Αναλύσεις

Οι υπερωρίες και τα επιδόματα που λάμβανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης άναψαν φωτιές (Βίντεο)

Οι υπερωρίες και τα επιδόματα που λάμβανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ενόσω ήταν αποσπασμένος στο Προεδρικό, την πενταετία 2013 με 2018, άναψαν φωτιές μεταξύ Προεδρικού και Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Δημοσιεύματα θέλουν τον Γενικό Ελεγκτή να ζητεί, μετά από έλεγχο, ο Πρόεδρος να επιστρέψει τα επιδόματα και τις υπερωρίες.

"Όλα έγιναν νόμιμα", διαβεβαιώνει το Προεδρικό που βλέπει σκοπιμότητες και εσκεμμένες διαρροές.

Σε θεσμική σύγκρουση ανάμεσα σε Πρόεδρο τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Γενικό Ελεγκτή , εξελίσσονται οι υπερωρίες και τα επιδόματα που λάμβανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την πενταετία 2013 με 2018 ενόσω  υπηρετούσε με απόσπαση στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αλήθεια, ο Γενικός Ελεγκτής μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να επιστρέψει υπερωρίες και επιδόματα .

Το προσχέδιο της ανακοίνωσης  που θα βγει το απέστειλε χθες στην Προεδρία η Ελεγκτική Υπηρεσία.

"Χθες στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-18.

Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12".

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το γεγονός ότι η ανακοίνωση πρωτού δημοσιευθεί, θα εγκριθεί από τη Διευθυντική ομάδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, καθώς περιλαμβάνονται στοιχεία που προήλθαν από έρευνα και αυτό πρώτη φορά θα συμβεί.

Το Προεδρικό πάντως υπεραμύνεται και υποστηρίζει πως όλα έγιναν νόμιμα.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, βλέπει σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα.

Η έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα "πολίτης" αφορούσε στο πακέτο αποδοχών που λάμβανε ο ΠτΔ, αφού δεν περιορίστηκε στο μισθό μόνιμου συμβούλου - Γενικού Πρόξενου Α του ΥΠΕΞ (Κλίμακα Α12).

Περιλαμβανόταν επίσης ο μισθός διευθυντή Διπλωματικού Γραφείου, επίδομα παραστάσεως κυβερνητικού εκπροσώπου, υπηρεσιακό όχημα, επίδομα εξωτερικού ως αξιωματούχος και όχι ως δημόσιος υπάλληλος.