Υγεία

Με δέσμευση Χατζηπαντέλα, «παγώνει» η απεργία των ειδικευόμενων γιατρών

Η Συντεχνία Ειδικευόμενων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΙΔΙΚ) επιφυλάσσεται για επ’ αόριστον απεργία αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τον Υπουργό Υγείας

Στο «παρά ένα» ανεστάλη χθες η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία των ειδικευόμενων γιατρών, μετά από συνάντηση και δέσμευση του ίδιου του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα για ικανοποίηση των αιτημάτων της ΣΕΙΔΙΚ εντός ενός μήνα.

Η συντεχνία των ειδικευόμενων ιατρών, ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή (24 Ιουνίου) ότι θα κατέλθει σε 24ωρη απεργία την Τρίτη (28 Ιουνίου) μετά από «εξάντληση κάθε διπλωματικού μέσου» για διευθέτηση των ζητημάτων καταπάτησης του εργασιακού ωραρίου και της αμοιβής εργασίας.

seidik1.JPG

seidik2.JPG

Ωστόσο πριν την έναρξη της 24ωρης απεργίας η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συνεδρίασε με αντιπροσώπους της ΣΕΙΔΙΚ και δεσμεύτηκε -με γραπτή του μάλιστα υπόσχεση- ότι θα μεσολαβήσει ο ίδιος για επίλυση των προβλημάτων του ωραρίου και της αμοιβής των ειδικευόμενων ιατρών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε με το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Υγείας η ΣΕΙΔΙΚ, τονίζει ότι η προγραμματισμένη (για σήμερα Τρίτη) απεργία αναβάλλεται, ωστόσο «επιφυλάσσεται για νέα επ’ αόριστον απεργία σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας με το πέρας της προθεσμίας του ενός μηνός».

seidik3.JPG