Αναβαθμισμένες υπηρεσίες προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου του ΟΚΥπΥ

Τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων χώρων, του Κέντρου Μαστογραφίας και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης

Νέες δυνατότητες, περισσότερες κλίνες, νέο Kέντρο Μαστογραφίας και τις πιο άρτιες υπηρεσίες για αιμοκαθαρόμενους προσφέρει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Μετά την ολοκλήρωση των φάσεων επέκτασης, το Νοσοκομείο εξοπλίζεται για να καλύπτει με ακόμα περισσότερη επάρκεια τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στο Νοσοκομείο τελέστηκαν τα εγκαίνια των νέων χώρων, του Κέντρου Μαστογραφίας και της Μονάδας Αιμοκάθαρσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, εκπροσώπων του ΟΚΥπΥ, επισήμων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τοπικών φορέων.

Με την πρόσφατα ολοκληρωμένη επέκταση, στο δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου προστέθηκαν συνολικά 54 νέες κλίνες. Μαζί με τις νέες κλίνες που βρίσκονται στον 2ο και 3ο όροφο του Νοσοκομείου ενσωματώθηκαν και όλοι οι απαραίτητοι υποστηρικτικοί χώροι που εξυπηρετούν τους ασθενείς και το προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις νέες νοσηλευτικές μονάδες εξασφαλίζεται ανεξάρτητη πρόσβαση από έξω.

Τεράστια σημασία για τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς της περιοχής έχει η ολοκλήρωση της Νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης που τους επιτρέπει πλέον να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε άλλες μονάδες. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενισχύθηκε με δέκα νέες μονάδες αιμοκάθαρσης ενώ δημιουργήθηκαν τρεις θέσεις yellow unit μαζί με όλους τους απαραίτητους χώρους για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες.

Τελώντας τα εγκαίνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες στη Διεύθυνση και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΓΝ Αμμοχώστου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν στη διαχείριση της πανδημίας ανέφερε: «Τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου, ως επίσης η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και του Μαστογραφικού Κέντρου που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνολικού κόστους πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτουν άρτια εξοπλισμένες κτηριολογικές εγκαταστάσεις, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στους επαγγελματίες υγείας για την επιτέλεση του λειτουργήματός τους. Την ίδια στιγμή, οι νέες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει το Νοσηλευτήριο, όχι μόνο μειώνουν τους χρόνους αναμονής των ασθενών, αλλά ενισχύουν σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς και δικαιούχους περίθαλψης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και όχι μόνο, διότι καλύπτουν και τους επισκέπτες μιας από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας».

25.1. - ΟΚΥΠΥ 2.jpg

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας είπε ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας πριν από περίπου 18 μήνες, μεσούσης της πανδημίας, το νοσοκομείο Αμμοχώστου ήταν το σημείο αναφοράς και οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε κλίνες λόγω της πανδημίας δεν άφηναν κανένα άλλο περιθώριο, παρά «να ηγηθώ μιας πρωτοβουλίας μαζί με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και να τροχοδρομήσουμε τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ, ώστε το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Όσον αφορά τη νέα σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ασθενών της επαρχίας Αμμοχώστου, ο Υπουργός είπε ότι ολοκληρώθηκε σε εννέα μήνες. «Η ικανοποίηση των ασθενών μας είναι η κινητήριος δύναμη για τη συνέχιση των προσπαθειών για περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ», επεσήμανε. Αναφερόμενος στο Κέντρο Μαστογραφίας ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το κράτος αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που προσφέρει προς τις γυναίκες της περιοχής και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίες θα ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα.

Μιλώντας εκ μέρους του ΟΚΥπΥ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λάρνακας - Αμμοχώστου, Γιώργος Αντωνίου χαρακτηρίζοντας την ημέρα «ορόσημο» για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια του Οργανισμού ανέφερε: «Αναμφίβολα το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατάφερε να τιμήσει με αποτελεσματικότητα τον ρόλο του ως Νοσοκομείο αναφοράς, με ζηλευτά αποτελέσματα. Με το πέρας της πανδημίας, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλα Νοσοκομεία σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, εφόσον οι υφιστάμενες κλίνες covid θα μπορούν να διατεθούν προς εξυπηρέτηση των ασθενών». Τέλος, ο κ. Αντωνίου στάθηκε ιδιαίτερα στην επέκταση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και ανέφερε: «Οι νέες, ανακαινισμένες και σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Μονάδας Αιμοκάθαρσης θα αποτελέσουν ένα πολύτιμο εφόδιο, που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του προσωπικού μας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την ομάδα των νεφροπαθών».

25.1. - OKΥΠΥ 3.jpg