Αναλύσεις

Περί της διάψευσης του ρεπορτάζ για τη συνεργασία ΕΔΕΚ – Χριστοδουλίδη

Περί διάψευσής του ρεπορτάζ στην εφημερίδα Σημερινή, σε σχέση με κάποιες από τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από την ΕΔΕΚ στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ως προς τη μεταξύ τους συνεργασία.



Η πληροφορόρηση από ανώτατο στέλεχος του κόμματος ήταν πολύ συγκεκριμένη και αποτυπώθηκε εξίσου συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ. Μάλιστα, έγινε προσπάθεια να ερμηνευθεί αυτή η διαρροή και να μην «πλασαριστεί» στον κόσμο αυτούσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερεις κόκκινες γραμμές ΕΔΕΚ προς Χριστοδουλίδη

Γράψαμε πως «οι εν λόγω κινήσεις και η ₍ετεροχρονισμένη₎ εξωτερίκευσή τους αντανακλούν και σε μια γενικότερη ανησυχία που υπάρχει στα κόμματα, καθώς, εκ των πραγμάτων, φαίνεται να περιορίζεται η ισχύς τους στην κοινωνία. Σχετίζεται, επίσης, και με την ανασφάλεια που προκαλούν οι γενικόλογες, δημόσιες τοποθετήσεις Χριστοδουλίδη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά και η ίδια η φύση ενός πολυκεντρικού και ετερόκλητου σχηματισμού δυνάμεων».

Εν ολίγοις, παίζετε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ των συνεργαζόμενων μερών. Κι αυτό εκφράζεται μέσα από αυτή τη διφορούμενη στάση της ΕΔΕΚ. Προφανώς, λέχθηκαν περισσότερα από όσα χρειάζεται και έπρεπε κάπως να μαζευτεί το πράγμα, καθώς θα δημιουργούσε προβλήματα στην προεκλογική τους συνεργασία. Και αυτή είναι και η νεότερη πληροφόρηση που έχουμε.

Εν κατακλείδι, oποιοσδήποτε μπορεί να δει με καθαρή ματιά, μπορεί να αξιολογήσει εάν αυτά που γράφτηκαν ήταν σενάρια δικά μου ή αν όντως λέχθηκαν. Να διαβάσει και να ερμηνεύσει, ταυτόχρονα, πίσω από τις λέξεις, όπως εντίμως έγινε στο ρεπορτάζ. Να αξιολογήσει επίσης, αν ευσταθούν, ως μοναδική προϋπόθεση, οι γενικόλογες συγκλίσεις επί της βάσης λύσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ. Εν ολίγοις, η διάψευσή αυτή, μόνο ενάντιά στο κύρος του κόμματός μπορεί να λειτουργήσει. Γιατί διαψεύδονται ουσιαστικά αυτοί που μίλησαν για προϋποθέσεις που έθεσε ένα ιστορικό κόμμα σε έναν μη κομματικό υποψήφιο.

Είναι όμως γλυκιά η εξουσία;