Τοπικά

«Στο πόδι» η πυροσβεστική για ατυχήματα, πυρκαγιές και... φάρσες

Σε σειρά περιστατικών ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 08:57 της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Αστυνομία, διενέργησαν διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σε καφενείο, στη Βιοτεχνική περιοχή Λακατάμιας στην επαρχία Λευκωσίας.

Το καφενείο ήταν κλειστό για το τετραήμερο που προηγήθηκε και η πυρκαγιά, η οποία αυτοσβέστηκε, έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη με την επιστροφή του.

Το περιεχόμενο του καφενείου έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, στις 09:31 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για τροχαίο δυστύχημα, μετά από παρέκκλιση της πορείας οχήματος και ανατροπή του σε χωράφι, στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά την έξοδο για Σταυροβούνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την Ε.Μ.Α.Κ., με ομάδα και Όχημα Διάσωσης.

Ο οδηγός του οχήματος τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Επίσης, στις 20:59 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο σε χώρο στάθμευσης του Δήμου Λατσιών, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα στελεχωμένο Πυροσβεστικό Όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από μέρους της ομάδας πυρόσβεσης, έγινε επιθεώρηση και έλεγχος.

Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, στις 04:13 σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρίσκονταν ακινητοποιημένο έξω από υποστατικό στην κτηνοτροφική περιοχή Γερίου.

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο στελεχωμένα Πυροσβεστικά Οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

Η σκηνή ασφαλίστηκε από την Αστυνομία και θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.

Από τις 31 κλήσεις οι 7 ήταν... «φάρσες»

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 17ης Αυγούστου 2022 μέχρι και τις 06:00 της 18ης Αυγούστου 2022, ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 14 αφορούσαν πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.