Διεθνή

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Twitter – Elon Musk

Η εταιρεία κατηγορεί τον επιχειρηματία ότι καταβάλλει προσπάθειες για καθυστέρηση της δίκης σε σχέση με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς

Η Twitter κατηγόρησε χθες (18 Ιουλίου 2022) τον Elon Musk ότι προσπαθεί να καθυστερήσει την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του, σχετικά με την άρνησή του να υλοποιήσει τη συμφωνία εξαγοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων.

>> Δείτε επίσης: Twitter κατά Elon Musk: Ο επιχειρηματίας αρνείται να «τιτιτβίσει»

«Καθημερινά γίνονται συναλλαγές εκατομμυρίων μετοχών της Twitter υπό τον φόβο των αμφιβολιών εξαιτίας του Musk», σχολίασε η εταιρεία. «Καμιά εταιρεία αυτού του μεγέθους και της κλίμακας δεν χρειάστηκε ποτέ να υπομένει τέτοια αβεβαιότητα».

Η Twitter κινήθηκε νομικά εναντίον του Musk, ζητώντας από δικαστήριο του Delaware να διατάξει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, στη συμφωνημένη τιμή ων $54.20 ανά μετοχή. Σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμα και αν υποχρεωθεί ο Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία, θα χρειαστούν μήνες περαιτέρω δικαστικών διαδικασία για τη χρηματοδότηση, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε από το δικαστήριο να απορρίψει την πρόταση του Musk για διεξαγωγή της δίκης τον Φεβρουάριο.

Από πλευράς Musk εκφράστηκαν κατηγορίες κατά της Twitter ότι προσπαθεί να επισπεύσει τη δίκη ώστε να επισκιαστεί το καθεστώς που επικρατεί σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς και να υποχρεωθεί ο ίδιος να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, αναμένεται ότι οι δικηγόροι του Musk θα καταθέσουν αγωγή κατά της Twitter, ώστε να καταστεί δυνατή η συγκέντρωση περισσότερων πληροφοριών για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η αξία των μετοχών της εταιρεία, που ανερχόταν στα $50 όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία τον Απρίλιο, έπεσε στα $33 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: Reuters.