Πολιτισμός

Επίσκεψη της κ. Λίνας Μενδώνη

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνα Μενδώνη. Την κ. Μενδώνη υποδέχτηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Δρα Σίμο Ιωάννου, αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο, Χρύσανθο Ζαννέτο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, Ντίνο Τουμαζή (Πρόεδρου της Επιτροπής του Πολιτιστικού Κέντρου) και Πόλυ Ευαγγελίδη και τη Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη. Την κ. Μενδώνη συνόδευε ολιγομελής αντιπροσωπεία από την Ελλάδα αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζανέττου.

Απευθυνόμενος στην κ. Μενδώνη ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, ανέτρεξε στην πλούσια ιστορία της πόλης φθάνοντας μέχρι τις νεότερες εξελίξεις με τις προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις ενέργειες της κατοχικής δύναμης των τελευταίων δύο χρόνων με στόχο το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης. Ιδιαίτερα στάθηκε στην τελευταία ανακοίνωση της κατοχικής δύναμης περί ανοίγματος της συνοικίας του Αγίου Μέμνωνα.

Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη, ανέφερε πως στα ζητήματα του Κυπριακού και της Αμμοχώστου «πορευόμαστε σε κοινή γραμμή». Χαρακτήρισε επίσης «άριστη» την προσπάθεια του Δήμου να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των Αμμοχωστιανών και ειδικότερα της νέας γενιάς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς της κατεχόμενης πόλης μας.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τον Δήμο στο Πολιτιστικό Κέντρο από το παρατηρητήριο του οποίου είδαν την κατεχόμενη πόλη.

Τέλος,η κ. Μενδώνη υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Δήμου δίνοντας συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στο έργο του Δήμου.