Ανθρώπινες Ιστορίες

Ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος, ετών 91! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την περασμένη Κυριακή, ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς έτρεξε για 22η φορά σε Μαραθώνιο Αγώνα

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος. Πάνω από 15 χιλιάδες δρομείς προερχόμενοι από περίπου 90 χώρες έτρεξαν την ιστορική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων και 192 μέτρων, από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Συμμετείχαν μάλιστα και εκατοντάδες Κύπριοι.

Πολλοί και πολλές δρομείς, κουβαλούν ιστορίες προσωπικές γεμάτες συγκινήσεις και λαμπρά παραδείγματα υπέρβασης.

Μία απ’ αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες, ίσως η πιο λαμπρή παρουσία του Μαραθωνίου που κέρδισε τον σεβασμό και τις εντυπώσεις, είναι αυτή του σπουδαίου δρομέα και γλυκύτατου ανθρώπου, Στέλιου Πρασσά.

Ο Μαραθωνοδρόμος Στέλιος Πρασσάς, είναι (91) ενενήντα ενός ετών! Γέννημα θρέμμα Αθηναίος. Γόνος λαϊκής πολυμελούς οικογένειας. Ξεκίνησε να τρέχει στα 59 του χρόνια. Με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, συμπλήρωσε 22 συμμετοχές σε Μαραθώνιους αγώνες.

Ο κύριος Στέλιος, τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο μετά από 8 ώρες και 38 λεπτά. Υποβασταζόμενος από τα δύο εγγόνια του, τον Στέλιο και τον Γιώργο, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και γνώρισε την αποθέωση όσων ανθρώπων βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Γεμάτοι συγκίνηση, διοργανωτές, συγγενείς, απλοί άνθρωποι, τον συνεχάρησαν και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα του έδωσε το μετάλλιό του και το στεφάνι από κλάδους ελαίας.

«Ο Μαραθώνιος, είναι παγκόσμιος», δήλωσε μετά τον τερματισμό…