Συνεντεύξεις

Ευκαιρίες και νέοι στόχοι παρά τις προκλήσεις

Ο Μιχάλης Οικονοµίδης µιλά για τις προκλήσεις τού σήµερα, τις προοπτικές της εταιρείας και την πορεία του τοµέα

Παρά τις απρόβλεπτες συνέπειες στο διεθνές οικονοµικό και επιχειρηµατικό περιβάλλον, λόγω του πολέµου στην Ουκρανία, νέες προοπτικές φαίνεται να προκύπτουν για τη χώρα µας, που έχει πλέον γίνει σταθµός για τα Head Quarters αρκετών µεγάλων εταιρειών. Αυτό αναφέρει, µεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του ο κ. Μιχάλης Οικονοµίδης, CEO, Founder, Advocate & Legal Consultant της Chambersfield Economides Kranos, µιλώντας για τις προκλήσεις τού σήµερα, τις προοπτικές της εταιρείας και την πορεία του τοµέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Όπως αναφέρει, στόχος του γραφείου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών µε άλλες συναφείς εταιρείες, η συνεχής ανάπτυξη των τεχνολογικών µέσων που υπάρχουν για περαιτέρω υποβοήθηση των εργασιών της εταιρείας και στις εξατοµικευµένες νοµικές / επιχειρηµατικές συµβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει.

Ποιες είναι οι σηµαντικότερες προκλήσεις που καλείστε να αντιµετωπίσετε σήµερα ως εταιρεία;

Οι σηµαντικότερες προκλήσεις όπου καλείτε να αντιµετωπίσει σήµερα η κάθε εταιρεία είναι η απρόβλεπτη µεταβολή των οικονοµικών δεικτών των αγορών ανά το παγκόσµιο, λόγω του πολέµου στην Ουκρανία και την αλυσιδωτή επίδραση της στο τοµέα της ενέργειας και του εµπορίου.

Αυτή η αστάθεια και συνεχής µεταβολή των συνθηκών διαβίωσης έχουν επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και τις ενέργειες µας, δηµιουργώντας έντονα

το αίσθηµα ανασφάλειας. Συνεπώς, οι δραστηριότητες των φυσικών προσώπων και νοµικών οντοτήτων έχουν αλλάξει τόσο πολύ και έχουν δηµιουργήσει συµπεριφορές συντηρητισµού στις οποιεσδήποτε εταιρικές ή προσωπικές επαφές, συναλλαγές, αγορές και επενδύσεις.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτηµα; Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά που σας διαφοροποίησαν ώστε ο οργανισµός να γνωρίσει τέτοια επιτυχία;

Ένα από τα σηµαντικότερα στοιχεία διαφοροποίησης, είναι ο πελατοκεντρικός επιχειρηµατικός τρόπος προσέγγισης της κάθε υπόθεσης, αλλά παράλληλα και ο σφαιρικός τρόπος σκέψης των διαφόρων θεµάτων του εκάστοτε πελάτη.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα του γραφείου εστιάζει στην πολυεπίπεδη εµπειρία των νοµικών της συµβούλων, στη βαθιά κατανόηση των κανονισµών και νόµων, καθώς και στη δυνατότητά τους να αναλύουν διαφόρων τύπων υποθέσεις βάση του νοµικού πλαισίου της εκάστοτε δικαιοδοσίας, των τάσεων της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, λαµβάνοντας υπόψιν τις άµεσες και έµµεσες δραστηριότητες του υπό συζήτηση φυσικού προσώπου ή νοµικής οντότητας. Το γραφείο έχει διακριθεί και αναγνωριστεί από παγκόσµιους οργανισµούς για τις νοµικές συµβουλές και τη βοήθεια που µπορεί να προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής µίας επιχείρησης.

Ποιες είναι οι εκτιµήσεις σας για την πορεία του τοµέα στον οποίο δραστηριοποιείστε στην µετά πανδηµία εποχή; Τι προοπτικές υπάρχουν στον ορίζοντα για την εταιρεία; Ποια είναι τα επόµενα βήµατα της εταιρείας; Τι περιλαµβάνει ο στρατηγικός σας σχεδιασµός;

Παρά τι σύγκρουση Ουκρανίας – Ρωσίας και τη ρήξη των σχέσεων Ευρώπης – Ρωσίας η Κύπρος έχει πλέον γίνει σταθµός για τα Head Quarters αρκετών µεγάλων εταιρειών.

Στόχος του γραφείου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών µε άλλες συναφή εταιρείες, η συνεχής ανάπτυξη των τεχνολογικών συστηµάτων της εταιρείας και χρήση όλων των τεχνολογικών µέσων που υπάρχουν για περαιτέρω υποβοήθηση των εργασιών µας και στις εξατοµικευµένες νοµικές / επιχειρηµατικές συµβουλευτικές υπηρεσίες µας.