Ειδήσεις

Επιπτώσεις Ουκρανικού, στην αγορά γεωργικών προϊόντων

Στο επίκεντρο των εργασιών του Συμβουλίου, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση της αγοράς υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 20/7/22, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Γρηγορίου.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Συμβουλίου, ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη της ΕΕ σε σχέση με την κατάσταση της αγοράς υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.  Σε παρέμβασή του, ο κ. Γρηγορίου αφού αναφέρθηκε στον μεγάλο αντίκτυπο του πολέμου στην αγορά των γεωργικών προϊόντων, καλωσόρισε τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αντιμετώπιση των προβλημάτων στα κράτη μέλη. Οι επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των καυσίμων έχουν συμπιέσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους για τους παραγωγούς, ενώ τα κλιματικά φαινόμενα έχουν μειώσει την αναμενόμενη παραγωγή σιτηρών σε μια ευάλωτη περίοδο, ανέφερε.

>> Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive

Lorida - 728x130 neo.jpg