Συνεντεύξεις

Το όραμα του CPMA παίρνει σάρκα και οστά

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας του ο Σύνδεσμος απαριθμεί τριψήφιο αριθμό εγγεγραμμένων μελών, μέσω των οποίων στηρίζει πέραν των 40.000 εργαζομένων

Σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας ο νεοσύστατος Cyprus Payroll Management Association (CPMA) κατάφερε να υλοποιήσει πολλούς από τους στόχους του, ενώ δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, ούτως ώστε να επιτύχει όλους τους σκοπούς για τους οποίος συστάθηκε. Ο Σύνδεσμος, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του περί τα τέλη του 2021, σήμερα απαριθμεί τριψήφιο αριθμό εγγεγραμμένων μελών, μέσω των οποίων ουσιαστικά στηρίζει πέραν των 40.000 εργαζομένων.

CPMA logo..jpg

Σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», ο κ. Θεόδωρος Μάντης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του CPMA, δηλώνει πως το όραμα του Συνδέσμου, μετά από πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή, ξεκίνησε να υλοποιείται. Εξηγεί πως απώτερος στόχος του CPMA είναι οι Οργανισμοί, οι επαγγελματίες του κλάδου καθώς και ο οικονομικός κόσμος να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τη μεγάλη σημασία του τομέα Διεύθυνσης Μισθοδοσίας, καθώς και του ίδιου του Συνδέσμου, ως στρατηγικού εταίρου επιτυχίας και ανάπτυξης στο κυπριακό επιχειρείν.

- Κύριε Μάντη, αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο. Πότε ιδρύθηκε ο CPMA και ποιο το όραμα και ο σκοπός του;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση αλλά και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω για τον Cyprus Payroll Management Association (CPMA). Ο CPMA ιδρύθηκε στα τέλη του 2019, αλλά λόγω της επιδημίας του Covid-19 ξεκίνησε τη λειτουργία του προς τα τέλη του 2021, έχοντας βασικό σκοπό την παροχή μιας πολυεπίπεδης στήριξης προς τα μέλη του σε θέματα που αφορούν τον κλάδο διεύθυνσης μισθοδοσίας, όπως είναι η προσωπική φορολογία, η κοινωνική ασφάλιση, εργασιακά θέματα, τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και θέματα μετανάστευσης.

Με τις τόσες εξελίξεις, αλλαγές, αλλά και ασάφειες που υπάρχουν καθημερινά και που σχετίζονται με τον κλάδο διεύθυνσης μισθοδοσίας, η δημιουργία του συνδέσμου με σκοπό τη στήριξη των ατόμων αλλά και των οργανισμών στα πιο πάνω θέματα κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συμβάλουμε στη στήριξη του κυπριακού επιχειρείν.

- Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι σας και μέσα από ποιες δράσεις τούς πετυχαίνετε;

Οι βασικοί στόχοι του συνδέσμου είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ικανοτήτων και δυνατοτήτων των μελών μας, η ενεργή υποστήριξη και καθοδήγησή τους, η ανάπτυξη συνεργασίας και δικτύωσης μεταξύ τους, η προστασία των δικαιωμάτων των μελών και η επιδίωξη ενίσχυσής τους καθώς και η ενημέρωση των μελών και άλλων ενδιαφερομένων σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο διεύθυνσης μισθοδοσίας εντός της Κύπρου και διεθνώς.

Για την επίτευξη των στόχων μας, ο CPMA διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως και εκδηλώσεις δικτύωσης και επικοινωνίας, παρέχει καθημερινή τηλεφωνική υποστήριξη καθώς και αποστολή μηνυμάτων ενημέρωσης σχετικά με εξελίξεις στον κλάδο, ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερή επικοινωνία με της κρατικές υπηρεσίες με σκοπό την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των μελών. Επίσης, ο CPMA μελετά και προωθεί εισηγήσεις αναφορικά με νομοθεσίες/ κανονισμούς και καλές πρακτικές προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές και με άλλους σχετικούς φορείς.

- Πόσα μέλη απαριθμεί σήμερα ο CPMA; Σε ποιους απευθύνεται και πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί ως μέλος;

Μέχρι και σήμερα, ο Σύνδεσμος απαριθμεί τριψήφιο αριθμό εγγεγραμμένων μελών, ατόμων αλλά και οργανισμών και είναι σημαντικό να σημειωθεί πως έμμεσα, μέσω των εγγεγραμμένων οργανισμών-μελών του ο σύνδεσμος στηρίζει πέραν των 40.000 εργαζομένων. Άρα είναι εμφανής η σημαντικότητα που δίνεται προς τα μέλη μας αλλά και η μεγάλη υποχρέωση και ευθύνη που έχουμε απέναντί τους.

Η εγγραφή ως μέλος του συνδέσμου είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας www.cpma.org.cy.

- Ποια η σχέση σας με τους κρατικούς φορείς; Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας;

Μετά από μεγάλες προσπάθειες, οφείλω να πω πως ο σύνδεσμος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους κρατικούς φορείς. Η δημιουργία μίας σοβαρής γέφυρας επικοινωνίας με τις κρατικές υπηρεσίες είναι το πιο σημαντικό εφόδιο για να μπορέσει να επιλυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά και για να επέλθει η οποιαδήποτε αναγκαία αλλαγή.

Μέσω του διαύλου συνεργασίας που υπάρχει, ο σύνδεσμος όπου κρίνει σημαντικό και αναγκαίο προχωρεί στην προώθηση εισηγήσεων προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως ο σύνδεσμος πρόσφατα δέχτηκε τα συγχαρητήρια από συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες για την εμφανή μείωση αριθμού τηλεφώνων προς αυτές λόγω του τηλεφωνικού κέντρου του CPMA, αλλά και για τις καθημερινές ενημερώσεις που παρέχουμε προς τα μέλη μας. Με μεγάλη μου ικανοποίηση οφείλω να αναφερθώ στη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης υποστήριξης των μελών του CPMA. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο σύνδεσμος κατάφερε να αναπτύξει το δικό του τηλεφωνικό κέντρο, με σκοπό τη στήριξη αλλά και την καταγραφή διάφορων θεμάτων που προβληματίζουν τα μέλη μας, τα οποία επεξεργαζόμαστε αναλόγως.

- Πρόσφατα διοργανώσατε το «CPMA Annual Gathering 2023», το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό. Τι αποκομίσατε και τι κρατάτε από το φετινό event;

Γενικά, ο CPMA καθιέρωσε τo«CPMA Annual Gathering», το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη αλλά και συνεργάτες μας να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα αλλά και για να περάσουν όμορφα σε ένα πιο χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον.

Στο «CPMA Annual Gathering 2023», που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, παρευρέθησαν πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και φυσικά μέλη του CPMA.Είναι μεγάλη μου τιμή να βλέπω την τεράστια αποδοχή του CPMA με την παρουσία πέραν τον 200 φίλων, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το πολύ δύσκολο έργο που επιτελούμε.

Μέσα από το ετήσιο «CPMA Annual Gathering» έχουμε αντιληφθεί κάτι πολύ απλό. Τα άτομα, έχουν την ανάγκη να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μεταφέρουν προβληματισμούς, ανησυχίες αλλά και ακόμη να μεταφέρουν τις ευχαριστίες τους σε άλλες περιπτώσεις σε ένα πιο φιλικό και ανάλαφρο κλίμα, και νομίζω τα καταφέραμε.

Το πιο σημαντικό όμως που έχουμε αντιληφθεί, είναι πως το όραμα που έχουμε ως CPMA, μετά από πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή, ξεκίνησε να υλοποιείται.

- Ποιο είναι το όραμα του Cyprus Payroll Management Association (CPMA);

Το όραμά μας είναι απλό αλλά και συνάμα δύσκολο. Όραμά μας είναι οι Οργανισμοί, οι επαγγελματίες του κλάδου καθώς και ο οικονομικός κόσμος, να αναγνωρίσουν και να αντιληφθούν τη μεγάλη σημασία του τομέα Διεύθυνσης Μισθοδοσίας καθώς και του CPMA ως στρατηγικού εταίρου επιτυχίας και ανάπτυξης στο κυπριακό επιχειρείν.

Το ευρύ φάσμα θεμάτων με τα οποία ασχολείται ο CPMA, σε συνδυασμό με τα κοινά γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Σύνδεσμοι, καθιστούν την υλοποίηση του οράματός μας εξαιρετικά δύσκολη. Παρόλα αυτά, ο CPMA θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, ούτως ώστε να επιτύχει τους στόχους αλλά και τους σκοπούς για τους οποίους συστάθηκε.

Δείτε σε φωτογραφίες στιγμιότυπα από το «CPMA Annual Gathering 2023»

1. Θεόδωρος Μάντης - Μάριος Πελεκάνος - Σάβια Ορφανίδου - Μάριος Διογένους.JPG

Θεόδωρος Μάντης - Μάριος Πελεκάνος - Σάβια Ορφανίδου - Μάριος Διογένους

2. Μαρίνα Σιαμμούτη - Μιχάλης Δαμιανός.JPG

Λένα Παναγιώτου - Θεόδωρος Μάντης

4. Ανδρέας Κυριάκου - Μάριος Παναγιώτου - Ανδρέας Ρούσσος.JPG

Ανδρέας Κυριάκου - Μάριος Παναγιώτου - Ανδρέας Ρούσσος

5. Θεόδωρος Μάντης - Χριστιάνα Παπακυριακού - Νέαρχος Πετρίδης.JPG

Θεόδωρος Μάντης - Χριστιάνα Παπακυριακού - Νέαρχος Πετρίδης

6. Doreen Demirdjian - Μάριος Σιαπανής - Μαρίνα Χρίστου.JPG

Doreen Demirdjian - Μάριος Σιαπανής - Μαρίνα Χρίστου

7. Σταύρος Αριστείδου - Μάριος Αριστείδου.JPG

Κωνσταντίνος Σέρβος - Μαρία Κυριάκου

9. Λούκας Θεοδώρου - Γιάννος Ιωάννου.JPG

Λούκας Θεοδώρου - Γιάννος Ιωάννου

10. General.jpg

11. General.jpg

12. General.jpg