Υγεία

Οι ήπιες ημικρανίες προέρχονται από διάφορους παράγοντες

Οι διάφορες διατροφικές συνήθειες σε σχέση με τον ψυχισμό κομμάτι, επιβαρύνουν την κατάσταση αυτή

Η κάθε τροφή, όπως και το κάθε συναίσθημα, δεν επηρεάζει στο ίδιο βαθμό όλους.

Το άγχος & οι αϋπνίες είναι: Ψυχικοί παράγοντες. Τα υπέρβαρα / παχύσαρκα άτομα είναι πιο επιρρεπείς στις ήπιες ημικρανίες / ο λόγος η αυξομείωση στο βάρος & στις ορμόνες, αυτό προκαλεί κρίση στο Νευρικό σύστημα του μυαλού, και επηρεάζει τον ψυχισμό μας.

Διατροφικά: Το να αφήνουμε το στομάχι άδειο πολλές ώρες προκαλεί πτώση του σακχάρου και εγκεφαλικά δίνει σήμα να δημιουργηθεί ημικρανία. Οι ημικρανίες διαφόρων βαθμίδων είναι μια από τις μακρόχρονες αιτίες και συμβάλλει αρνητικά στην ποιότητα ζωής.

Ψυχικά: Η ημικρανία έχει άμεση σχέση με τις διάφορες νευρολογικές διαταραχές, που συμβαίνουν στον εγκεφάλου και σηματοδοτούν την έναρξη διαφόρων ψυχικών και συναισθηματικών νοσημάτων. Κατά την διάρκεια μιας ημικρανίας, ο πόνος είναι πολύ δυνατός σε συγκεκριμένη πλευρά του εγκεφάλου, διότι δεν οξυγονώνονται τα νεύρα σωστά δηλ συμπτ. ναυτίας / ευαισθησία σε φως / τάσεις εμετού.

Η ημικρανία μειώνει την σεροτονίνη στο αίμα γιατί προκαλείται έντονος πόνος μονόπλευρα. Η συχνότητα & και η διάρκεια μιας ημικρανίας δεν είναι σταθερές , διαφέρει από άτομο σε άτομο. Το 5 HTP είναι μια ουσία που παράγεται φυσικά στον εγκέφαλο, μέσω της σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστές) έχει την ιδιότητα να αλλάζει την διαπερατότητα των αγγείων. Να αναφέρουμε ότι μπορεί να γίνει συμπληρωματική χορήγηση της, από ιατρό που οδηγεί στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων / εάν το άτομο που πάσχει από ημικρανίες λαμβάνει αντικαταθλιπτικά, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή & συνεργασία με τον Ψυχίατρο.

Ψυχικά & Διατροφικά: Το άτομο με ημικρανίες θα πρέπει να αποφεύγει συγκεκριμένες τροφές, να μειώσει το στρες με ψυχοθεραπεία. Το μαγνήσιο βοηθά στην μείωση ημικρανιών, και στην μείωση εμφάνισης της κατάθλιψης και βοηθά στο να κοιμηθεί το άτομο καλύτερα. Επίσης η ελαφριάς μορφή φυσική άσκηση π.χ. 20 -30 λεπτά περπάτημα αναζωογονεί το κυκλοφοριακό σύστημα, όπως οι τεχνικές αναπνοής και άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

*Γράφουν οι Χριστίνα Ζαβού, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και Νάσια Κουτή, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος