Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου: Χαμένες προσδοκίες

Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και ο συγγραφέας Ανδρέας Μορφίτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Χαμένες προσδοκίες», που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, παρά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 19:30.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

– Πανιερότατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος

– κ. Νίκος Νουρής, Υπουργός Εσωτερικών

– κ. Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Ποιητής

– κ. Ξενής Ξενοφώντος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού

Παρουσίαση βιβλίου: κ. Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή, Φιλόλογος / Συγγραφέας

Αντιφώνηση από τον συγγραφέα κ. Ανδρέα Μορφίτη

Παρουσίαση προγράμματος: κ. Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Δημοσιογράφος


«...Τούτο το σύγγραµµα, ας αποτελέσει µια ελάχιστη συµβολή στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της χαµένης αξιοπρέπειας των συµπατριωτών µου και ένα µικρό εγερτήριο σάλπισµα για τις κοιµισµένες συνειδήσεις αρχόντων και αρχοµένων της λαβωµένης Πατρίδας µας».

Σήµερα, έξι χρόνια µετά, παραδίδω αυτό το νέο πόνηµά µου µε τα επιλεγµένα δηµοσιευµένα άρθρα και δοκίµια της περιόδου 2015 – 2021 για τα οποία εµπιστεύοµαι τη συλλογική κρίση των αναγνωστών του παρόντος συγγράµµατος.

Ως τίτλο του παρόντος βιβλίου µου επέλεξα να παραφράσω το µυθιστόρηµα του Καρόλου Ντίκενς και να το στεγάσω µε τη φράση «ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ∆ΟΚΙΕΣ».

ΧΑΜΕΝΕΣ ελπίδες για τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, της ισονοµίας, της αξιοκρατίας, του σεβασµού προς τον άνθρωπο.

ΧΑΜΕΝΕΣ ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, για µια ασφαλέστερη Πατρίδα, για ένα σίγουρο µέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια µας.

ΠΡΟΣ∆ΟΚΙΕΣ που χάθηκαν µέσα στις µικρότητες, στα µικροσυµφέροντα, στις σκοπιµότητες και στις πλεκτάνες της δηµόσιας ζωής της µαρτυρικής πατρίδας µας.

Ό,τι αποµένει λοιπόν να πράξουµε είναι η επανάσταση ψυχών και συνειδήσεων. Του καθενός από εµάς, στην κάθε µέρα της ζωής µας, στο κάθε βήµα της µέρας µας.

Ανένδοτοι απέναντι σε όσους εξευτελίζουν τις ψυχές µας κατά τον κορυφαίο συµπατριώτη µας Νίκο Καζαντζάκη.