Υγεία

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επίτιμος Καθηγητής ο Δρ Harvey J. Alter και Επίτιμος Διδάκτορας ο Δρ Josep Brugada Terradellas

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Βίο-Ιατρικού Συνεδρίου

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοέμβρη το 11ο Διεθνές Βίο-Ιατρικό Συνέδριο «Ιατρική/Βίο-Ιατρική Επιστημονική Κύπρος» το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, με την αναγόρευση του Καθηγητή Δρα Harvey J. Alter και του Καθηγητή Δρα Josep Brugada Terradellas σε επίτιμο καθηγητή και επίτιμο διδάκτορα αντιστοίχως.

Ο Δρ Harvey J. Alter, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 2020 για την πρωτοποριακή συνεισφορά του στην ανακάλυψη του υιού της ηπατίτιδας Γ’. Ο Δρ. Josep Brugada Terradellas μαζί με τα δυο του αδέλφια έχουν ανακαλύψει και προσδιορίσει τις ενδείξεις για προσδιορισμό του ομώνυμο Συνδρόμου «Brugada», για καρδιακές αρρυθμίες με πιθανή συνέπεα τον αιφνίδιο θάνατο.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 70 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού. Αλλοι κύριοι ομιλητές στις εργασίες του Συνέδριου ήταν και ο καθηγητής Δρ Stefano Del Prato (Ενδοκρινολογία και μεταβολισμός) του Πανεπιστημίου της Πίζας, ο Καθηγητής Paul A. Friedman (ηλεκτροφυσιολόγος) από το Mayo Clinic USA, o Καθηγητής Γιώργος Παξυνός (Νευρολόγος) και πολλοί άλλοι.

Τα ιατρικά συνέδρια της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζουν με τη συμμετοχή ομιλητών διεθνούς εμβέλειας από παγκοσμίου φήμης ιδρύματα του εξωτερικού. Το πολύ-θεματικό, επιστημονικό συνέδριο Ιατρικής/Βιο-Ιατρικής έχει καθιερωθεί ως μια υψηλού επιπέδου ετήσια διεθνής συνάντηση.