Αναλύσεις

Πλαστών εγγράφων συνέχεια στο αναξιόπιστο «Πόρισμα» Φακέλου Κύπρου

Το υποτιθέμενο αυτό «έγγραφο», που παρουσιάζει ο Στριγάς, με υπογραφή, τάχα, του Κ. Καραμανλή, ίσως να αποτελεί και το αποκορύφωμα, το άκρον άωτον της ελεεινής και ξετσίπωτης προσπάθειας των πλαστογράφων.
Όπως βλέπετε, στο πλαστό έγγραφο παρουσιάζουν τον Κ. Καραμανλή να έγραψε επιστολή στον Δρα Χένρι Κίσινγκερ, Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ (δηλαδή τον επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ), σε... επιστολόχαρτο του ιδίου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!!!

Σε συνέχεια του άρθρου μου της περασμένης Κυριακής, «Το αναξιόπιστο ‘πόρισμα’ της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον Φάκελο της Κύπρου», σήμερα αναφέρομαι στο βιβλίο του μ. Παντελάκη Πανταζή, Αντιστράτηγου (ε.α.), «Το οδοιπορικό μιας μοιρασμένης πατρίδας», που εκδόθηκε στη Λευκωσία το 2007. Ο Π. Πανταζής απεβίωσε στις 13.12.2021. Ο Π. Πανταζής (όπως και ο Μαρίνος Σιζόπουλος), χρησιμοποίησε στο εν λόγω βιβλίο του, πλαστό/χαλκευμένο κατασκεύασμα από τη «βιομηχανία πλαστών εγγράφων» που εμφανίζονται σε βιβλία του Αθανάσιου Στριγά, εκδόσεις «Νέα Θέσις», Αθήνα. Υποτίθεται «υπογραμμένο» από τον μ. Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974.

Παρουσιάζω αφενός το σχετικό χαλκευμένο έγγραφο στη σελίδα 166 του προαναφερθέντος βιβλίου του κ. Παντελάκη Πανταζή και, αφετέρου, το ίδιο πλαστό/χαλκευμένο έγγραφο από το βιβλίο του Αθανάσιου Στριγά «Παγκόσμιοι Εντολοδότες», σελ. 436, 1993.

fanoula20220130c.jpg
Η χαλκευμένη επιστολή στο βιβλίο Π. Πανταζή 2007

Το προαναφερθέν δε βιβλίο του Α. Στριγά «Παγκόσμιοι Εντολοδότες» με το χαλκευμένο έγγραφο στη σελίδα 436 από το 1993, ο μ. Αντιστράτηγος (ε.α.) Παντελάκης Πανταζής κατέθεσε και στην Επιτροπή για τον «Φάκελο της Κύπρου». Αναφέρεται ενδεικτικά στη σελίδα 429 του «Φακέλου Κύπρου», με τίτλο «Κατάλογος βιβλίων που κατατέθηκαν στην Επιτροπή κατά την περίοδο 1999-2011».

Το αξιοπερίεργο εδώ είναι ότι ο μ. Αντιστράτηγος (ε.α.) δεν φαίνεται να κατέθεσε το δικό του βιβλίο στην Επιτροπή για τον «Φάκελο της Κύπρου». Παρόλο που ο ίδιος κατέθεσε δύο φορές στην Επιτροπή, 20.6.2000 και 26.5.2010. Το βιβλίο του εκδόθηκε το 2007.

Το υποτιθέμενο αυτό «έγγραφο», με υπογραφή, τάχα, του Κ. Καραμανλή, ίσως να αποτελεί και το αποκορύφωμα, το άκρον άωτον της ελεεινής και ξετσίπωτης προσπάθειας των πλαστογράφων. Και εξηγούμαι:

Όπως βλέπετε, στο πλαστό έγγραφο παρουσιάζουν τον Κ. Καραμανλή να έγραψε επιστολή στον Δρα Χένρι Κίσινγκερ, Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ (δηλαδή τον επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ), σε... επιστολόχαρτο του ιδίου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!!!

fanoula20220130d.jpg
Η χαλκευμένη επιστολή στο βιβλίο Α. Στριγά, 1993

Το ίδιο δε το επιστολόχαρτο (κουρελόχαρτο) δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά διάνοια σε επίσημο τέτοιο του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Όπως και το λεκτικό του.

Ημερομηνία της «επιστολής» προς τον Δρα Κίσινγκερ η 18η Ιουλίου 1974. Αναφέρεται σε υποτιθέμενη συνάντησή τους την ίδια μέρα (18 Ιουλίου 1974).

Ο Δρ Χένρι Κίσινγκερ από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουλίου 1974 δεν βρισκόταν ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στην Ουάσιγκτον, αλλά στο San Clemente της Καλιφόρνιας μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον (Βιβλίο Χένρι Κίσινγκερ “Years of Renewal”, σελ. 217, και όχι μόνο).

Επικοινώνησα με το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα και με διαβεβαίωσαν ότι τέτοια συνάντηση δεν έγινε. Κοίταξα και τον Τόμο του Αρχείου Κ. Καραμανλή, που καλύπτει τη σχετική ημερομηνία, και δεν υπάρχει καμία τέτοια αναφορά.

Η δε υποτιθέμενη «υπογραφή» Κ. Καραμανλή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δύο άλλα παραδείγματα:

Η Συνθήκη Εγγυήσεως 1960 της ΚΔ

Τη δεκαετία του 1990 ο εν λόγω συγγραφέας (Αθανάσιος Στριγάς) κυκλοφόρησε αριθμό τέτοιων βιβλίων, με στοχευμένο αντι-αμερικανικό μοτίβο και με παραπλανητικές αναφορές και πλαστά έγγραφα. Στο βιβλίο «Τυμπανιστές του Πενταγώνου» (το οποίο επίσης κατατέθηκε στην Επιτροπή της Βουλής!) π.χ. σελ. 103, η «Συνθήκη Εγγυήσεως» της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσιαζόταν παραποιημένη και με λεκτικό και «άρθρα» που διαφέρουν κατά πολύ από το αυθεντικό κείμενο.

Όταν, τότε, περιήλθε το γεγονός αυτό εις γνώσιν μου, επικοινώνησα με τον συγγραφέα και του ζήτησα να μου σταλεί η πηγή και ολόκληρο το εν λόγω κείμενο της «Συνθήκης Εγγυήσεως» που εμφανιζόταν στο βιβλίο του, καθώς δεν υπήρχαν τέτοιες αναφορές στην επίσημη «Συνθήκη Εγγυήσεως». Δεν είχα απάντηση.

«Σχέδιο Φαιδώρα»

Μια άλλη περίπτωση, βρίσκεται και πάλι στο βιβλίο του «Παγκόσμιοι Εντολοδότες» (που κατέθεσε ο Παντελάκης Πανταζής στην Επιτροπή για τον «Φάκελο της Κύπρου»), στις σελ. 289 και 290 στα Ελληνικά. Το έγγραφο, υποτίθεται γραμμένο το 1988 και πάλιν από τον Joseph Marie Antoine Hubert Luns ως ΓΓ του ΝΑΤΟ, για ένα «Σχέδιο Φαιδώρα» για την Ελλάδα. Ο Joseph Luns, όμως, το 1988 δεν ήταν πλέον ΓΓ του ΝΑΤΟ. Είχε αποχωρήσει και αντικατασταθεί το 1984 (Υπηρέτησε μεταξύ 1 Οκτωβρίου 1971 και 25 Ιουνίου 1984, ενώ πέθανε στις 17 Ιουλίου 2002). Δυστυχώς, κάποιοι, καλοπροαίρετα, δίχως να ελέγξουν τα πράγματα, θέλω να πιστεύω, επικαλούνται αυτό το κατασκεύασμα σε μηνύματα που κυκλοφορούν κατά διαστήματα στο διαδίκτυο και σε emails.

Αναφορά στο άρθρο μου «Η ελευθερία έκφρασης , το κράτος δικαίου και το ‘‘Πόρισμα’’ της Βουλής των Αντιπροσώπων», «Σημερινή», 15.9.2020.

«Ηθικές αμοιβές για το 1974»

Επιστρέφω στο βιβλίο Παντελάκη Πανταζή, γιατί υπάρχουν και άλλες ανακρίβειες. Ο καθηγητής Θεόδωρος Χαραλάμπους, ο οποίος διετέλεσε και «Βοηθός 4ου Επιτελικού Γραφείου ΙΙΙ Ανωτέρας Τακτικής Διοίκησης 1974», σε προηγούμενο άρθρο του, 18.8.2020, με τίτλο «Ο Φάκελος της Κύπρου και οι ηθικές αμοιβές για το 1974: Η ανήθικη προσπάθεια επιβράβευσης στρατιωτικών που δεν άξιζαν…», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hellasjournal.com, αποκάλυψε και κάτι άλλο.

Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Π. Πανταζής στη σελίδα 169 του βιβλίου του παρέθεσε δακτυλογραφημένο πίνακα που αναφέρεται σε πρόταση Ηθικών Αμοιβών προς τον ίδιο (Π.Π.) ημερ. 28.8.1974. Όμως αυτό, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Θεόδωρος Χαραλάμπους, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα... Ο καθηγητής έγραψε ότι είχε δημοσιεύσει την αλήθεια με μαρτυρίες στον ημερήσιο Τύπο στις 14 Αυγούστου 2013.

«Η Κυπριακή Βουλή και η Εξεταστική της Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου είχε υποχρέωση να εξετάσει και να καταγράψει και αυτήν την ανήθικη προσπάθεια επιβράβευσης, και απόδοση τιμών σε αριθμό στρατιωτικών, οι οποίοι φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων», τόνισε ο Θεόδωρος Χαραλάμπους.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο μ. Παντελάκης Πανταζής δεν αντέδρασε καθόλου στις αποκαλύψεις του καθ. Θεόδωρου Χαραλάμπους , σήμερα δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

fanoula20220130b.jpg
Καταθέσεις Π. Πανταζή στην Επιτροπή

fanoula20220130e.jpg
Οι καταθέσεις βιβλίων του Στριγά στην Επιτροπή της Βουλής της ΚΔ.


Η ακεραιότητα του «πορίσματος»

Ολοκληρώνω λέγοντας ότι η διαφθορά που πνίγει την ημι-κατεχόμενη πατρίδα μας δεν περιορίζεται στον οικονομικό τομέα. Και επαναλαμβάνω:

Η σημερινή ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, επιφορτίζονται με την άμεση απόσυρση του εν λόγω αναξιόπιστου «έργου», με τη διερεύνηση και δημοσιοποίηση, με διαφάνεια, πού και πώς δημόσιο χρήμα (σε σύνολο) σπαταλήθηκε και στο να απονεμηθούν ευθύνες.

Να αναληφθεί εκ νέου μια σοβαρή έρευνα για τα γεγονότα του 1974, αν στόχος είναι η καθαρή ΑΛΗΘΕΙΑ. Αφού, όμως, εξασφαλιστούν τα επίσημα απόρρητα έγγραφα από τα Αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλων αναμεμειγμένων Υπουργείων/Βουλής της Ελλάδας, που μέχρι τώρα δεν είδαμε, και να μελετηθούν με τα αντίστοιχα επίσημα βρετανικά και αμερικανικά έγγραφα που έχουν ήδη αποδεσμευθεί. Αν είναι δυνατόν και σοβιετικά.