Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ημερίδα HIV/AIDS «Λοίμωξη χθες και σήμερα-Ιατρικά και Κοινωνικά»

Η ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Η HIV/AIDS Λοίμωξη χθες και Σήμερα, Ιατρικά και Κοινωνικά», θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2022, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 13.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Curium Palace Hotel» στη Λεμεσό.

Ημερίδα με θέμα το HIV/AIDS, και τις αλλαγές/βελτιώσεις που ήρθαν με την πάροδο του χρόνου διοργανώνει το Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS/HIV, (ΚΥΦΑ).

Η ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Η HIV/AIDS Λοίμωξη χθες και Σήμερα, Ιατρικά και Κοινωνικά», θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2022, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 13.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Curium Palace Hotel» στη Λεμεσό.

Για την ιστορία

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι για να παρουσιαστούν στοιχεία και δεδομένα για το πως ήταν η λοίμωξη στο παρελθόν, η αντιμετώπιση και οι θεραπείες και πως είναι σήμερα όσον αφορά την ιατρική εξέλιξη. Επίσης αντικείμενο της ημερίδας θα αποτελέσει και η κοινωνική πτυχή του θέματος, αν έχει ξεπεραστεί ή ακόμα υπάρχει η προκατάληψη.

Την σχετική Ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές αλλά και όποιος άλλος επιθυμεί που εμπλέκεται ή όχι στον τομέα της υγείας.

Για συμμετοχή επιβάλλεται να υποβληθεί αίτηση τηλεφωνικός στο 99575074 για να δηλώσει συμμετοχή.

Κατάθεση ψυχής από οροθετικό

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διάρκεια της Ημερίδας θα υπάρξει ζωντανή παρουσίαση από οροθετικό άτομο για την εμπειρία του γύρω από την νόσο.

Σε δηλώσεις της στη «Σημερινή» on line, η Πρόεδρος του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των Λειτουργών Υγείας στην σχετική Ημερίδα, για ενημέρωση, ανταλλαγή πληροφοριών ή στοιχείων αλλά και πλήρη διαφώτιση γύρω από την λοίμωξη και τα νέα δεδομένα».

Όπως είπε όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το πλέον ειδικό άτομο τον για χρόνια διευθυντή της Κλινικής που περιθάλπονται και νοσηλεύονται περιστατικά, Δρ. Ιωάννη Δημητριάδη.

Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα

8.30-9.00: Εγγραφές

9.00-09.30: Χαιρετισμός από την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου

09.30-10.00: Δρ. Ιωάννης Δημητριάδης (HIV/AIDS Ιατρικά: Χθες και Σήμερα)

10.00-10.30: Μαρία Παναγή- Νοσηλεύτρια Γρηγορίου Κλινικής (Εμπειρίες γύρω από το θέμα της Λοίμωξης)

10.30-11.00: Διάλειμμα-Καφές και αλμυρά/γλυκά

11.00-11.30: Χρύση Μιχαηλίδου-Δικηγόρος/Εγκληματολόγος, Νομικός Σύμβουλος ΚΥΦΑ (Η προάσπιση των δικαιωμάτων των Οροθετικών)

11.30-12.00: Δώρα Παναγιώτου/Ψυχολόγος ΚΥΦΑ (Οι Οροθετικοί-Ψυχολογία και Κοινωνία)

12.00-12.30: Οροθετικός (Πως η Κοινωνία αντιμετωπίζει τους Οροθετικούς;)

12.30-13.00: Ερωτήσεις

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, κυρίας Χριστίνας Γιαννάκη.

Υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας.

Για πληροφορίες: 99575074.

Υποστηρίξτε τη