφορούν στις δύο υποθέσεις, στις οποίες ύποπτοι είναι δύο γιατροί, που φέρονται να εξέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς τους, έδωσε η Νομική Υπηρεσία.

Οι φάκελοι των δύο υποθέσεων οδηγήθηκαν προχθές στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, με αφορμή τα νέα σημαντικά στοιχεία, που προέκυψαν από επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν και από τις οποίες προκύπτει ότι εννέα ασθενείς των υπόπτων γιατρών δεν είχαν αντισώματα από εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ανέφερε ότι οι επτά από τους εννέα ασθενείς αφορούν στην υπόθεση του 53χρονου καρδιολόγου από τη Λάρνακα.

Το «SigmaLive» υπενθυμίζει ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν δύο ασθενείς του 53χρονου γιατρού απεβίωσαν, αφού προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και είχαν αποκαλύψει στους γιατρούς ότι δεν ήταν εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου οι άλλοι δύο ασθενείς που από τις εξετάσεις προκύπτει ότι δεν είχαν αντισώματα από εμβολιασμό, αφορούν στην υπόθεση γιατρού από τη Λεμεσό, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε πλαστό SafePass σε δύο αδέλφια, τα οποία επίσης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχουν αντισώματα.

Η υπόθεση του γιατρού από τη Λεμεσό δημοσιοποιήθηκε όταν άλλη γιατρός στη Λεμεσό, κατήγγειλε πως τα δύο αδέλφια της ζήτησαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και όταν αυτή αρνήθηκε, αμέσως διαγράφηκαν από ασθενείς της, επιλέγοντας άλλο γιατρό.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς καταγράφηκαν τελικά στο σύστημα ως εμβολιασμένοι.

Επόμενες ενέργειες της Αστυνομίας

Όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου η Αστυνομία ήρθε σε επαφή με τη Νομική Υπηρεσία, η οποία έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις, για να σημειώσει ότι στη βάση των οδηγιών για τη νέα εξέλιξη προχωρούν και οι ανακριτές.

Είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί πως θα προχωρήσουν, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη ανακρίνονται πρόσωπα και για τις δυο υποθέσεις.

Χωρίς αντισώματα 7 ασθενείς του γιατρού με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ενημέρωσε την Αστυνομία σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων, τα οποία έγιναν σε ασθενείς του γιατρού από τη Λάρνακα που είχε συλληφθεί για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. 

Μιλώντας στο «SigmaLive», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε πως από τα 26 δείγματα που λήφθηκαν από ασθενείς του γιατρού οι οποίοι φαίνονταν στο σύστημα ως εμβολιασμένοι, διαπιστώθηκε ότι οι επτά δεν είχαν αντισώματα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλη περίπτωση, γιατρός στη Λεμεσό φέρεται να έδωσε πλαστά πιστοποιητικά σε δύο ασθενείς τους, οι οποίοι αποδείχθηκε μετά από επιστημονικές εξετάσεις, ότι δεν είχαν αντισώματα. 

Όπως ανέφερε, και οι δύο υποθέσεις διερευνώνται από τους ανακριτές και οι φάκελοι εστάλησαν στη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες. 

Υποστηρίξτε τη