Πολιτισμός

Ομαδική έκθεση τέχνης «SHE»

Η γκαλερί Exhibit8 διοργανώνει την ομαδική έκθεση τέχνης με τίτλο «SHE»: 11 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022

Η γκαλερί Exhibit8 διοργανώνει την ομαδική έκθεση τέχνης με τίτλο «SHE» .

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες που σκοπό έχουν να αναδείξουν μέσα από τα έργα τους τη γυναικεία οντότητα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για τη γυναικεία φύση, ο καθένας με το προσωπικό του στυλ, τεχνική και υλικό έκφρασης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής. Την έκθεση θα προλογίσουν οι κ. Κικούλα Κότσαπα, πρώην πρόεδρος φίλων του ΤΕΠΑΚ και η Δρ. Νάντια Αναξαγόρου, προϊσταμένη Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού.

Η γυναικεία ύπαρξη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς αιώνες πριν. Τα προϊστορικά ειδώλια σε Κύπρο και Ελλάδα, αποτέλεσαν τις πρώτες γνωστές αναπαραστάσεις της γυναικείας μορφής. Στην κλασική Ελλάδα, οι γλύπτες δημιουργούσαν περίτεχνα γυναίκεια γλυπτά εμπνευσμένα από τις θεές του Ολύμπου και τη μυθολογία. Επιπλέον, στη σύγχρονη εποχή, οι καλλιτέχνες εξερευνούν, αμφισβητούν και αναπτύσσουν διάφορες έννοιες που αφορούν τις γυναίκες και το περιβάλλον τους.

Συμμετέχουν:

Ζωγραφική: Αγισηλάου Φανή, Βαρελλά Άννα, Βαρέλλας Μάριος, Γιάννου Μαρίνα, Εφεσόπουλος Ανδρέας, Κακουλλής Χρίστος, Κάνια Νίκη, Κωνσταντής Λεωνίδας, Παπαφωτίου Αλεξάνδρα, Πηδιά Σταύρη, Σταύρου Κατερίνα, Χατζησάββα Αρίστη, Butovskaya Larisa, Ghazarian Vartan, Paparazzi, Stoian Christian, Terner Tess.

Γλυπτική: Ασκώτη Μαρκέλλα, Γιαπάνης Φίλιππος, Κυπριανού Μαρία, Grozos Gregory.

Performances: Michail Samsonadze (live sketching), Πηδιά Σταύρη, Μάριον Ευσταθίου, Ελένη Χριστοφίδου, Άντρια Δρουσιώτου (Body Art Performance).

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 11 Μαρτίου, ώρα 19:30.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαρτίου-2 Απριλίου 2022

Διεύθυνση: Γεωργίου Γενναδίου 16 και Αντρέα Θεμιστοκλέους, Καθολική, 3041, Λεμεσός, Κύπρος

Email: gallery@exhibit8.com.cy

Ιστοσελίδα: www.exhibit8.com.cy

Τηλέφωνο: 25212171