Συνεντεύξεις

Το success story της κλινικής Advanced Hair Clinics

Ο ∆ρ Βεκρής µιλά για τη στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του οµίλου, τις προκλήσεις τού σήµερα και τις προοπτικές τού αύριο

Tο success story της κλινικής Advanced Hair Clinics αναλύει σε µιαν αποκλειστική συνέντευξή του ο Πλαστικός Χειρουργός, ∆ρ. Βεκρής. Μοιράζεται µαζί µας το όραµα της εταιρείας, µε το οποίο ξεκίνησαν όλα, µιλά για τη στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του οµίλου, τις προκλήσεις τού σήµερα και τις προοπτικές τού αύριο, τόσο για τον τοµέα στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία όσο και για την ίδια την Advanced Hair Clinics.

Ποιο είναι το όραµα της εταιρείας; Πάνω σε ποιες αρχές και αξίες πορεύεστε;

Όλα ξεκίνησαν µε το όραµα να δηµιουργήσουµε ένα group εξειδικευµένο στην αντιµετώπιση της τριχόπτωσης και της µεταµόσχευσης µαλλιών, που να διέπεται από υψηλές προσδοκίες και δυνατότητες για την παροχή υψηλών υπηρεσιών, προσφέροντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα για τους ασθενείς µας.

Ποιοι ήταν οι πιο σηµαντικοί σταθµοί της πορείας της εταιρείας σας;

Ο πιο σηµαντικός σταθµός στην πορεία µας ήταν η στιγµή της συνειδητοποίησης ότι τα στενά όρια της Ελλάδας δεν ήταν αρκετά για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων µας. Κι αυτό, γιατί, έχοντας ένα καλό όνοµα ως ιατρικός όµιλος στην Ελλάδα, διαπιστώσαµε ένα µεγάλο ενδιαφέρον από ασθενείς του εξωτερικού.

Η Advanced Hair Clinics στην παρούσα φάση εστιάζει σε 2 τομείς: στη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο στο κομμάτι της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και της μεταμόσχευσης μαλλιών και στην ανάπτυξη του δικτύου της με συνεργάτες από το εξωτερικό

Έφτασε λοιπόν κάποια στιγµή, που έπρεπε να αποφασίσουµε πώς θα πορευτούµε στο µέλλον και επιλέξαµε την εξωστρέφεια. Απευθυνθήκαµε δηλαδή και σε ασθενείς από διάφορες χώρες, συµπεριλαµβανοµένων, όχι µόνο των γειτονικών χωρών, αλλά αντιθέτως, αποφασίσαµε να στραφούµε και σε άλλες χώρες απ’ όλον τον κόσµο. Ήταν µια στρατηγική απόφαση που επηρέασε την εξέλιξη του οµίλου µας.

Ποιες είναι οι σηµαντικότερες προκλήσεις που καλείστε να αντιµετωπίσετε σήµερα ως εταιρεία;

Η σηµαντικότερη πρόκληση στους δύσκολους καιρούς που ζούµε -δεδοµένου ότι έχουµε περάσει αλλεπάλληλες κρίσεις, οικονοµικές, κοινωνικές, καθώς και την κρίση της πανδηµίας- είναι να καταφέρουµε να κρατήσουµε υψηλό το επίπεδο των παρεχόµενων υπηρεσιών, καθώς πρόκειται για ιατρικές υπηρεσίες. Βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε τον ανταγωνισµό, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω της παγκοσµιοποίησης. Πιο συγκεκριµένα, οι ασθενείς πλέον µπορούν να απευθυνθούν για ιατρικές υπηρεσίες σε οποιαδήποτε χώρα. Επιπλέον, µια άλλη πρόκληση είναι ο αθέµιτος ανταγωνισµός.

Υπάρχουν εταιρείες της «µαύρης» αγοράς, που υποδύονται δηλαδή τον ιατρικό µανδύα, αλλά στην πραγµατικότητα δεν µπορούν να παρέχουν την εγγύηση για ασφαλείς και αποτελεσµατικές θεραπείες. Ο ανταγωνισµός από τέτοιες χαµηλού κόστους αγορές όπως η Τουρκία, ή κάποιες χώρες της Ασίας, είναι έντονος, αλλά δεν επηρεάζει την κλινική µας. Κι αυτό, γιατί έχουµε φροντίσει µε τη διαρκή µας συµµετοχή στα τεκταινόµενα που διαδραµατίζονται στον ιατρικό χώρο, να εδραιώσουµε τη θέση µας ως leaders στο πεδίο της µεταµόσχευσης µαλλιών και στην αντιµετώπιση της τριχόπτωσης. Συγκεκριµένα, έχουµε πάρει µέρος σε πλήθος παγκόσµιων και ευρωπαϊκών συνεδρίων, και παράλληλα έχουµε εκπαιδεύσει στις κλινικές µας γιατρούς όχι µόνο από Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες του εξωτερικού.

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά που σας διαφοροποίησαν, ώστε ο οργανισµός να γνωρίσει τέτοια επιτυχία;

Το κύριο χαρακτηριστικό που µας προσδίδει πλεονέκτηµα θεωρώ πως είναι η αυστηρή τήρηση λεπτοµερών ιατρικών πρωτοκόλλων που διέπουν την πραγµατοποίηση κάθε διαδικασίας από το Α ώς το Ω. ∆ηλαδή, από την αρχική διάγνωση του ασθενούς, µέχρι και τη θεραπεία µετά το χειρουργείο.

Όλα τα ενδιάµεσα βήµατα έχουν τυποποιηθεί και έχουν οργανωθεί στη βάση ενός λεπτοµερούς πρωτοκόλλου, το οποίο βασίζεται στη σύγχρονη επιστηµονική γνώση, όπως αυτή µεταβάλλεται και εξελίσσεται, στην ασφάλεια του ασθενούς όπως και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα γι’ αυτόν.

Έχουµε καταφέρει, λοιπόν, µε την τήρηση αυτών των διαδικασιών και τη διαρκή ενηµέρωση και προσαρµογή στα νέα επιστηµονικά δεδοµένα, να βρισκόµαστε πάντα στην πρωτοπορία και να έχουµε υψηλό ποσοστό αναγνώρισης και αποτελεσµατικότητας των θεραπειών στις οποίες υποβάλλονται οι ασθενείς µας.

Ποιες είναι οι εκτιµήσεις σας για την πορεία του τοµέα στον οποίο δραστηριοποιείστε στην µετά πανδηµία εποχή;

Από την εποχή της πανδηµίας, αλλά και στη µετέπειτα πορεία όπως αυτή εξελίσσεται, είναι φανερό πως υπάρχει αυξηµένο ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο για την πραγµατοποίηση επεµβάσεων µεταµόσχευσης µαλλιών αλλά και γενικά, για αισθητικές θεραπείες. Υπάρχει µια παγκόσµια τάση µεγέθυνσης της συγκεκριµένης αγοράς για όλες τις χώρες του κόσµου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποµυθοποιήσει το τι σηµαίνει γι’ αυτούς ένα χειρουργείο, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την εξωτερική τους εµφάνιση. Ειδικά οι άνδρες, για τους οποίους το κοµµάτι του τριχωτού της κεφαλής είναι το Νο1 πεδίο ενδιαφέροντος. Σήµερα, όλο και περισσότεροι απευθύνονται στις κλινικές µας για να λάβουν τις υπηρεσίες µας -χωρίς ενοχές-, όχι µόνο άντρες αλλά και γυναίκες, συµπεριλαµβανοµένων όλων των ηλικιών και των κοινωνικών και οικονοµικών στρωµάτων. Εποµένως, παρά τις συνθήκες του αυξηµένου ανταγωνισµού, προβλέπεται ανοδική πορεία όσον αφορά το µέλλον.

Τι προοπτικές υπάρχουν στον ορίζοντα για την εταιρεία;

Η Advanced Hair Clinics στην παρούσα φάση έχει πρακτικά ολοκληρώσει το δίκτυο των κλινικών της σε Ελλάδα και Κύπρο, που είναι τα κύρια κέντρα της. Αυτήν την περίοδο, εστιάζει σε 2 τοµείς:

Ο ένας τοµέας είναι η δηµιουργία εκπαιδευτικού κέντρου µε έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο για την παροχή εξειδικευµένης γνώσης και εκπαίδευσης στο κοµµάτι της αντιµετώπισης της τριχόπτωσης και της µεταµόσχευσης µαλλιών σε ιατρικό προσωπικό απ’ όλες τις χώρες του κόσµου.

Ο άλλος τοµέας αφορά στην ανάπτυξη του δικτύου της, βρίσκοντας συνεργάτες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, είτε σε υπάρχουσες κλινικές που πληρούν της προδιαγραφές και µας επιτρέπουν να συνεργαστούµε για την πραγµατοποίηση επεµβάσεων στις κλινικές τους, είτε µε τη δηµιουργία γραφείων εκπροσώπησης που λειτουργούν ως consultation centers σε διάφορες χώρες.