Κόμματα

«Αυστηρώς προσωπική» συνάντηση Αναστασιάδη - Αβέρωφ στο Προεδρικό

Δια ζώσης συνάντηση με σκοπό να «διαλυθούν» τα σύννεφα στις σχέσεις Προεδρικού – Πινδάρου, θα έχουν σήμερα Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η συνάντηση θα γίνει προκειμένου να χαμηλώσουν οι τόνοι και να αποκατασταθεί η «ειρήνη» μεταξύ Προεδρικού και Πινδάρου, αναφορικά με τη στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. Κάτι που θεωρείται κρίσιμο με δεδομένο το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται ο προεκλογικός αγώνας.

Το όλο ζήτημα πήρε διαστάσεις ειδικά τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα μετά από δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΔΗΣΥ περί «σκιών» για το ποιον τελικά υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για διάδοχό του.

Η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών, θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος υπογράμμισε πως η «μοναδική του έγνοια» είναι η ενότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στην ίδια ανακοίνωση ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει επίσης πως θα στείλει επιστολή «αυστηρώς προσωπική» στον κ. Νεοφτύου.

Φαίνεται όμως ότι κρίθηκε από το Προεδρικό και την Πινδάρου, πως είναι καταλληλότερη μια δια ζώσης συνάντηση, η οποία και αυτή θα γίνει σε «άκρως προσωπικό» επίπεδο και σε στενό κύκλο συνεργατών των δύο ανδρών, αφού δεν θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους να την καλύψουν, και όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη «Σημερινή» ούτε υπάρχει σκέψη προσώρας για ανακοίνωση ή δήλωση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή τον κ. Νεοφύτου.

Εντωμεταξύ, Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, θα παραστούν απόψε στη δημόσια εκδήλωση 21ης τελετής απονομής του Βραβείου της Χρονιάς "Μανώλης Χριστοφίδης". Εκδήλωση που πέραν του αυτού καθαυτού ενδιαφέροντος της, αναμένεται πως θα δώσει κάτι από το κλίμα της σχέσης Αναστασιάδη - Αβέρωφ.