Κόμματα

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ: Προβάδισμα Χριστοδουλίδη – «Θρίλερ» για τον 2ο

Με διαφορά 10 μονάδων προπορεύεται ο Χριστοδουλίδης – Μειώνουν αλλά όχι αρκετά Αβέρωφ και Μαυρογιάννης που φαίνεται πως θα «μονομαχήσουν» μέχρι τέλους για τη 2η θέση

Προβάδισμα 10 μονάδων διατηρεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που βρίσκονται σχεδόν στα ίδια ποσοστά, καθιστώντας έτσι –τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσκοπήσεων- την εξασφάλιση του δεύτερου εισιτηρίου για τον β΄ γύρο «θρίλερ».

πρόθεση ψήφου 1.PNG

πρόθεση ψήφου με αναγωγή.PNG



Σενάρια β' γύρου

Σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες το ΣΙΓΜΑ στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε περίπτωση που περάσει στον β΄ γύρο, κερδίζει με διαφορά, ανεξαρτήτως αν αντίπαλός του είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ή ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο βρεθούν οι Νεοφύτου και Μαυρογιάννης, η δημοσκόπηση βγάζει… ισοπαλία.

σενάρια β' γύρου.PNG



Παράσταση Νίκης

Όσο αδειάζει η κλεψύδρα της προεκλογικής, φαίνεται πως η πεποίθηση του εκλογικού σώματος για το ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος Πρόεδρος, γέρνει προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη όλο και περισσότερο, αφού στην Παράσταση Νίκης έφτασε το 61%.

παράσταση νίκης 12.22.PNG


Άλμα 6,6% ο Μαυρογιάννης – Έσπασε το «φράγμα» του 20% ο Αβέρωφ

Συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις ο Νίκος Χριστοδουλίδης, καταγράφει πτώση περίπου 6% από τον Μάιο του 2022 μέχρι τον Σεπτέμβρη. Από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη φαίνεται πως σταθεροποιείται γύρω στο 31%.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στην χθεσινή δημοσκόπηση κατέγραψε το υψηλότερο του μέχρι τώρα ποσοστό από τον περασμένο Μάιο που βρισκόταν στο 19%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το «φράγμα» των 20 ποσοστιαίων μονάδων και μειώνοντας ακόμη μία μονάδα τη διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ωστόσο, για τον κ. Νεοφύτου φαίνεται πως πέραν από τη διαφορά που τον χωρίζει με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μπαίνει σοβαρό ζήτημα για την πρόκριση του στον β’ γύρο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τους ΣΙΓΜΑ, αφού η άνοδος των ποσοστών του Ανδρέα Μαυρογιάννη τους φέρνει σχεδόν στα ίδια ποσοστά.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης όπως φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα, από τον περασμένο Μάιο που βρισκόταν στο 14%, καταγράφει σταθερή άνοδο που συνολικά φτάνει τις 6,6 μονάδες.

συγκριτικά πρόθεση ψήφου.PNG

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, πέραν του Χρίστου Χρίστου του ΕΛΑΜ που ανέβηκε 1,7% συγκριτικά με την δημοσκόπηση του Οκτώβρη, δεν καταγράφουν κάποια αξιόλογη μεταβολή.


ΑΚΕΛικοί και… ΔΗΠΑ, «αγκαλιάζουν» Μαυρογιάννη

Στις συσπειρώσεις, το ΑΚΕΛ με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη υπερτερούν συγκριτικά με τους υπόλοιπους, αφού έφτασαν ήδη το 75%, ενώ η εμπειρία λέει ότι τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές οι συσπειρώσεις υπέρ των κομματικών υποψηφίων καταγράφουν άνοδο.

Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα, στη κάρτα με τις συσπειρώσεις είναι το 29% των Συναγερμικών που στηρίζουν Χριστοδουλίδη αλλά και το 34% των ψηφοφόρων της ΔΗΠΑ που προκρίνει την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. Σε ότι αφορά τη ΔΗΠΑ, φαίνεται πως είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου οι ψηφοφόροι που στηρίζουν άλλον υποψήφιο αντ’ αυτού που στηρίζει η ηγεσία, υπερτερούν.

συσπειρώσεις09.PNG

Η εικόνα των υποψηφίων

Σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την εικόνα των υποψηφίων, αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα που αφορούν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος αν και είναι τρίτος στην πρόθεση ψήφου, κρίνεται ως ο πιο «έντιμος» και ο πιο «αδιάφθορος» απ’ όλους.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, θεωρείται από τους ερωτηθέντες πως είναι η πιο «ηγετική προσωπικότητα» και είναι ικανότερος από τους ανθυποψηφίους του στο να διαχειριστεί τα οικονομικά ζητήματα.

εικόνα 0θ25γσ.PNG



Άλλες ενδιαφέρουσες κάρτες

Σε ότι αφορά το πολιτικό μέλλον και την εμπιστοσύνη των πολιτών για καλύτερες μέρες βάσει των προγραμμάτων που έχουν εξαγγελθεί και βάσει του ύφους της προεκλογικής τα πράγματα δεν φαίνονται θετικά.

1δημποις.PNG

2δημοποιθιθ09.PNG


Η ταυτότητα της δημοσκόπησης

ταυτότητα δημοσκόπησης35.PNG