Υγεία

Κανονικά η απεργία στα νοσοκομεία αύριο - Σε αδιέξοδο η συνάντηση ΟΚΥπΥ-συντεχνιών

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον ΟΚΥπΥ, σε μία ύστατη προσπάθεια για να αποσοβηθεί η αυριανή οκτάωρη απεργία στα δημόσια νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα το προσωπικό να προχωρά κανονικά στη στάση εργασίας.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πατέλης, η πρόταση του ΟΚΥπΥ «ήταν ένα ξαναζεσταμένο και ανούσιο φαγητό» και δεν διέφερε ιδιαίτερα από την προηγούμενή του, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κατά τη συνάντηση, οι συντεχνίες επανέλαβαν τη θέση τους που είναι να δοθούν οι προσαυξήσεις και οι μισθολογικές αυξήσεις στους υπαλλήλους του Οργανισμού, με βάση τον υπόλοιπο ημιδημόσιο τομέα (ημικρατικούς οργανισμούς).

Ο κ. Πατέλης σημείωσε ότι η πρόταση των συντεχνιών διαφέρει ελάχιστα από αυτήν του ΟΚΥπΥ, ωστόσο ο Οργανισμός εμμένει στη δική του.

Σε ρόλο διαμεσολαβητή η Γιαννάκη

Σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή και αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματος των συντεχνιών και προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, χωρίς αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας, ο κ. Πατέλης είπε ότι οι συντεχνίες είναι απογοητευμένες και μετά το πέρας της αυριανής απεργίας, θα εξετάσουν κλιμάκωση των μέτρων, κάτι για το οποίο ενημέρωσαν τον ΟΚΥπΥ.