Έγκλημα

Ζητά προστασία ο Σταυριανός - «Με έχουν καταδικάσει ήδη»

Προστασία από τους θεσμούς ζήτησε ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ο οποίος είχε αναλάβει τη νεκροψία και αυτοψία θανάτου του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Ο Πανίκος Σταυριανός ο οποίος ανέλαβε ως ιατροδικαστής την υπόθεση του Θανάση Νικολάου πριν 17 χρόνια, θίγει ζήτημα προσωπικής του ασφάλεια.

Ο κ. Σταυριανός σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου», κοινοποίησε μέσω του δικηγόρου του επιστολή, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό Αστυνομίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Στην επιστολή αυτή «θέτει ευθέως θέμα παραβίασης της δίκαιης δίκης, ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του, πως κρίθηκε και καταδικάστηκε πριν ακουστεί τόσο από τους ποινικούς ανακριτές όσο και από τον Τύπο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σταυριανός, καθηκόντως είχε διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή που βρέθηκε το άψυχο σώμα του Θανάση Νικολάου.

Υπογραμμίζεται επίσης, πως από όλα όσα είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, που αφορούν κυρίως δηλώσεις των ποινικών ανακριτών αλλά και από την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για λάθη και παραλήψεις που έγιναν κατά την αρχική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μπούλινγκ και Θάνατος» - Οι αυτουργοί στη δολοφονία μπορεί να είναι αξιωματικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ίδιος ο κ. Σταυριανός, υποστηρίζει σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» πως με την παράδοση του πορίσματος πριν λίγες μέρες, «καταδικάστηκε τόσο από τους ποινικούς ανακριτές, όσο και από τα ΜΜΕ», και ως εκ τούτου, διερωτάται πως μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αφού ήδη τον έχουν καταδικάσει.

Αξιολογούνται τα ζητήματα ασφάλειας που θέτει ο Σταυριανός

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Σταυριανός μεταξύ άλλων ζητά προστασία από την αστυνομία επειδή θεωρεί πως υπάρχει ζήτημα για την προσωπική του ασφάλεια.

«Πράγματι υπάρχει μια επιστολή κοινοποιημένη και στον Αρχηγό της Αστυνομίας. Η επιστολή ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται σε θέματα ασφαλείας, τα οποία θα αξιολογηθούν», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Επιπλέον ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οδηγίες για διερεύνηση επί ζητημάτων που πιθανόν να έχουν προκύψει μέσα από την ανάκριση και την ποινική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Γ. Εισαγγελέα το πόρισμα για το θάνατο του Θανάση