Τοπικά

Μπήκαν μπουλντόζες για τον φράχτη στο Πουρνάρα (ΦΩΤΟ)

Δουλεύουν πυρετωδώς τα συνεργεία στο Πουρνάρα προκειμένου να ετοιμαστεί ο ενισχυμένος φράκτης ύψους 4 μέτρων και κόστους 1,2 εκ. ευρώ.

Σε εντατικούς ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιάς για την κατασκευή νέου, ενισχυμένου φράχτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Τάττη που παρουσίασε στο Μεσημέρι και Κάτι, οι εργασίες είναι σε εξέλιξη εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες. Έχουν τοποθετηθεί ήδη, περίπου το 60% των πασσάλων που θα στηρίξουν τον νέο ενισχυμένο φράχτη ύψους 4 μέτρων.

poyr1.jpg

Το όλο έργο θα κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείται πως θα συμβάλει στην καλύτερη φύλαξη των μεταναστών που διαβιούν εντός του κέντρου.

Ο ακριβής χρόνος διεκπεραίωσης του έργου δεν μπορεί να οριστεί ωστόσο θεωρείται πως σε μερικές εβδομάδες θα ολοκληρωθεί.

poyr3.jpg

poyr4.jpg

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, πρόκειται για επιπλέον φράκτη που κατασκευάζεται στην εξωτερική μεριά του υφιστάμενου. Ανάμεσα στους δύο φράκτες θα υπάρχει και χώρος που θα χρησιμοποιείται σαν δρόμος περιπολίας.

pourex097845.jpg

Εντωμεταξύ παράλληλα με την κατασκευή του νέου φράχτη, στον χώρο διεξάγονται εργασίες για το δίκτυο αποχέτευσης.

Σε στάση αναμονής…

Για τη γοργή εξέλιξη των εργασιών, την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ ο κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθιάς Χριστάκης Μελετιές. Όπως είπε, η δημιουργία του νέου φράκτη θα συμβάλει στην τάξη και την ενίσχυση της ασφάλειας πέριξ της περιοχής του κέντρου φιλοξενίας και ειδικότερα εντός των γειτονικών κοινοτήτων.

Παράλληλα με την ενίσχυση του φράκτη, όπως ανέφερε ο κ. Μελετιές η Αστυνομία συνεχίζει τις αυξημένες περιπολίες της. Πρόκειται για τακτική η οποία εφαρμόστηκε ειδικότερα μετά και τα τελευταία επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο φιλοξενίας, ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών.

«Ευχή» του κ. Μελετιέ, είναι όπως συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και γενικότερα να υλοποιούνται οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών στους κοινοτάρχες των γύρω χωριών.

Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου, οι γύρω κοινότητες σύμφωνα με τον κ. Μελετιέ είναι προσώρας σε στάση αναμονής αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες για την υποβάθμιση των κοινοτήτων τους που σχετίζονται με την γειτνίαση όπως υποστηρίζεται, με το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.