Υγεία

Νεκρός ο Εισαγγελέας Γιώργος Τσιρώνης: Κώμα, ανακοπή και θάνατος μετά τον εμβολιασμό

Ο κ. Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του, στις 2 Απριλίου 2021, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Εισαγγελέας Εφετών και ποιητής Πατρών Γιώργος Τσιρώνης, ο οποίος ήταν σε κώμα για πολύ καιρό λόγω επιπλοκών που παρουσίασε μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, σύμφωνα με το «SigmaLive».

Όπως έκανε γνωστό ο Γιάννης Παππάς με ανάρτησή του στο facebook, "ο εισαγγελέας και ποιητής Γιώργος Τσιρώνης δυστυχώς "έφυγε" μετά από πολύμηνη μάχη με τον κορονιο σε ηλικία μόλις 60 χρονών. Με τον Γιώργο, όταν βρισκόμαστε, μιλούσαμε για την μεγάλη μας αγάπη την ποίηση. Ήταν αρκετά ενημερωμένος και για την ξένη ποίηση και ειδικά για την ιταλική, που μεταφράζω και γω. Αγαπούσε πολύ τον Εουτζένιο Μοντάλε και μου έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις και για τις δικές μου μεταφράσεις. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του και στον μονάκριβο γιο του. Καλό ταξίδι αγαπητέ φίλε Γιώργο".

tsironis1.JPG

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από το συγγενικό του περιβάλλον, ο κ. Τσιρώνης είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του, στις 2 Απριλίου 2021, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πνευμονική εμβολή. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως τον Ιούλιο ο νομικός και πρώην αναπληρωτής καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, μιλώντας στο Focus FM κατήγγειλε ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Τσιρώνης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από παρενέργειες εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου, Γεώργιου Τσιρώνη, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τι λέει ο Καθηγητής Παθολογίας Κωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος

Στα όσα συνέβησαν από τον εμβολιασμό μέχρι και τον θάνατο του Εισαγγελέα Γιώργου Τσιρώνη, στην Πάτρα, μίλησε στο thebest.gr o θεράπων ιατρός του, ο ειδικός παθολόγος- λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Παν. Πατρών, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος.

Ο Εισαγγελέας "έφυγε" μετά από πολύμηνη μάχη, που ξεκίνησε τον Μάιο, σε ηλικία μόλις 60 χρονών. Κι ενώ είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού πριν το Πάσχα με εμβόλιο της AstraZeneca.

"Ζούσε και πέθαινε για αρκετές ώρες. Έγιναν 30-40 απινιδώσεις"

Όπως αναφέρει ο θεράπων ιατρός του:

"Είχε κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca και 15 μέρες μετά αισθάνθηκε κούραση και δύσπνοια.

Μία εβδομάδα μετά του διαγνώσαμε πνευμονική εμβολή. Μπήκε αμέσως σε θεραπεία και άρχισε να βελτιώνεται και θα σωζόταν από την εμβολή, μέχρι που ένα βράδυ υπέστη ανακοπή καρδιάς. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης. Ζούσε και πέθαινε για αρκετές ώρες. Έγιναν 30-40 απινιδώσεις.

Συνήλθε η κυκλοφορία, όχι όμως και ο εγκέφαλός του. Ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

O Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Παν. Πατρών, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος είπε: "Ναι μεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά δεν ευθύνεται αυτό για την ανακοπή"

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου έμεινε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου έπαθε εμβολή που έφερε το θάνατο.

"Για εμένα δεν φταίει το εμβόλιο αν και χρονικά σχετίζεται. Είχε νοσήματα που είναι συμβατά με θρομβώσεις και πνευμονικές εμβολές. Ναι μεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά δεν ευθύνεται αυτό για την ανακοπή. Η καρδιά του ήταν κουρασμένη από άλλες αιτίες. Αν ο εμβολιασμός συνέτεινε δεν μπορώ να το πω".