Κόμματα

Αβέρωφ: Στόχος η Κύπρος να γίνει αυτάρκης στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων

Μιλώντας την Κυριακή σε περιφερειακή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία μπροστά από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Ξυλοφάγου, ο κ. Νεοφύτου πως «με δυνατή οικονομία στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που μας έχουν ανάγκη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο στόχος και το μεγάλο όραμα είναι η Κύπρος να γίνει αυτάρκης στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ είπε πως χρειαζόμαστε σωστές ηγεσίες οι οποίες θα χτίσουν στα σημερινά μας επιτεύγματα για να έχουμε συνέχεια για ακόμα καλύτερες ημέρες και για τους γεωργούς μας και για τους κτηνοτρόφους μας.

Μιλώντας την Κυριακή σε περιφερειακή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία μπροστά από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Ξυλοφάγου, ο κ. Νεοφύτου πως «με δυνατή οικονομία στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που μας έχουν ανάγκη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία».

Έκανε αναφορά στην "εκτόξευση των τιμών στα λιπάσματα και στα φυτοφάρμακα" και είπε πως "μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα πρέπει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να στηριχθεί γιατί προβλέπουμε πως στα επόμενα χρόνια ο πρωτογενής τομέας θα έχει σημαντικά οφέλη λόγω του ότι η επόμενη μεγάλη κρίση που έρχεται είναι η κρίση στην παραγωγή και στα τρόφιμα".

Σημείωσε πως "για να μπορέσουν όμως οι παραγωγοί να επιβιώσουν και να ζήσουν τις καλύτερες μέρες που έρχονται πρέπει να τύχουν της στήριξης του κράτους ούτως ώστε όπως είπε να αντέξουν σε αυτό που κάνουν εδώ και δεκαετίες και να δημιουργηθούν οι συνθήκες να υπάρξουν και νέοι παραγωγοί να ενισχύσουν και συνεχίσουν τον πρωτογενή τομέα".

Στην γεωργική παραγωγή "στόχος μας είναι να κάνουμε την Κύπρο αυτάρκη όσον αφορά τις ανάγκες για νερό ύδρευσης και άρδευσης και μπορούμε να το πετύχουμε ακολουθώντας το παράδειγμα του γειτονικού Ισραήλ το οποίο δεν έχει φράγματα και χωρίς υδάτινους πόρους είναι αυτάρκης 100% από τα συστήματα αφαλάτωσης" είπε.

Συνέχισε, λέγοντας πως "με τους άλλους ανθυποψηφίους μας έχουμε μια διαφορά. Όλα αυτά που σας έχω αναφέρει δεν θα κοστίσουν ούτε ένα σεντς στο κράτος. Δεν είμαι ο πολιτικός που μοιράζω τσεκουθκια. Είμαι ο πολιτικός που ξέρω να εφαρμόζω πολιτικές να παράγουμε χρήμα και πλούτο για τον τόπο μας και αυτή είναι η διαφορά μας".

«Αν πάρουμε τα προγράμματα των ανθυποψηφίων μου πρέπει να πάω στην Αμερική να βρω το πιο σύγχρονο τυπογραφείο του κόσμου που τυπώνει χρήμα για να είναι αρκετό να ικανοποιήσουν όλες αυτές τις προτάσεις τους για κάθε θέμα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως τον Φεβρουάριο θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας«που πρέπει να μας περάσει απέναντι από το ναρκοπέδιο. Το ναρκοπέδιο των εθνικών κινδύνων που η Τουρκία απειλεί. Των οικονομικών κινδύνων, των μεταναστευτικών κινδύνων, του ναρκοπεδίου της ενέργειας και της ακρίβειας και του πληθωρισμού».

Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα κάποιος να έχει καθαρό μυαλό να είναι έμπειρος να μην φοβάται για να μπορέσει να προσπεράσει με ασφάλεια το ναρκοπέδιο για να έρθουν και θα έρθουν καλύτερες μέρες και το πιστεύω, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: Όσοι επίχαιραν για ρήξη Αναστασιάδη - Αβέρωφ απόψε θα αισθάνονται λύπη

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ