Ο Σταύρος Μιχαήλ νέος πρόεδρος του ΟΑΥ - Who is Who

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΥ

Ο κ. Μιχαήλ ήταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1957 και είναι απόφοιτος του Λυκείου Αγ. Γεωργίου της γενέτειράς του, ενώ σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα.

Εργάστηκε στην Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου και αργότερα σε διάφορα πόστα και βαθμίδες του Υπουργείου Οικονομικών.

Με υποτροφία Fulbright , σπούδασε στην Ουάσιγκτον δημόσια οικονομικά ενώ απέκτησε και μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση.

Εκ των σημαντικότερων επαγγελματικών σημείων στο βιογραφικό του, είναι η 17χρονη εκτέλεση καθηκόντων ως Διευθυντής του Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι νυμφευμένος με τρία παιδιά.


Μετά την άρνηση Αδάμου

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρία του ΟΑΥ είχε προταθεί στον τέως Πρόεδρο της Βουλής, ιατρό Αδάμο Αδάμου, ο οποίος αρνήθηκε.


Οι υπόλοιπες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, ανανέωσε επίσης τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Συμβουλίου Εγγραφής Ιατρικών Επισκεπτών για περίοδο τριών ετών.

Πρόεδρος του Συμβουλίου διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και μέλη η κα. Ιακωβίνα Παντελή, Ανώτερη Διοικητικός Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Σπύρος Γεωργίου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο  κ. Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου,  η κα. Λουκία Κυριάκου, η κα. Γιώτα Ιωάννου, η κα. Αργυρώ Καμιναρίδου, ο κ. Κυριάκος Καπνέτης και ο κ. Στάθης Αριστείδου.

Εγκρίθηκε ο διορισμός των νέων μελών του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης: Καθηγητής Πάρης Τέκκης, Πρόεδρος, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Καθηγητής Απόστολος Καμπαρούδης, Αντιπρόεδρος και μέλη Καθηγητής Μιχάλης Δούμας, Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου, Δρ. Άγγελος Στυλιανού, Δρ. Γεώργιος Μιλτιάδου.

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Ίδρυσης και Άδειας Λειτουργίας Υπηρεσιών παροχής Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής Νόμος του 2022». Με το νομοσχέδιο εισάγεται ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου και αποτελεσματικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ατόμων που χρήζουν Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής.