Κόμματα

Oι «φωτιές της Αννίτας» και ο πυροσβέστης κύριος Δημητρίου

Τώρα, αν κατάφερε όντως να σβήσει «τις φωτιές της Αννίτας» ο κ. Δημητρίου, ο χρόνος θα το δείξει…

Σε πυροσβεστική παρέμβαση προέβη ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, αναφορικά με τη «φωτιά» που άναψε στον δημόσιο διάλογο το σενάριο περί αντικατάστασης του Αβέρωφ Νεοφύτου από την Αννίτα Δημητρίου για τη κούρσα των Προεδρικών Εκλογών του 2023.

Ο κ. Δημητρίου μίλησε στους Πρωινούς Τύπους του Ράδιο Πρώτο και τόνισε πως δεν υπάρχει plan B σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές και ότι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ είναι ο πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Το σενάριο αντικατάσταση του κ. Νεοφύτου που φαίνεται πως δεν έχει προσώρας τουλάχιστον την απαιτούμενη δυναμική για την εκλογική επικράτηση, ακούγεται στα πολιτικά πηγαδάκια εν είδει κουτσομπολιού εδώ και αρκετές μέρες.

Φυσικά τα σενάρια αυτά, τα τροφοδοτεί το γεγονός πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ φαίνεται εδώ και μήνες πως δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 16%-19%, την ίδια στιγμή που ο προπορευόμενος στις δημοσκοπήσεις Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται στο 30%-35%.

Το κουτσομπολιό που έγινε «υπόθεση εργασίας»

Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο «Πολίτης» πρόταξε συγκεκριμένα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησής του, που θέλει «αλλαγή» δεδομένων και ήττα Χριστοδουλίδη, αν αντί του Αβέρωφ, κατέβει ως ανθυποψήφια του πρώην ΥΠΕΞ, η Αννίτα Δημητρίου.

Ειδικότερα, ένα εκ των σχετικών ευρημάτων της δημοσκόπησης, θέλει το 30% των ερωτηθέντων να άλλαζε την επιλογή ψήφου του στον Α’ γύρο, σε περίπτωση που έβαζε υποψηφιότητα η Αννίτα Δημητρίου, προκειμένου να την ψηφίσει. Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση και την εφ. Πολίτης, η Αννίτα Δημητρίου θα μπορούσε να πετύχει υψηλή συσπείρωση των συναγερμικών ψηφοφόρων αλλά και να μαζέψει ψήφους και από άλλους χώρους. Ενδεικτικά, το 46% όσων θα ψηφίσουν Αβέρωφ, το 32% όσων θα ψηφίσουν Χριστοδουλίδη, το 16% όσων θα ψηφίσουν Μαυρογιάννη και το 27% όσων θα ψηφίσουν Δημητριάδη, θα άλλαζαν τη ψήφο τους για χάρη της Αννίτας Δημητρίου.



«Φωτιά» στην Πινδάρου και ο πυροσβέστης Δημήτρης Δημητρίου


Τα πιο πάνω ευρήματα ήταν η αφορμή να ανοίξει για τα καλά -και πλέον στο προσκήνιο-, η συζήτηση για σενάρια αντικατάστασης του κ. Νεοφύτου, και ειδικότερα από την Αννίτα Δημητρίου.

Κάτι που φυσικά στην Πινδάρου, θα ήταν το τελευταίο πράγμα το οποίο θα ήθελαν να πάρει διαστάσεις, επειδή πρώτον, θα αποτελούσε ένα ακόμη πλήγμα στην υποψηφιότητα Αβέρωφ αφού εμμέσως πλην σαφώς επισημαίνει την χαμηλή δημοφιλία του συγκριτικά με άλλα στελέχη του κόμματος και άλλους ανθυποψηφίους του για τις προεδρικές. Επιπλέον, θα αποσπούσε την προσοχή και θα αποδυνάμωνε τις προσπάθειες του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, από τον πρώτιστο στόχο που είναι η κάλυψη της διαφοράς από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τοποθετήσεις δημόσιων προσώπων κλπ, πήραν «φωτιά» μέσα στο σαββατοκύριακο. Άλλοι προβάλουν το «σενάριο Αννίτα» σαν την λύση προκειμένου να κερδίσει ο Συναγερμός τις εκλογές, άλλοι σαν το μοναδικό σενάριο ανατροπής της δυναμικής Χριστοδουλίδη, άλλοι σαν τη «θεία δίκη» για τον Αβέρωφ που πριν χρόνια ήθελε να «αδειάσει» την Αννίτα επειδή «άλλο πολιτική και άλλο πασαρέλα»…

Την «πολυμέτωπη» αυτή φωτιά, επιχείρησε σήμερα να σβήσει πριν επεκταθεί επικίνδυνα, ο εκπρόσωπος τύπου του Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου. Όπως προαναφέρεται, είπε ορθά κοφτά στο Ράδιο Πρώτο πως δεν υπάρχει άλλο σενάριο πλην του Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Θα είμαι ξεκάθαρος και θα το πω όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν υπάρχει σενάριο Β, δεν υπάρχει άλλη σκέψη, υποψήφιος του ΔΗΣΥ είναι ο πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, και πάμε δυνατά, πάμε αισιόδοξα, πιστεύουμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου και στο τι πρεσβεύει ο ΔΗΣΥ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών και εάν όλα πάνε καλά θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», ήταν η ξεκάθαρη και πλέον επίσημη τοποθέτηση από την Πινδάρου.

Τώρα, αν κατάφερε όντως να σβήσει «τις φωτιές της Αννίτας» ο κ. Δημητρίου, ο χρόνος θα το δείξει…