Υγεία

ΓεΣΥ: Πότε ανοίγει τις πόρτες του το ΤΑΕΠ στο Απολλώνειο

Έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια και εκκρεμούν κάποιες διαδικασίες

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) στο Απολλώνειο νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπως δήλωσε στη «Σ» ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου «έμειναν τα διαδικαστικά, υπάρχουν μικρές εκκρεμότητες» και «οι υπογραφές θα πέσουν σήμερα ή αύριο».

Επίσης, όπως αναφέρει στη «Σ» η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου, «έχει δοθεί η απαραίτητη άδεια και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία του».

Με αφορμή τη λειτουργία ενός ακόμη νέου ΤΑΕΠ στη Λευκωσία, όπως ανέφερε σε σημερινή δήλωσή της η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη η «Σ» επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για το ΤΑΕΠ στο ιδιωτικό νοσοκομείο Απολλώνειο.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα ΤΑΕΠ, η Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «από τη στιγμή που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ νέα ΤΑΕΠ και εν αναμονή της ένταξης ενός ακόμα, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα πρέπει να είναι άμεσες».