Πολιτισμός

ART AERI: Τζένιφερ Λόπεζ

Η Τζένιφερ Λόπεζ γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 24 Ιουλίου 1969. Είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και παραγωγός.

Η αγάπη της για τον χορό την απομάκρυνε από τα πλατό, γεγονός που τελικά την αποζημίωσε όταν κέρδισε υποτροφία για μιαν ανώτερη ακαδημία χορού του Μανχάταν. Η μητέρα της όμως ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους, κόβοντάς της αρχικά το χαρτζιλίκι. Έτσι, αποφασισμένη να πετύχει τα όνειρά της, εγκατέλειψε την οικογενειακή στέγη και, για να καλύπτει τα έξοδά της, έπιασε δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Επί ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε πολλές οντισιόν, όταν δέχτηκε μια πρόσκληση για να συμμετάσχει σε μια μουσικοχορευτική τουρνέ στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ είχε ήδη αποτύχει σε μια οντισιόν για το show «In Living Color» στον ρόλο του ιπτάμενου κοριτσιού. Στο ίδιο διάστημα είχε εμφανιστεί σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις, όπως η ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" κ.ά.

Γυρνώντας από την Ιαπωνία, προσκλήθηκε για να ξαναπεράσει από ακρόαση για το show «In Living Color». Αυτήν τη φορά οι εντυπώσεις ήταν θετικές και η Τζένιφερ έγινε δεκτή.

Η πραγματική όμως πορεία για τη δόξα έρχεται το 1997, όταν ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα για την Τεχάνο.

Το 1998, την είδαμε στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ στην ταινία «Out Of Sight», ρόλος που την ανακήρυξε ως την πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα ηθοποιό της ιστορίας του Hollywood, με αμοιβή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθούν πολλά χρόνια επιτυχίας στον κινηματογράφο και σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή με την Τζέιν Φόντα στην ταινία «Monster-in-Law» και με την Κάμερον Ντίαζ στο "What to Expect When You're Expecting".

Το 2013 η Τζένιφερ κυκλοφόρησε το θρίλερ «Parker», μαζί με τον Jason Statham. Το 2015, κυκλοφορεί το ερωτικό θρίλερ «The Boy Next Door», του οποίου το Box Office ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια.

Το αμερικανικό δίκτυο MTV, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Video Music Awards 2018, αποφάσισε να δώσει το εμβληματικό βραβείο Michael Jackson Vanguard Award στην Jennifer Lopez για τη συνεισφορά της στον χώρο της μουσικής, κάνοντάς την παράλληλα τον πρώτο λάτιν καλλιτέχνη που παραλαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο.

Τον Ιανουάριο του 2004 ξεκίνησε τη σχέση της με τον τραγουδιστή Μαρκ Άντονι (με τον οποίο γνωρίζονταν ήδη από το 1999) και λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2004, παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου και ζούσαν. Τον Νοέμβριο του 2007 το ζευγάρι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της Λόπεζ και στις 22 Φεβρουαρίου 2008 γεννήθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησε τη σχέση της με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ. Τον Μάρτιο του 2019 αρραβωνιάστηκαν, αλλά τον Απρίλιο του 2021 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Μετά τον χωρισμό της από τον Ροντρίγκεζ, έγινε γνωστή η επανασύνδεσή της με τον ηθοποιό Μπεν Άφλεκ.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο www.artaeri.com.

Μακαρίου 71, Λ/σία